En grå dag

N 83.33.17 W 77.33.22, onsdag 15. juni, Dag 8

Etter at vi har hatt deilig sommersol og fint være i flere dager nå, så vi skyer i horisonten da vi la oss i går kveld. I dag våknet vi opp til alt det været som gjør en slik tur ekstra tung. Det var regn, tåke og white out, og generelt grått og uoversiktlig.

Bilde tatt ved starten av turen, på Cape Discovery.

Konsistensen i underlaget har også endret seg til det værre, så i dag har vi gått med våte bukser og sko stort sett hele dagen. Etter at det begynte å regne, og med mildvær i flere dager, har underlaget blitt mykere og det er nesten som å gå på våt sement. Dette gjør at vi får gjennomslag rett som det er, men siden det er varmegarder i lufta så klarer vi å holde varmen med ull innerst på kroppen.

I dag krysset vi fire råker, og som vanlig kunne vi starte med den første rett eter forkost. Uten kanoen på slep hadde vi hatt et kjempeproblem, for disse råkene er for lange til at man kan svømme over slik vi gjorde da vi var her sist. Nå ønsker vi egentliog at råkene skal være så brede og store som mulig slik at vi kan få utnyttet vannet til fulle.

Midt på dagen dukket det også opp en nyskjerrig sel forran oss. Han fulgte etter oss fra råk til råk, og det ble nesten som om vi var tre på tur en stund. Jeg prøvde å mate den, men den tok ikke sjansen på å nærme seg, så til slutt måtte Rune legge ned «anti-mate-sel-veto» for at vi skulle komme oss videre. Distansen ble til slutt 9,1 km, så det går fortsatt smått framover med oss.

Vi snakkes da 🙂

Cecilie

Dette innlegget ble publisert i Nordpolen og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.