Rune Gjeldnes

Rune Gjeldnes (20. mai 1971)

Rune har bakgrunn fra forsvaret og marinejegerkommandoen, og har i løpet av de siste 15 årene blitt en av verdens mest erfarne polfarere. Han har siden 1996 gjennomført flere grensesprengende og spektakulære ekspedisjoner både alene og sammen med andre turkompiser.

Den kanskje mest spektakulære turen han har gjennomført er turen gjennom Antarktis,  «The longest march», som han gjennomførte alene i 2006. Dette ble og er fortsatt den lengste skituren som er gjennomført, da Rune krysset Antarktis fra Dronning Maudland via Sydpolen til Terra Nova Bay på motsatt side. Turen var på ca 4800 km og varte i tre måneder.

I 2000 krysset Rune og Torry Larsen Polhavet fra Russland via Nordpolen og ned til Canada da de tilbakela en distanse på mer enn 1800 km på 109 dager.  Dette ble den første og er fortsatt den eneste kryssingen av Polhavet uten noen form for etterforsyninger underveis.

I tillegg til dette har Rune krysset Grønland på langs (sammen med Torry i 1996) og i 1998 ble han og Bjørn Loe de første som padlet Rio Merevari i Venezuela. I fjor padlet Rune Mangoky River på Madagaskar sammen med Hilde Aass, en tur på ca 680 km. Denne turen ble gjennomført med samme type kano som Cecilie og Rune bruker nå, Ally fra Bergans.

Det er stengt for kommentarer.