Polkjeks i hytteveggen

Ward Hunt, onsdag 29. juni, dag 21.

Den store spenningen i dag var om twin otteren kunne ta av fra Resolute Bay for å fly opp og hente oss ut fra Ward Hunt. I går blåste det stikker og stein i Resolute, så det så ikke helt bra ut, men i løpet av natta roet det seg ned, og nå har vi akurat fått beskjed om at flyet er på vei.

Her oppe er det nydelig sol, og passe varmt til at vi kan sitte og kose oss i hytteveggen. Om litt skal jeg servere Rune hjemelagde polkjeks. Disse stekte jeg før jeg reiste fra Norge i slutten av mai. En av forberedelsene til denne turen var at vi måtte ta med et par overraskelser hver, som den andre ikke skulle vite om. På den måten ville vi ha noe spesielt å se fram til på de dagene det var overraskelse. Siden vi ikke kom så langt, så har vi med noen av disse tilbake, og polkjeksen var en av mine, så da passer det bra å servere kjeks nå. Du finner oppskriften i bunnen av bloggen. Dette er en liten «teaser» til en turmatbok som kokken Esben Johansen og jeg skal gi ut sammen neste år, og der vil det komme flere oppskrifter på skikkelig god turmat som ikke er så alt for vanskelig å lage når man skal ut på tur.

I kveld kommer vi til å være tilbake i Resolute, og da passer det bra å avslutte turen sammen med dere her. Det har vært flott at så mange har fulgt med oss helt til slutt, selv om det ikke gikk som planlagt. Vi vil benytte anledningen til å ønske alle sammen en god sommer og så kan det være at det blir ny blogg fra ny tur om ikke så alt for lenge? I mellomtiden skal vi hjem og kose oss i sommervarmen.

En siste turhilsen fra Cecilie og Rune

Oppskrift på polkjeks
400 g smør
300 g sukker
300 g brunt sukker
4 egg
550 g hvetemel
2 ts. bakepulver
300 g hakket sjokolade (Walters mandel, helnøtt eller Crispo)

Smør og sukker røres hvit. Tilsett et og et egg.

Bland sammen resten av ingrediensene før du har egg og sukkerblandingen i litt etter litt.

Form deigen med en spiseskje(blir ca. 32 store kjeks) før du setter det på en smurt plate som stekes på 200c i ca. 12 minutter midt i ovnen. Avkjøles på rist.

Dette innlegget ble publisert i Nordpolen og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

En kommentar til Polkjeks i hytteveggen

 1. Håkon S. Amundsen sier:

  Hei,
  Vi har fulgt med dere hele veien og synes det har vært veldig hyggelig å lese bloggen.
  En riktig imponerende ekspedisjon! Ikke alt kan gå som planlagt med det er glemt alt håper vi.
  Kos dere i den varmen og sola som måtte være i hytteveggen, her kommer fuktigheten ovenfra i en altfor typisk norsk sommer.

  Ha en riktig god sommer begge to!

  Håkon og resten av jobben