Prosjektet vårt

I sommer skal vi prøve gjøre nok en drøm til virkelighet. Vi, Cecilie Skog og Rune Gjeldnes, setter ut på den første sommerekspedisjonen til Nordpolen uten etterforsyninger.  Drømmen er enkel, utfordrende og vakker.

Ekspedisjonen starter tidlig i juni ut fra Ward Hunt Island helt nord i Canada. Herfra er det mer enn 800 km med konstant drivende is på toppen av ett 5000 meter dypt hav. Sommertur på  Polhavet er dramatisk forskjellig fra alt vi er kjent med så langt. Vi er vant til harde og kalde vinterekspedisjoner med temperaturer ned i -50 º C. Nå vil vi få både minus- og plussgrader, og i tillegg må vi regne med mye mer åpent vann. Ski, truger, tørrdrakt, svømmeføtter og kanoer vil være våre hjelpemiddel for å nå vårt mål i sommer, Nordpolen.

I slutten av juli, etter cirka 55 dager, gjennom slaps og åpent vann, regn, snø og sommerens søte solskinn, håper vi å nå 90 grader nord. Her vil en isbryter hente oss og bringe oss trygt hjem. Vi ser på denne ekspedisjonen som en av de mest utfordrende vi har vært på, men også ett utrolig flott og spennende eventyr.

Det er stengt for kommentarer.