Cecilie Skog

Cecilie Skog ( 9. august 1974)

Cecilie har i løpet av de siste årene blitt en av de mest erfarne ekspedisjonsfarere i verden, med meritter både på de høyeste fjellene i verden og til mer polare strøk. Cecilie har tidligere vært på Nordpolen (april/mai-2006) da hun sammen med Mannen sin Rolf Bae og kompisen Per Henry Borch brukte 49 dager på ski fra Canada til polpunktet. Hun ble da den første og eneste kvinne i verden som gjennomførte «Explorers Grand slam». ( «The Seven Summits» + Nord- og Sydpolen)

I 2009/2010 ble Cecilie, sammen med Ryan Waters den første som krysset Antarktis «unsupported» og «unassisted» da de brukte 79 dager på å tilbakelegge de 1800 km fra Berkner island via Sydpolen (31.12-2009), og videre ut til Rossbarrieren. Antarktis har tidligere blitt krysset på ski, men da ved hjelp av vindseil som framkomstmiddel. Cecilie og Ryan gjorde turen helt uten andre hjelpemidler enn sin egen muskelkraft.

Siden 2004 har også Cecilie krysset Grønland fire ganger, en tur på ca 590 km. En del av forberedelsene til denne turen var å krysse Grønland sammen med en gruppe nordmenn fra vest- til østkysten. Turen gikk fra 26. april til 8. mai og Cecilie kom hjem ca 14 dager før turen til Nordpolen startet.

Det er stengt for kommentarer.