Stemning på Hove i fjor (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Stemning på Hove i fjor (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Guide til Hove

Sjekk ut hvilke konserter du bør få med deg.

Skrevet av:
Publisert 14:51 27 juni, 2011

Allerede i dag sparker Hovefestivalen i gang, med et vorspiel frontet av selveste Lars Vaular. Dette er det tredje året på rad han spiller på sørlandsfestivalen – og han har litt av en tradisjon å følge opp. Anmelder for Lydverket og musikksjef for P3, Mats Borch Bugge, trillet en sekser for bergenserens hovekonsert i fjor, og kalte begivenheten norsk hiphophistorie.

P3 stiller med egen scene og konserter på dagtid. Sjekk ut hvilke Urørt-band du kan få med deg der!

Les alt om P3s dekning av Hove her.

Tirsdag

Tirsdag er dag for den offisielle åpninga av festivalen – og hvilken åpning! Den allsang- og moshpitvennlige punktrioen Blood Command spiller festivalens første konsert, og kan med dette få et betydelig gjennombrudd, etter flere år med konserter av høyt kaliber og med fjorårets fantastiske album Ghostclocks i bagasjen. Kvelertak spilte på tilsvarende tid og sted i fjor, og den konserten førte til at både publikum og presse for alvor fikk øynene opp for bandet, som har slått gjennom på verdensbasis det siste året.

Se hva du kan forvente deg når Blood Command entrer scenen:

Tirsdagskvelden på Hovescenen fortsetter i rockens tegn – med 30 Seconds To Mars og Linkin Park som headlinere. Samme kveld finner du en av hoveprogrammets trygge helgarderinger på Amfiscenen; John Olav Nilsen & Gjengen har gjennom de siste festivalsomrene levert sterkt på scener rundt i Norge. Vil du sjekke ut et uetablert band som kan komme til å gå ut av sommeren med et langt større publikum i ryggen, bør du sjekke ut Razikas konsert på Teltscenen. De fire bergensjentene som knapt har fylt tjue ga nylig ut debuten Program 91, og har den siste tiden fått hype fra musikkmagasinene Pitchfork, The Fader og Nylon.

Teltscenen ser ut til å være det beste stedet å oppholde seg også resten av tirsdagen. Tame Impala fra New Zealand sto for en av fjorårets viktigste indieutgivelser, og det psykedeliske folkrockmaterialet fra Innerspeaker kan fort ende med å bli magisk i liveformat. Ikke mange artister slår gjennom i en alder av 62 år – men Charles Bradley gjorde nettopp det. Med sin ru og varme soul som kan minne om James Brown avslutter amerikaneren Hoves første dag på Teltscenen – og han kan komme til å stå for festivalens vakreste konsert.

Onsdag

Lydverkets anmelder Maria Horvei lot seg ikke imponere da The Strokes ga ut sitt fjerde album i vår. En treer på terningen til tross; bandet med Julian Casablancas i front er det definitivt det største trekkplasteret på hoves onsdagsprogram – en dag uten de helt store navnene.

Amfiscenen kan bli det beste stedet å tilbringe flere timer i strekk; i tillegg til den stødige kristiansandsrapperen Salvador Sanchez kommer Freddie Gibbs – en relativt ukjent rapper fra Indiana som har fått massiv hype for sine mixtapes de siste åra, samt Tinie Tempah, som operer i skjæringspunktet mellom britisk grime og mainstream klubbmusikk. Konserten med Tinie er det riktige stedet å være dersom man vil danse, mens man ved å oppsøke Freddie Gibbs kan få slått fast om det er riktig at denne mannen sammenliknes med sjølveste Tupac Shakur. Spennende hiphop kan man også finne P3-scenen allerede klokka 13.30 denne dagen; oslogruppa Envy kalles intet mindre enn en livesensasjon, og bør absolutt sjekkes ut.

Myke menn som beveger seg i et landskap som kombinerer vakker soul og klubbete dubstep har begeistret mange i år. Jamie Woon er en sentral del av denne bølgen, og til tross for at han skuffet da han gjestet Blå i mai, er det verdt å bevege seg inn på Teltscenen når klokka nærmer seg midnatt, for å få med seg P3-listede «Night Air», «Lady Luck» og resten av låtene fra årsferske Mirrorwriting.

Jamie Woon – «Night Air»:

Om du trenger ytterligere pleie til klumpen i halsen etter dette, spiller amerikanske Bright Eyes kveldens siste konsert på Amfiscenen. Deres såre, men sterke indierock kan røre enhver sliten festivaldeltager (og andre) til tårer, og gjorde det senest i år, da de slapp sitt syvende album The People’s Keys.

Torsdag

Denne kvelden fylles Hovescenen av to av artistene som virkelig var med på å definere musikkåret 2010. Svenske Robyn ga ut hele tre album i fjor, og ser ikke ut til å bli sliten av å levere energiske konserter med høy frekvens. Ex-outkasten Big Boi ga ut et album som var å finne på mang en best of 2010-liste, men konserten hans på Øya ble ikke like forrykende som mange trodde på forhånd. Kanskje skriver han festivalhistorie på Hove i år i stedet?

Big Boi – «Shutterbug»:

Før de to headlinerne inntar Hovescene, spiller DJ Quik. Han kalles oppfinneren av gangstarap, og har jobbet med flere av sjangerens største navn, i tillegg til å gi ut flere soloalbum. Denne konserten er hans første i Norge, og andre i Europa.

Turns deler vokalist med Montée, og ga i januar ut albumet Out, som det har tatt flere år å ferdigstille. Albumet fikk takket være Turns’ avanserte, storslagne popmusikk med inspirasjon fra både jazz og rock bare femmer og seksere da det ble sluppet, og gruppa leverer like sterkt live. Torsdag spiller de på Teltscenen.

Vil du ha moshpit, bør du sjekke ut Architechts og deres metal-core på Amfiscenen, mens Gold Panda på Teltscenen blir denne dagens høydepunkt for deg som liker dansbar elektronika. Gold Panda etterfølges av Philter – som er den mest spilte artisten på Urørts nettsider.

Fredag

Rumble In Rhodos har i år gitt ut tredjeskiva Signs Of Fervent Devotion, som befinner seg i krysningspunktet mellom melodisk hardcore, prog og indie. Bandet leverte blant annet en glimrende konsert på Bylarm i år, og er første band ut på Hovescenen på festivalens siste dag. Etter dem kommer hardcorepunkerne i The Bronx - og sammen kan disse to gi deg dyttet du trenger for å komme gjennom siste festivaldag.

Det inntil nylig nokså ukjente hiphopkollektivet Odd Future Wolf Gang Kill Them All huser både Frank Ocean (som Lydverket belønnet med en sekser for årets Nostalgia, Ultra) og den mye omdiskuterte rapperen Tyler, The Creator. På Hoves kuleste arena, Amfiscenen, stiller OFWGKTA med seks mann på scenen – deriblant Tyler med brukket ben og krykker.

Et annet norsk høydepunkt i 2011 er Montée – bandet som sies å ha redefinert norsk pop med sitt fyldige, progressive uttrykk og energiske konserter. På Teltscenen kan du se dem servere blant annet «Faith», som er i ferd med å bli en kjempehit i flere land.

For å holde koken utover natta bør du returnere til Teltscenen like etter midnatt – amerikanske Toro Y Moi gikk fra rent elektronisk til et mer organisk lydbilde på sitt årsferske album Underneath The Pine. Musikken er lett, pulserende og tropisk – og perfekt å danse  seg varm til. Like etter dem spiller Årets Urørt, nemlig cellopunkerne i Honningbarna – som fikk mye oppmerksomhet for sin solide opptreden på P3-scenen under fjorårets Hove, og garantert kommer til å sikre en forrykende avslutning på årets festival.

Toro Y Moi – «Still Sound»:

Tags: ,

Del "Guide til Hove"
 

22 kommentarer på “Guide til Hove”

 1. Khake sier:

  Kylesa og Vaagsbygd Handy :D

 2. Jon sier:

  Hva med Kaizers på fredagen? De burde vel folk få med seg? ;)

 3. David sier:

  Hva faen? så man burde ikke glede seg til Deadmau? dårligste guiden ever..

 4. Preben sier:

  Lydverket suger skit…. Deadmau5 for faen !

 5. Chrisitan sier:

  Husk nå Kaizers og Deadmau5 (de som avslutter festivalen..)

 6. hæ!? sier:

  Eeer dere stygge? hahahaha… THE STROKES er et stort navn på en fin onsdag!
  Og de imponerte! Kanskje ikke anmlederen deres, men verden klarte de å imponere!
  det blir HELT RÅTT !! et stort høydepunkt for Hove !

 7. Ola sier:

  Hvordan i helvette kan denne såkalte «guiden» ikke nevne Mars Volta med ett eneste ord?!?!

 8. Bjarne Betent sier:

  Deadmau5 er DEFINITIVT håttare enn nokon av dei namna ramsa opp her: Big Boi? Totalt uinteressant fyr…

 9. Saron sier:

  Crackhuer!
  Dere har jo allerede gått glipp av Moron Police – største åpenbaring siden Helvete ble lansert på 1300-tallet

 10. [...] Les: Lydverkets konsertguide til Hovefestivalen [...]

 11. polvotten sier:

  på et slunkent jubileumsprogram var det en helt grei oversikt. Bra at dere nevnte Charles Bradley, han leverer til de grader. Deadmau5 burde dere tatt med, regner med at han drar igang fest helt på tampen, litt sånn som Prodigy gjorde for et par år siden. Hadde vel nevnt The Vaccines, Jenny & Johnny, Kasabian, Cloud control, Kylesa (beste metalbooking) og Magnetic Man (blir garantert bra fest). Der er vel beholdningen.

 12. Atilla Bøbo sier:

  AHAHAHA!

  Tenk å ikke nevne Deadmau5! Blir for dumt rett og slett! Lydverket viser at de ikke er i stand til å tenke uavhengig av musikksjanger!

 13. [...] Konsertguide: Lydverket guider deg gjennom Hove [...]

 14. [...] Les også: Guide til Hovefestivalen [...]

 15. Eivind sier:

  Deadmau5 er lett det største trekkplasteret for min del!

 16. lol sier:

  Toro Y Moi er avlyst!!!!!!!!!!!

 17. [...] Oversikt: Lydverket guider deg gjennom konsertene på Hove [...]

 18. [...] Mer: Lydverkets guide til konsertene på Hove [...]

 19. [...] Mer: Lydverkets guide til konsertene på Hove [...]

 20. [...] Lydverkets konsertguide Vilde inspiserer huset The Strokes skal bo i. (Foto: Lars Andersen, NRK [...]

 21. [...] Mer: Lydverkets guide til konsertene på Hove [...]

Legg igjen en kommentar