Spill video

Susanne gjør Alicia

Eksklusivt for Lydverket: Susanne Sundfør og Puma spanderer en storslagen versjon av Alicia Keys’ «Try Sleeping With A Broken Heart»!

Skrevet av:
Publisert 13:43 6 september, 2010

Susanne Sundfør er ikke alene om å elske Alicia Keys’ fulltreffer fra November 2009. «Try Sleeping With a Broken Heart» fant veien til toppen av mang en årsbesteliste og til siste dans på enhver skoledisko. Og den ser ikke ut til å miste grepet.

Øystein Moen (tangenter) og Gard Nilssen (trommer) finner du for tiden i Susanne Sundførs turnerende band. Sammen med gitarist Stian Westerhus spiller de i Puma, og vi anbefaler gjerne årets Half Nelson Courtship om du lar deg friste av yrende og massivt samspill, type «King Crimson spiller Bitches Brew gjennom et arsenal av analoge og digitale dingser som lyder helt knall».

Susanne Sundfør trenger neppe noen nærmere introduksjon på disse sidene. Etter kunstnerisk og kommersiell braksuksess med albumet The Brothel har hun gjestet en mengde festivaler og gjennomført en bejublet konsert i Den norske opera i helgen.

Vi klatret opp trappene til en leilighet i Oslo sentrum, og fulgte en korthåret hvit katt inn i 316 meter med kabler og et bølgende teppe av støyende harmonier. Gåsehuden sitter i enda.

Tags: , , , ,

Del "Susanne gjør Alicia"
 

60 kommentarer på “Susanne gjør Alicia”

 1. Anette sier:

  Fin stemme på dama, men helhetlig helt okej. Ingen spesielt original tolkning.

 2. RP sier:

  Meget bra!!!!

 3. jan ove sier:

  trampeknips!

 4. björn sier:

  Fin og fri versjon…. elsker denne låta! Susanne er knall… duett? ;)

 5. Jejeje sier:

  Utrolig bra! Apropos cover-versjoner: rart at ikke fler (media eller andre) har fått med seg Ane Bruns fantastiske versjon av Jogà da Bjørk mottok Polar Music Prize i Stockholm forrige uke. Skyhøy gåsehudfaktor! http://www.youtube.com/watch?v=IC4RTMsb8bA

 6. Truls sier:

  Interessant.. Kul tolkning….

 7. ottoegil sier:

  gode greier! Susanne ruler.

 8. Fredrik B. sier:

  Herlig intenst! Nydelig framført av Sundfør.

 9. Elviia sier:

  Kjempebra vokal, men for mye støy utenom (sorry bandet)

 10. Kaja Storemyr sier:

  Forferdelig kjedelig. Alle de «nye» syngedamene i Norge gjør det på samme måten. Skulle tro de var skrellet av for originalitet og oppfinnsomhet. Trist.

 11. Sara sier:

  Uff. neineinei. Sundfør må holde seg til egen stil. Denne sangen kledde henne ikke.

 12. Kasper sier:

  wow, bedre enn originalen! bedre vokal og kult med støy :)

 13. Kula sier:

  Susanne Sundfør er superbra, men dette er helt jævlig. Går hun på dop nå? Stakkars naboer. Jeg hadde ringt politiet.

  • Kula sier:

   Hmmm. Jeg trekker den dumme kommentaren.

   • jubajuba sier:

    Du tok litt vel i der, men har et poeng.
    Susanne har en nydelig stemme, med en spesiell karakter. Men hva skjedde her?
    Det ble på kanten til skrik, ikke rart siden hun måtte overdøve det støyete bandet.

    Jeg synes iallefall at dette ikke var noe særlig rett og slett.

 14. Billybob sier:

  Susanne bør vite bedre. Hun skulle heller ha gjort låten til sin egen og trukket den dypt ned i moll og melankoli, i et mye seigere tempo.

 15. Kult, men lyden kunne vært bedre. Hvordan har dere tatt opp?
  På videoen ser det ut som dere har brukt mikrofoner på høytalere…

 16. Holger sier:

  Fantastisk bra! To flotte damer møtast i ei låt.

 17. Mia sier:

  Dette er jo begge band og artist med fantastiske kvaliteter, derfor overrasker det meg egentlig at de ikke har gjort mer ut av denne versjonen. Den er jo heilt likt oppbygd og frk. Sundfør har jo de samme fraseringene som Keys.
  Synest det var skuffende lite kreativt egentlig. Potensialet er så stort!

 18. nissen sier:

  Stakkars naboer

 19. hanger sier:

  Synes Sundfør kan bytte over til Puma som backingband jeg. Mangler jo kun Westerhus!

 20. Krister M sier:

  Kult prosjekt. Hun synger jo helt sykt bra. Litt dårlig lyd, da. Tørr vokal og komp litt vel langt fremme i lydbildet. Skulle likt å høre en skikkelig produsert versjon av denne her. Tøft!

 21. 2mas sier:

  det pøka i ørene det der! mer mer

 22. Martin sier:

  Sweeeet, digg å høre den flotte stemmen til Susanne. tommel opp ^^,

 23. martin sier:

  The amazing Susanne Sundfør! Dette var tøft. Noreg har nokre svært spanande kvinnelege vokalistar. Susanne Sundfør er ei av dei. Basstromma og skarptromma blei framtredande i leiligheita, men det var morosamt med noko utanom det vanlege.

 24. Stine sier:

  Jeg forstår ikke hvorfor dette ble gjort. For fans? PR? En coverversjon med særegen karakter kan være interessant krydderi. Men dette ble veldig likt originalen. Jeg sitter ikke igjen med noe mer, enn før jeg hørte på den. I motsetning til Sundførs egne låter, som er så mettet med næring at jeg nesten ikke trenger å spise mat.

 25. Alexander sier:

  Ikke bra! Da jeg begynte å lese kommentarene over ble jeg overrasket over hvor mange som var positive. Men dette er rett og slett dårlig. Beklager, Susanne. Du er kjempeflink og jeg setter stor pris på din musikalitet og stil, men denne låten kommer nok raskt til å forsvinne inn i glemselen ganske raskt. Ditt hittil beste album er Take One og er et fantastisk bevis på din uovertruffenhet.

 26. Alexander sier:

  Nei, dette ble for platt og uinteressant. Stemmen er bra, men det ble for mye støy i bandet…

 27. Hells Kitchen sier:

  Hallo JA-mennesker! Dette var ikke særlig pent. Rett og slett dritt. Hvordan kan noen finne på å si at dette var bra, da må originalen være den/det som skapte universet. For øvrig har den hypede gitaristen en meter effekter men/og låter som en uten særlig hørsel.

 28. CC sier:

  Leser mange klager over støy.. Det er en del av den musikale stilen til bandet og er for å skape atmosfære! Samme gjør Sigur Ros og andre ambient band. Personlig liker jeg det.
  Det gir litt variasjon fra alt det andre overproduserte drittet man hører på radio.

 29. Camilla sier:

  Vil ha denne på iPoden…:)

 30. Nils sier:

  Herlig røff lyd!

  • Fluffen sier:

   Enig! Veldig godt å høre en låt som dette i dette formatet, med disse folkene og med denne lyden. Gjør den ennå bedre. Kanskje ikke hifilyd men det er poenget. De gir låten mer substans og tilstedeværelse når lyden er så oppriktig som her.

 31. [...] Norwegians Susanne Sundfør performs an Alica Keys cover together with Rune Grammofon’s Puma (video) – New EP from Amiina:  “What are we waiting for?”. Available on their website, [...]

 32. Tom sier:

  Fy fan så lite fantasifullt..er det virkelig dette det koker ned til i Oslo? stakkars

 33. Camilla sier:

  Kan noen legge ut denne på youtube? Pretty please…

 34. raggsok sier:

  føkk Susanne er norges råeste vokalist – artist – musiker – kunstner! FTW

 35. 22ord sier:

  orginalen er fin, husker d da jeg hørte den på radio. jeg tenker ja det er slik pop skal være. men vet ikke liker ikke ho dama så godt. så denne versjonen var perfekt

 36. konsen-student sier:

  Føkkings det beste jeg har hørt på lenge!! INSANE kule fraseringer og en herlig og ekte flat pitch på sundfør! Stian Westerhus EIER!

 37. fåttpåhjernen sier:

  Kanonfet! Originalen er glossy, dvask og særdeles lite troverdig. Denne versjonen er milevis foran i musikalsk intelligens, råskap og ærlighet.

  Bare pga. soundet er låten forut for sin tid. Stravinsky var støy, Beatles var støy, Westerhus er støy…

 38. Jan Ivar Ekroll sier:

  Eg digga dette. Eg kan skjønne mange som høyrer på Susanne Sundfør ikkje vil like det, men ho spelar trass alt pop (om enn god pop). Puma er derimot et støyband, så dersom du klagar på støyen har du ikkje heilt skjønt poenget. Å lytte på støymusikk krever trening, men det blir ekstremt kult!

 39. Simon Lopez sier:

  Nei! kor ble videoen av?

  • Geir A sier:

   Veldig leit at denne har forsvunnet fra NRK-sidene. Har i alt for lang tid måttet leve av en på langt nær tilfredsstillende kopi på youtube fra moskvamarit(!). Er det mulig dere noen gang kommer til å legge denne videoen tilgjengelig for lille meg en gang i framtiden så jeg har noe å se fram til i mitt ellers så nitrist liv? I det minste hadde jeg funnet stor tilfredshet ved å få vite at denne videoen ikke er slettet for evig, men fortsatt finne i et dunkelt hjørne av NRK sine arkiver.

Legg igjen en kommentar