Jay-Z, her avbildet nylig på en konsert i New York. (Foto: AFP/Scanpix)

Jay-Z, her avbildet nylig på en konsert i New York. (Foto: AFP/Scanpix)

Jay-Z saksøkes for bok

Den fornærmede, Patrick White, hevder at hans laptop ble stjålet og åndsverk derfra ble brukt i rapstjernens bestselgerbok Decoded.

Skrevet av:
Publisert 13:08 19 juni, 2012
Jay-Z "Decoded"-bok. (Foto: Arkiv)

Jay-Z "Decoded"-bok. (Foto: Arkiv)

Verdens største rapstjerne har blitt saksøkt i forbindelse med bestselgerboken Decoded som ble gitt ut i 2010, melder Allhiphop.

Les anmeldelse: Jay-Z og Kanye West i Telenor Arena
Les: Jay-Z skriver låter for ny Annie-film

Søksmålet ble sendt inn til United States District Court den 13. juni av Patrick White. Han hevder at deler av boken ble stjålet fra ham. Det hevdes i søksmålet at Whites personlige laptop ble stjålet i 2009.

- I 2009 ble min personlige datamaskin kompromittert, noe som resulterte at mitt personlige arbeid ble brukt i Decoded, Jay-Zs bok, sier White.

Se video: Jay-Z og The Notorious B.I.G. spilte på bursdagsselskap

I det håndskrevne søksmålet hevder White at han ble sjokkert da han så at deler av en bok han hadde jobbet med var påfallende lik deler av Jay-Zs utgivelse.

- Boken inneholder ulike uttrykk som korrelerer til arbeidet mitt, påstår White. Jeg har fortsatt ikke fått svar, verken når jeg har henvendt meg til både medforfatteren av boken (Dream Hampton, journ. anm.) eller Jay-Z, påstår den fornærmede.

Patrick White saksøker for brudd på opphavsretten og invasjon av eiendom. I tillegg til Jay-Z og medforfatteren Dream Hampton, er Random House også navngitt i søksmålet.

Tags: , , , , ,

Del "Jay-Z saksøkes for bok"
 

2 kommentarer på “Jay-Z saksøkes for bok”

  1. Anonym sier:

    Smart sak. Er det ikke noen som kan si at de kastet et uferdig utkast til ett eller annet i søppekontainesren, hvor tanker og ord som dukker opp i en bestselger hadde sin opprinnelse? En kan tjene millioner på det. Tanke til ettertanke for fattige eller gjerrige hannkatter.

  2. Anonym sier:

    Jeg hørte om det på Oprah idag.

Legg igjen en kommentar