Blood Command - Ghostclocks

Blodet bruser

Blood Command: Ghostclocks [Fysisk Format / Musikkoperatørene] Fuzzfyrrig debutalbum fra Bergenstrio som setter seg mål om å bråke og fenge samtidig, og mestrer det. Det er med bakgrunn i hardcore- og støyrockbandene Jeroan Drive og Simon Says No! og med hjertet i aksen mellom nynnbar Blondie-pop – og frenetisk Hot Snakes-punk at denne hardtslående, tidligere […]

Skrevet av:
Publisert 16:22 19 mai, 2010

Blood Command: Ghostclocks

[Fysisk Format / Musikkoperatørene]

terning5

Blood Command. Foto: Jørgen Gomnæs

Fuzzfyrrig debutalbum fra Bergenstrio som setter seg mål om å bråke og fenge samtidig, og mestrer det.


Det er med bakgrunn i hardcore- og støyrockbandene Jeroan Drive og Simon Says No! og med hjertet i aksen mellom nynnbar Blondie-pop – og frenetisk Hot Snakes-punk at denne hardtslående, tidligere Urørtfinalisttrioen befinner seg, og ut herfra kommer Blood Command som et velspilt, popsterkt allsang-rockband med vokalist Silje Tombre som en skitten diva i front.

Ghostclocks er en rendyrkelse av bandets sterkeste kvaliteter, noe som innebærer et hovedfokus på kjapt øs, høy energi og Tombres langtfra skolerte kauke-vers og synge-refreng-vokal. Dette kan i utgangspunktet være en skummelt platt formel, men så lenge låtene er såpass sterke som her (singelhit ”Five Inches Of A Car Accident”, ”Red Ruin”, ”Alarm All Assassins!” og ”Party All The Way To The Hospital”- eksempelvis), får man en lettlikt, kjapt unnagjort fest-halvtime der man tar seg i å elske den tunge produksjonen, de hooliganske ropekoringene og de klassiske punkriffene.

[youtube X_RBm-3iC-I]

Det går fort unna, men avslutningssporet, det åtteminutterlange “Every Exception Has Its Rule” viser at bandet også tåler å strekke låtene utover det normale punkformatet, og den står igjen både som bestelåt og som et verdig punktum på et prustende debutalbum som aldri slutter å gi full gass.

Jørgen Hegstad

Tags: , , , , , , ,

Del "Blodet bruser"
 

32 kommentarer på “Blodet bruser”

 1. Ulstein sier:

  Wow, er det Sigurd Wongraven anno Quart festivalen 2005 til venstre på bildet?

 2. Dale Nixon sier:

  Fantastisk jævla band!

 3. Joar Reistad sier:

  Er Blood Command det nye Surferosa?

 4. Cato sier:

  Ja, Joar. Lite interessant band, må jeg dessverre si. Håpa på så mye bedre.

 5. Abri sier:

  Låter jo bra, men hadde forventa litt mer tenner! Litt ballesparking!

 6. Joar, da. Man blir vel ikke Surferosa selv om man har en kvinnelig frontfigur? Musikalsk er det ihvertfall et godt stykke unna. Mer Be Your Own Pet!

 7. Stian sier:

  Platen er fet, men det hjelper desverre lite når jeg har sett bandet tre ganger live. De leverer svært dårlig på scenen, lydmessig. Sigurd er god og Andersen ser tøff ut, men vokalen skranter live og lydbildet er generelt dårlig. Trodde alle gode ting er tre, men ikke når det kommer til Blood Command live. Sorry. Når det er sagt så er det en meget god plate, et bra studio band! =)

 8. Filip Watn sier:

  Så blood command på garage på fredag, syntes det var fett!!!
  synes vokalen var mesterlig og lyden fin. dette er hardcore, ikke madrugada lizzzm. Skal svi litt i øra!

 9. Stian sier:

  Svi skal det! Men det er en fordel at vokalen ikke låter falskt og at live opplevelsen kan forsvare platen, det er ikke tilfellet med Blood Command.

 10. Cato sier:

  Dette er ikke hardcore, og det svir ikke. Det er det som er problemet.

 11. Tete sier:

  bra anmeldelse heggis. – de er vel enda mer pretty girls make graves enn be your own pet? hehe

 12. Bendik sier:

  Digger bandet! Albumet er fett som bare det. Så de på Garage på fredag. Vokalen er som de fleste vokaler live. Men når det gjelder tempo, så kjenner jeg at jeg blir frustrert. De spiller ALTFOR fort live. Greit at det skal gå fort, men farten ødelegger dessverre låtene,riff,vokal ++ Fett med release som varer i 20min…

 13. Stian sier:

  Bendik har helt rett…katastrofe!

 14. Truls sier:

  Hahahaha, «de spiller alfor fort live». Beste kommentaren jeg har lest noen gang. Hahahah.

  Nei, det er ikke hardcore, men det er vel ikke noe nytt at norsk media benytter det begrepet feil. Jeg tviler på at vi noen gang vil se Lydverket skrive om et ekte norsk hardcore-band, og det er jeg veldig glad for. Skjønner ikke helt hvorfor bandet alltid skal påstå at de er et hardcore-band. Jeg går ikke akkurat rundt og sier jeg er Japaner (jeg er norsk). De er et ganske rævva band, men den låta «on and on» eller hva det heter («don’t ever let me down») har et veldig bra refreng. De mestrer slike catchy partier veldig bra, så hvorfor ikke bare gå den retninga og bli et pop-rock-band, ala Surferosa?

 15. Tore sier:

  Anmelderen har nevnt Hardcore en gang i denne anmeldelsen og det var om et annet band enn Blood Command. Hva snakker du om,Truls?

 16. Stian sier:

  Truls snakker om ting han ikke har så mye peiling på.

 17. Truls sier:

  Utdyp Stian. Eventuelt bare hør på SS Decontrol og hold kjeft.

 18. Cato sier:

  Aaaah, SS Decontrol! For et band!

 19. Stian sier:

  Truls? Forsvarer du uvitenheten din ved å be meg høre på et band? Hehe. Blood Command har aldri sagt de er et hardcore band, media bruker ordet fordi de har musikalske preg fra den sjangeren sammen med en rekke andre, punktum.

 20. Filip Watn sier:

  He he alle begynte å krangle når jeg postet «dette er hardcore, ikke madrugada lizzzm» he he. Var ikke ment som en sjangerfasit dette altså! bare et sleivspark.
  slapp av purister. er det greit om jeg kaller dem post-hardcore eller kanskje screamo (usj) er det riktig da?

  mange band som liker seg under hardcoreparaplyen endrer seg, blander stiler, osv.. bare gøy det vel?
  Bad brains, black flag, JR ewing for å nevne noen.
  (de mest opplagte,jeg vet)

  Ja jeg synes også at singlene til blood command er pop, men så har de også vitterlig sanger som heller mot hardcore på skiva si. og så er de litt emo også he he, blandings!!!

  Samtidig er det jo forskjell på Blood command og SS Decontroll!
  Det vet man jo, men hvorfor være purist? er ikke det litt trist da?

  PS: husker noen Lash out fra molde eller? tider det!

 21. Cato sier:

  Men de bruker også tida si på å disse den norske hardcore-scena, nå senest på groove.no. Dårlig stil! Hadde de vært hardcore eller bra kunne de kritisert så mye de ville, men når det er pop og oftest veldig kjedelig pop, blir det bare pinlig.

 22. Turid H sier:

  Cato og Stian er bare misunnelig. Det handler enkelt og greit ikke om hvilken «scene» eller hvilken sjanger, det handler om musikken. Og den er utrolig bra, selv om det er pop, punk, hardcore eller pop-punk-hardcore.

 23. Stian sier:

  Jøss Turid, les alle blogg mld før du skriver. Synes platen er gjennomført og bra! Misunnelig = nei. Diskusjonen startet (for min del) med Blood Command som et live band, og der har de mye å gå på, de leverer på ingen måte det man forventer etter å ha hørt platen.

 24. StiaN sier:

  Da jeg såg de live var lyden bra, det gikk ganske fort ja. Ellers synes jeg at plata er ganske genial. elsk

 25. Cato sier:

  Ja, for det er ikke noe musikk som er dårlig, man er bare misunnelig om man ikke «liker» det. Det er sånn det er. Helt enig med deg der. Men du er vel ikke misunnelig på noen, Turid? All musikk er bra musikk.

 26. Andreas sier:

  Yo, her skal det spilles både SS Decontrol og Black Flag og Svart Framtid og whatnot: Onsdag 21. Juli. Right Idea (cleveland, usa), Common Cause (oslo), Bitter End (Stavanger) + et band til.

  mer info:
  http://www.800grader.com/forum/viewtopic.php?f=3&p=106193#p106191

 27. Andreas sier:

  Edit: Bitter Taste fra Stavanger, ikke Bitter End.

 28. [...] også utenfor Loddefjord, og hjelper deg å få utløp for oppbygd energi etter late dager i sola. Debutskiva er et fyrverkeri, og selv om fantastiske “On And On Chameleon” har blitt spilt på P3 [...]

 29. [...] navn som Big Boi, Field Music, Blood Command, Ariel Pink’s Haunted Graffiti, Lindstrøm & Christabelle, Lars Vaular, Robyn, Purified [...]

 30. [...] bølgen av hardtslående band som skyller over landet vårt fra vest. Vår anmelder Jørgen Hegstad anmeldte debutplaten Ghostclocks til en femmer tidligere i år, og tidligere i dag kunne du sjekke premieren på videoen til “Alarm All [...]

 31. [...] gjennombrudd, etter flere år med konserter av høyt kaliber og med fjorårets fantastiske album Ghostclocks i bagasjen. Kvelertak spilte på tilsvarende tid og sted i fjor, og den konserten førte til at [...]

Legg igjen en kommentar