22 -

22 - "Plastik". Foto: Screenshot

Videosnop!

Fra videopremiere med de norske debutantene i 22 til det kleineste romvesenet vi har sett på en stund: Her er musikkvideoene som får deg til å glemme at det er høst.

Skrevet av:
Publisert 11:20 14 september, 2010

Fra norsk ferskvare til skakk, amerikansk indierock: Her er videoene som lokker fram det slørete blikket hos Lydverkets musikkvideoredaksjon om dagen:

22 – «Plastik»:

«Se for deg Alice i Eventyrland, med Queen, Meshuggah og Radiohead rundt bordet, hvor tekoppene er fylt til randen med frisk peppermyntete». Slik beskriver Trondheimsbandet 22 sitt kommende debutalbum Flux, som naturlig nok slippes 22. september. Dette er imidlertid ikke nybegynnere innenfor metallflørtende, progressiv pop; i sentrum av bandet befinner Gåte-gitarist Magnus Børmark, som også har produsert skiva. Vi er glade for å kunne by på en første titt på videoen til singelen «Plastik», der bandets forkjærlighet for pyntet dramatikk mer enn kommer til sin rett.

Blood Command – «Alarm All Assassins»:

Apropos norsk, nytt og nydelig: Bergensbandet Blood Command har gjort seg bemerket som et av de mest lovende tilskuddene til den brusende bølgen av hardtslående band som skyller over landet vårt fra vest. Vår anmelder Jørgen Hegstad anmeldte debutplaten Ghostclocks til en femmer tidligere i år, og tidligere i dag kunne du sjekke premieren på videoen til «Alarm All Assassins» hos våre venner i Pyro. Vi liker den så godt at vi stjeler den, like godt.

Blood Command – Alarm All Assassins from Blood Command on Vimeo.

Deerhunter – «Helicopter»:

Når skal Bradford Cox og hans Deerhunter få et gjennombrudd utenfor de snevreste indie-kretsene? Kanskje med sitt fjerde album, Halcyon Digest, som slippes 28. september – smakebiten «Helicopter» illustrerer i det minste hvilken skjønnhet som bor i gruppens ved første ørekast skrukkete, men langt fra utilgjengelige og dypest sett nokså tidløst orienterte drømmepop. Videoen er – som låten den akkompagnerer – enkel og fin, med nærbilder av Cox’ langstrakte ansikt krengende mot fragmenterte klipp i sorthvitt.

Wavves – «Post Acid»:

Den kalifornske bråkepoptrioen Wavves, ledet av Nathan Williams («en kukkskalle», ifølge Black Lips-vokalist Jared Swilley), skuffet vår anmelder Jørgen Hegstad en smule med andreplaten Wavvves i fjor. Med oppfølgeren av året, King Of The Beach, har både låtmateriale og lydbilde fått seg en overhaling, og singelen «Post Acid» er – tross en like deler irriterende og sjarmerende video, der bandet treffer på et romvesen og utvider til kvartett – et solid argument for sol, sommer og tvilsom livvstil ut september. Minst.

Har du noen ferske favorittvideoer? Sleng dem utover kommentarfeltet, er du grei.

Tags: , , , , , , , ,

Del "Videosnop!"
 

21 kommentarer på “Videosnop!”

 1. 22 sier:

  22 er det beste som har skjedd norsk rock på ei god stund!

 2. Jørg1 Bll sier:

  Dette er nok et bevis på at 22 er verdens BESTE band! Jeg kan ikke fatte og begripe at det skal være mulig å lage noe så umenneskelig fett, jeg kollapser snart – overdose av sweet-ness og de deiligste vibbene noensinne skapt!

 3. Ketil666 sier:

  Har ett lite problem med 22, det høres for snillt ut, skulle vært tøffere vokal og gitar, litt mer rock liksom. Ikke roping å shredding, men nå høres det ikke ut som de mener det. Som om noen spiller alt på keyboard liksom… onemanband. Tøff intro da.

 4. Kenneth Borken sier:

  Ketil!!! 22 er ikke noe metallband og heller ikke noe hardcoreband å definitivt ikke noe 666numberofthebeast-band. Og det er jeg ufattelig glad for! For slike band finnes det 1 million av, og det er så sinnsykt gjort før! 22 finnes bare som seg selv! Et fantastisk nyskapende band som tørr å gi faen i regler og normer i rockens verden. LENGE LEVE 22. Plastik er helt KONGE!!! gleder meg til plate

 5. fivrel sier:

  tykkjer videoen til 22 var utruleg kul, eg!

 6. hardON sier:

  6/6 i ferdigheter.
  1/6 i meningsfult å høre på.

 7. Silje sier:

  Øre-orgasme fra 22!

 8. PappaZappa sier:

  Er det bevisst at de har sluttet å nevne Mars Volta som referanse…? Bra forsøk, men de når ikke helt opp.

  • Kaja sier:

   22x mer mars volta enn radiohead

  • Snikh sier:

   Haha, drit i alle referansene a, kamerat! Tror disse referansene kun er til for å skape et bilde, Queen oppmot Meshuggah, liksom.. Jaaada, vi kan høre noe Mars Volta her, men til sammenligning med 90% av dagens artister så tror jeg ikke 22 skal anklages for å rippe av noen.

   22 er nyskapende, energisk, fengende, aggressivt og ømt på samme tid.. The list goes on and on. Jeg har prøvd å pushe frem dette bandet i to år, og har sett skjønnheten ved det de gjør for lenge siden. Nå er de endelig på god vei til annerkjennelse og publisitet for alt slitet! Flux kommer om ei uke, og jeg har en følelse av at dette er monsteret jeg alltid har ventet på.

   Ps.
   Om kommentaren din ikke var ment på måten jeg tolket den, så beklager jeg «forsvaret» mitt. Er bare lei av at alle skal si at den ene etterligner den andre, og motsatt. Vi har tolv ulike toner, og et knippe utvalg akkorder og progresjoner.. Obs, obs – likheter kan oppstå. Likt for alle..

 9. Stein sier:

  Skatebård sin siste singel, way out, har en hinsides fet video. http://www.vimeo.com/13398198

 10. alex med k sier:

  Lysbruken i 22 – Plastik er så sinnsykt bra!

 11. Mætis sier:

  Fullkomment band, 22! Plastik er helt strålende som låt, og lekinga med lyset i videoen er helt konge!

  For oss fans, http://www.facebook.com/pages/22NUMEROTROPES/138860976132781?ref=ts , trykk liker, og bli med i den offisielle fanklubben!

 12. Kenneth Borken sier:

  ahhhhh. Bare digger Plastik-videoen!!!! Gleder meg sykt til Flux kommer og ikke minst til gig på parkteateret.

 13. Stian sier:

  22 e et av Norges beste band! Fantastisk, e det eneste ordet som kan beskrive det her!

 14. id sier:

  slenger inn denne videoen her eg:
  http://vimeo.com/12469204
  og denne, sjølv om den ikkje er ny: http://vimeo.com/6912147
  og denne, for den er så jævlig kul: http://vimeo.com/2355334

Legg igjen en kommentar