Big Boi - Øyafestivalen 2010. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Big Boi - Øyafestivalen 2010. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Big Boi - Sjøsiden, Øyafestivalen

Når ord blir for store

Rapperen Big Boi reiv ned ideen om Big Boi. Uten at det ble noen dårlig stemning av den grunn.

Skrevet av:
Publisert 13:23 15 august, 2010

En legendarisk Outkast-katalog og en monumental soloskive en knapp måned gammel – forventningene til hva Big Boi skulle levere var høye. Urimelig høye, skulle det vise seg. Den undervurderte Outkast-halvdelen skrev seg nemlig ikke inn i Øyahistorien med en konsert av det legendariske slaget slik mange hadde sett for seg på forhånd. På den andre siden er det å forvente årets konsert, et umenneskelig premiss å legge for hvorvidt en konsert er bra, eller ikke.

Femten minutter for sein ( man er da rapper, tross alt) inntok en smilende Big Boi scenen og serverte Outkast-vinnerne «ATLiens», «Skew it on the bar-b» og «Rosa Parks» med en DJ i ryggen og Dungeon Family-rapperen C-Bone som hypeman. Det startet med andre ord forrykende, for å si det mildt. Den takknemlige og gira crowden ble ikke mindre høylytt da hitsa  «So Fresh So Clean», og «Ms. Jackson» runget over Sjøsiden, tilsynelatende uberørt av at den stusselige lyden som definitivt ikke spilte på lag. (Det er kjedelig å alltid måtte terpe på det, men tidvis hørtes det ut som BigBoi rappa inn i en eksospotte,samtidig som backingtracket lå unødvendig høyt. Trist.)

Etter den vanvittige Outkast-hitparaden brukte BigBoi ti minutter på å konsentrere seg om sin egen, fantastiske Sir Lucious Leftfoot, uten å gjøre seg verdig superlativer. Daddy Fat Sax viste seg som en rapper godt over gjennomsnittet dyktig live, uten på noe tidspunkt å være i nærheten av å gjøre det hele uforglemmelig. En rapper som svetter i Dickies-skjorta for penga og som har levert fra seg en vanvittig skive, uten å være i stand til å gjøre en konsert like vanvittig. Bra, solid og underholdende, men langt fra  fantastisk.

Etter å ha dratt opp en haug med ungjenter på scenen (man er da rapper, tross alt), latt sidekicken få sine tilmålte tre minutter uten å overbevise og spilt ut de sikre kortene – «The Way You Move», «Ghetto Musick» og højdaren «B.O.B» – til et publikum på vei tilbake i modusen de var i innledningsvis, avsluttet Atlanta-gutten settet med årets låt «Shutterbug», fantastiske «Kryptonite», og «Shine Blockas». På papiret et monster av en avslutning. På Sjøsiden en helt ålreit, om enn noe skuffende avrunding på et sett som aldri kunne leve opp til forventingene. (Hvor i all verden ble det av «For Yo Sorrows», forresten?).

For å si det enkelt: På skive er Big Boi grusomt bra. Live var han bare bra.

Tags: , , ,

Del "Når ord blir for store"
 

7 kommentarer på “Når ord blir for store”

 1. Kjetta sier:

  Hmm.. Synes vil ble lovet Big Boi med fullt band. Hvor ble DET av?

 2. Mr.Roche sier:

  Hva skjedde med at publikummet på øya ble så jævela kjipe? Folk ble nesten nekta å danse under konserten av andre publikummere(spesielt noen blonde jenter foran). Jesus, det var ikke akkurat en Kings of Convenience-konsert.

  • blond sier:

   jeg er hun ene blonde jenta og grunnen til at jeg ble sur var fordi jeg fikk en kraftig albue rett mellom skulderbladene da de presset seg fram. heat of the moment, hva kan man si.

  • Kristin sier:

   Det er forskjell på å danse og å være brutal. Det går ann å danse og ha det gøy uten å dytte andre over ende, noe enkelte av de foran drev med. Synes respekt skal komme først, så dansing. Så blir alle glade.

 3. knut sier:

  Øyapublikummet har alltid vært kjipe!

  Tips til øyapublikummet: Tenk mindre på cred og mote, hør musikken og lag stemning istedet! Stillestående credhunters…

 4. Bendik sier:

  Enig med Andreas at det var noget middelmådig. En annen ting jeg bet meg merke i var at Shutterbug var playback. Der jeg stod (dvs. ca 10-15 meter fra scenen, midt i crowden) syntes låta hørtes fryktelig lik ut som på skiva (altså absolutt alle nyanser i rappinga, smådetaljer osv var som på skiva – noe som ikke skjer på live-konsert med mindre det er snakk om playback) Dermed begynte jeg å følge litt ekstra godt med på snakketøyet til Big Boi gjennom resten av låten… og jaggu, tror’u ikke rappinga hans dundret videre mens han i et par umerkelige sekunder trakk pusten med micen borte fra ansiktet… Og just där mistet jeg litt av respekten jeg hadde for mannen. Man skal da ha god nok kondis til å gjennomføre en knapp times konsert!

 5. [...] Big Boi sto på scenen på Øyafestivalen et snaut år tilbake ble ikke konserten den festen mange hadde håpet på, og det på tross av at han var høyaktuell [...]

Legg igjen en kommentar