Med adrenalin og rompesalve i sekken

legen
Ingen grensers egen lege er forberedt på det meste. Allerede har hun fått god bruk for medisinvesken sin, som inneholder alt fra adrenalinsprøyter til hemoroide-salve. Se video!

Med så mange som 25 stykker, crew og deltakere inkludert, på en villmarkstur over en hel måned, er det nødvendig med medisinsk fagkompetanse på veien. Denne oppgaven er det Monica Sailer som har. Hun arbeider til daglig på Diakonhjemmet i Oslo, som kirurg på ortopedisk avdeling. Hun har tidligere jobbet på akuttlegevakten, kjørt ambulanse og vært fysioterapeut, så det er liten tvil om at Monica er rett person på saken når medisinske problemer oppstår.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/nh9ANVNNdNk" width="460" height="300" wmode="transparent" /]

Monica har satt sammen sin egen ekspedisjons-legekoffert i samarbeid med Monsen. Mesteparten av utstyret er i en vanntett veske for å hindre at det blir ødelagt av regn eller kanovelt. Legeveska inneholder en rekke ulike medisiner, sysaker, sprøyter og andre større og mindre ting som kan bli nødvendige ute i felten. Av medisiner er blant annet sterke morfinpreparater, adrenalinsprøyter og hemoroide-salve. Den har hun ennå ikke fått bruk for.

Lars og Monica går gjennom innholdet i legekofferten før avreise

Lars og Monica går gjennom innholdet i legekofferten før avreise

– Utfordringen ligger i at vi som regel kommer til å være så langt unna folk, sier Monica. De vanligste situasjonene som oppstår er gnagsår, infeksjoner og allergiske reaksjoner. Men Monica er også forberedt på å måtte håndtere kuttskader og mer akutte ting.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/OOlkPepDq2Y" width="460" height="300" wmode="transparent" /]

– Fiskekrok i nesa er jo en gjenganger. Kanskje vi får noen tilfeller av svineinfluensa også, spøker hun.

Som medisinsk ansvarlig er det dessuten Monica som har den avgjørende stemmen dersom det kommer spørsmål om en deltaker må bryte fordi det ikke lenger er forsvarlig at hun/han fortsetter.

Monica understreker at hun har taushetsplikt og kan fungere som samtalepartner dersom noen av deltakerne har vanskeligheter de trenger å snakke med noen om.

– Ellers er jeg som de andre på turen, og jeg tar gjerne i et tak med både bæring og oppvask!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *