Oskar Linnros gjør söta bror enda litt sötere. (Foto: Promo)

Oskar Linnros gjør söta bror enda litt sötere. (Foto: Promo)

Din nye favorittsvenske

Svak for söta brors evne til å lage popmusikk? Du kommer til å elske Oskar Linnros.
Les også: Robyn spilte til en femmer på Øya

Skrevet av:
Publisert 15:24 18 august, 2010

JJ, Veronica Maggio, Jonathan Johansson, Dungen, Robyn, Salem Al Fakir, Lake Heartbeat, Timbuktu, Kent, Melissa Horn, CEO og Andreas Grega. Svenskene lager mye bra musikk, og 27 år gamle Oskar Linnros løfter nivået ytterligere noen hakk. «Det er noe kjent med det navnet», tenker du kanskje? Du er inne på noe. Linnros utgjorde nemlig halvparten av hiphopduoen Snook, og var også med i Maskinen en periode. Han har i tillegg vært sammen med Veronica Maggio og produsert hennes skive Och Vinnaren Är… som kom i 2008.

Med denne blandingen av sjelfylt pop og smart hiphop i bagasjen, har Linnros snekret sammen debutalbumet Vilja Bli, som ble sluppet i juni. Svenskene falt umiddelbart for han, og da nominasjonene til Rockbjörn (en prisutdeling i regi av Aftonbladet) ble offentliggjort denne uka, ble Linnros nominert i hele tre kategorier – Årets svenske låt, Årets gjennombrudd och Årets mannlige liveartist.

Svensk pop funker tradisjonelt bra  også her til lands, og har du en viss tilbøyelighet for det som rører seg hos söta bror, kommer du garantert til å like Vilja Bli. I løpet av de 11 låtene blander Linnros elegant både desperasjon og eufori med boblende elektropop og sårt pianospill. Ballader og powerpop smelter naturlig sammen, og på samme måte som hos en annen svensk popyndling er albumet ekstremt lekent produsert, med låter som spenner fra å være et drøyt halvminutt til nesten fem minutter.

Sjekk ut Vilja Bli i Spotify eller Wimp.

Oskar Linnros – Vilja Bli.

Rockbjörnene deles ut onsdag kveld, og du kan følge showet live hos Aftonbladet fra klokka 21.

Les også: Svensker med substantivsjuke.


Tags: ,

Del "Din nye favorittsvenske"
 

2 kommentarer på “Din nye favorittsvenske”

  1. [...] krefter i Lydverket-redaksjonen argumenterer heftig for at 27 år gamle Oskar Linnros er det beste som har kommet fra Sverige siden Västerbottenost. [...]

  2. [...] retning. Nå faller han nemlig pladask mellom alle stolene som finnes – og var visst ikke min nye favorittsvenske [...]

Legg igjen en kommentar