Lydverket spanderer: Andreas Grega

Se ham fremføre den originale «Ruter» akustisk!

Skrevet av:
Publisert 18:00 18 juni, 2010
Andreas Grega spanderer "Rädslan". (Foto: NRK Lydverket)

Andreas Grega spanderer "Rädslan". (Foto: NRK Lydverket)

Andreas Grega hadde knapt solodebutert før Karpe Diem huket tak i ham da de spilte inn plate i Sverige. Resultatet ble årets «Ruter», som i stor grad er basert på Andreas Gregas «Rädslan». Men hvem er egentlig denne karen?

I Sverige turnerte han landet rett opp og ned med bandet Kungers, før han begynte å sysle med planer om å gjøre noe for seg selv. Gjennom jobben som møbelsnekker kom han i kontakt med den svenske rapperen Promoe da han jobbet med å bygge studioet hans. Det endte med at Andreas leverte et smellvakkert refreng på «Mammas gata», som du kan se her.

Fortiden som møbelsnekker kommer vi tilbake til senere. Andreas ga oss nemlig også en cover av Tim Hardins «If I Were A Carpenter», eller på svensk «Om jag vore snickare».

Men i kveld handler det om Topp 20 på Rådhusplassen i Oslo. Der står han på scenen med Karpe Diem, hvis stemmen holder da. Det var nemlig bare såvidt han hadde stemme igjen til å gi oss denne akustiske versjonen av «Rädslan».

PS! Showet fra Rådhusplassen ser du live fra klokken 20 her.

Tags: , , ,

Del "Lydverket spanderer: Andreas Grega"
 

4 kommentarer på “Lydverket spanderer: Andreas Grega”

 1. Lagom vacker flicka sier:

  Urbra låt! Jeg er sjarmert i senk. Takk!

 2. Anette sier:

  «the video you are trying to watch is currently unavailable».
  NEI A! Jeg vil jo se!

 3. [...] Maggio, Dungen, Robyn, Salem Al Fakir, Lake Heartbeat, Timbuktu, Kent, Melissa Horn, CEO og Andreas Grega. Svenskene lager mye bra musikk, og 27 år gamle Oskar Linnros løfter nivået ytterligere noen [...]

 4. Malene sier:

  Elsker Andreas Grega

Legg igjen en kommentar