For tidlig form?

Skiskyttergutta kom ned på jorda – i høyden.

 

Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen feiret dobbeltseier i Oberhof.

Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen feiret dobbeltseier i Oberhof.

Ja, vi har blitt bortskjemte denne vinteren. Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger har alle vunnet renn denne sesongen. Stafetten i Hochfilzen vant vi også.

Slikt er morsomt. Men fallhøyden – den er enorm. Jeg tar meg selv i å være litt skuffet etter denne uka i Anterselva. Tredjeplass til Lars Berger på sprinten og tredjeplass på stafetten er ukens pallbeholdning for gutta.

Så da kommer spørsmålet: Var de norske skiskyttergutta i for tidlig form? Jeg håper ikke det. Det er uvanlig for de norske å gå verdenscup tre uker på rad. Også i Pokljuka før jul var formen på vei ned for de norske. Høyden i Anterselva er også en x-faktor som særlig Tarjei Bø har liten erfaring med.

Personlig tror jeg at en litt middels uke er det som skal til for å løfte de norske skiskytterherrene fram mot VM i Khanty Mansiysk. Men russere, tyskere og franskmenn er på vei mot storformen og Norge må gjøre alt riktig om VM skal bli en norsk fest. Med så mange triumfer tidligere i sesongen kan VM fort bli en liten nedtur om ikke Norge leverer flere medaljer – av gull.

Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen har også verdenscupen sammenlagt å tenke på. Derfor bør de gå så mange renn som mulig for å sanke poeng. Men det kan også ødelegge VM-formen. Balansen er hårfin.

Én ting er jeg helt sikker på: Ole Einar Bjørndalen er på gang. Alle vet hva det betyr.

Og forresten er jeg sikker på én ting til: Det er godt å ha Tora Berger!

Dette innlegget ble publisert i Skiskyting. Bokmerk permalenken.

11 kommentarer til For tidlig form?

  1. knut storerud sier:

    Hei!
    Håper du har rett!! Men frykter at utlendingene er på full fart framover. I tillegg til de du nevnte er Sveits og Østerrike på veg framover.
    På kvinne sida er Tora god og hvis Ann Kristin tror det er mulig kan hun også vinne…men har en følelse av at hun ikke tror helt på det ennå.

  2. June Karlsen sier:

    Det var et elendig laguttak i stafetten. Resultatet var gitt på forhånd. Alexander har ikke nådd opp resultatmessig etter Jul,det er en ting.Men å sette han opp på nest siste etappe var fullstendig hull i hodet.Han burde vært på første,eller andre selvfølgelig.Da hadde vi hatt en tjangs å rette opp noe før siste etappe.Dessuten skulle vel dette være en test for VM!!Hva tenkte de på??

  3. Tilbaketråkk: For tidlig form? | SportSquare

  4. Anders sier:

    Når du ser på lagutaket så hadde de ingen andre å gå med enn Aleksader. Lars berger sliter med knærne , så han tåler ikke å gå så mange konkuranser etter hverandre. Lover deg , gutta har full kontroll til Vm. Norge kommer til å få et kjempe mesterskap 😉

  5. Kristiane sier:

    Ole er på vei ja! Gleder meg til å se han framover. Håper Flatland får litt bedre uttelling på standplass snart også.

  6. Ole Andreas sier:

    Jeg tror personlig at gutta har godt av en slik liten trøkk. Det gjør at de skjerper seg, det kunne gjerne ha vært vel så farlig om de vant alt fram mot VM. Jeg tror også Ole blir farlig under VM.

    Hva tror du om dette(link under)laguttaket til sprinten?
    http://sportstanker.sportsbloggen.com/2011/01/25/dag-t-skiskytter-vm/

  7. ola s. staxon sier:

    Ole A: (Fra blog) Det er OVERHODET ikke aktuelt for en skiskytter midt i et pågående VM å gå femmila for å fylle opp en kvote. Ikke bare er han uforberedt, men ei 5mil tærer så på at 20 km skiskyting i RUSSIA to dager etter går i vasken for Emil Hegle. Da må man bruke Ronny H eller Frode A, men de har jo ikke Åge S like lyst til å slippe til.

  8. Trond sier:

    Hvilken skiskytter tropp ble sendt til usa denne uken?

  9. John Rykhus sier:

    Jeg bare spør.
    Har Hegle Svendsen overtatt og skal utta staffetlaget.
    Er sportssjefen avsatt ?

  10. Tilbaketråkk: Strålende! | SportsTanker

  11. ola s. staxon sier:

    ja, når det gjelder tarjei…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *