Bøkko må under 36 og 1.10

Håvard BøkkoPallen er nok uoppnåelig for Håvard Bøkko både i sammendraget og på distansene i sprint-VM.

Ove Eriksen kommenterer blant annet skøyter og sykkel for NRK. Eriksen har lang erfaring fra begge idrettene og blogger jevnlig.

Ove Eriksen kommenterer blant annet skøyter og sykkel for NRK. Eriksen har lang erfaring fra begge idrettene og blogger jevnlig.

Men med to  500-metere under 36 og to 1000-metere under 1.10, kan han klare en plassering blant de 12 beste. Det gjorde han i 2008 – også da i Heerenveen.

Sprint-VM er god konkurransetrening for Bøkko. Ofte har han hatt problemer på den korteste distansen i allroundmesterskap.

Nå får han sjansen til å vise for seg selv og oss at han kan gjøre 500 meter under 36 blank i de store sammenhenger.

Se sprint-VM direkte i nett-TV fra kl 13.15

Selv om det psykiske presset ikke er like stort i sprint-VM som i allround, er det likevel verdifull trening.

 Skal Håvard være med å kjempe om pall-plassering i VM i Calgary, må 500 meter sitte optimalt.

Han har langt mer inne enn det han fikk vist i EM. Treffer han 100 % i Calgary, mener jeg han er god for 35.50.

To andre håp

Christoffer Fagerli Rukke og debutanten Even Johansen er våre to øvrige  deltakere denne helga.

Christoffer stiller for 4. gang og bør klare noe bedre enn 20. plassene han har til nå. Han ble nr. 6 på den første 1000m i Obihiro i fjor.

Det blir vanskeligere i år når så å si hele sprinteliten er på plass.

For Even gjelder det å holde styr på nervene i debuten og unngå feilskjær. 

Unggutten fra Tynset er et kjempetalent på mellomdistansene og behøver ikke være Norges svakeste kort i VM.

Dette innlegget ble publisert i Skøyter. Bokmerk permalenken.

15 kommentarer til Bøkko må under 36 og 1.10

  1. Tilbaketråkk: Bøkko må under 36 og 1.10 | SportSquare

  2. EW sier:

    Håvard VAR på veldig god vei mot gode 500 og 1000m tider. Men all utvikling, på både korte og lange løp, forsvant tydeligvis med Peter Muller…
    Skuffende å se at landslaget ikke klarer å få fart på Håvard igjen, selv med egen sprinttrener. Men nå går ingen fort på landslaget lengre, men bredden er jo god…haha.
    Håvard må nok tenke nytt ja, kanskje trene mye mer sammen med bedre løpere enn ham selv. Eller bytte trenere viss VM også går i dass.
    Jarle P har nå sittet halvannet år i sjefsstolen. Det bør være mer enn tid nok til å – minimum – skape bedre resultater enn PM klarte i VM allround 2009. Aller helst bør JP overgå PM med stor margin.
    Det blir en eksamen for JP rett og slett, slik jeg ser dette. Vi har ikke mer tid å kaste bort nå. Årene går…
    Går det filleveien nå igjen uten noen norske på VM pallen så håper jeg at NSF endelig er åpne for å tenke nytt.
    Vi MÅ da tilbake til toppen neste år, ta i bruk alle tilgjengelige midler og løsninger. Selv privatlag…
    Ellers vil skøyteinteressen blant folk flest virkelig være i stor fare for å dø ut….

  3. Jørgen skøyteløper sier:

    Hei og TAKK for at dere likevel sender fra worlcupen i Moskva fredag – søndag. NY FLOTT SKØYTEHELG for oss, altså. Veldig bra, det betyr faktisk MYE for MANGE av oss!!!

  4. Skalle Knarp sier:

    Hvammen er Norges eneste sprinter som kan levere en tid av internasjonal klasse på 500 og burde vært selvskreven i sprint-VM. En all rounder som Bøkko har uansett ingen ting å hente i et sprint-VM.

  5. Skarp Skalle sier:

    I og med at Sprint-VM er et sammenlagtmesterskap, hvor fire løp teller til slutt så beviste vel Hvammen i fjor at han ikke har så mye å gjøre der før han går bedre 1000-metere. Selv om Hvammen hadde slått Bøkko med rundt 0,5 sek på begge 500 metrene hadde han havnet langt bak, og helt sikkert ikke fått gått den siste 1000 meteren (Bøkko kvalifiserte seg til det siste løpet etter en 15. plass på lørdag)
    Etter at både Rukke og Bøkko kvalifiserte seg til den siste 1000 meteren, har Norge fortsatt kvote på 3 løpere til neste års Sprint-VM. Hadde ledelsen i NSF hørt på folk som Skalle Knarp så hadde de bare hatt to…
    Gjør leksa di før du åpner kjeften neste gang!

  6. Skøyte Egg sier:

    Det er en stor skam for en skøytenasjon som Norge at vår bestemann Rukke endte som nr 30 på lørdagens 500 og med all rounder Bøkko som nr 33. Folk som ikke kan sprinte bedre enn som så, kan med fordel holde seg hjemme. Bøkko burde vært hjemme for å trene opp kapasiteten sin litt på langdistanse, der han kom sørgelig til kort i møte med Skobrev i EM all round, og enda mer til kort vil han komme i VM all round når han møter Kuck.

  7. Skalle Knarp sier:

    Det er intet poeng i ha en sprintkvote fylt opp med middelmådigheter, kun Hvammen er en mann med potensiale til å bli en sprinter i klasse 34.

  8. Skarp Skalle sier:

    Som sagt i forrige innlegg, så er Sprin-VM et SAMMENLAGTMESTERSKAP. Dere har tydeligvis ikke skjønt det! Hadde Rukke og Bøkko holdt seg hjemme hadde vi hat EN plass til neste år. I et sprint-VM holder det ikke å gå to middelmådige 500m løp, når man sprekker så det griner etter på 1000m (slik som mange japanere gjorde i helgen). Både Rukke og Bøkko hadde en 10. plass som beste plassering på 1000m. Hadde Hvammen gått likt som sitt årsbeste/personlig rekord hadde han blitt nr 14 og 16 på hver av de to 500 metrene.
    Skal jeg være helt ærlig, så tror jeg vi ikke kommer til å få se 34-tallet av en nordmann på mange, mange år. Da må det ikke bare trening til, men også et utrolig talent i tillegg til de riktige genene. Even Wetten hadde veldig mye av det, men la opp for tidlig.
    Skøyte Egg: Hva vet du om treningsprogrammet til Bøkko?
    Skalle Knarp: Hvordan gikk det egentlig i NM på 500m? Vant ikke «middelmådigheten» Bøkko, med «sprinteren» Hvammen på sølvplass?

  9. EW sier:

    Hvammen har 35.66 som best denne sesongen, satt 05.12.10 – i Changchun – etter som jeg vet. (Det er plass 275 på årets liste). Best er 34.77 LEE Kyu-Hyuk.
    Ingen stor avstand i tid, men et hav (foreløbig) i plassering.
    Og så er det 1000m da…..
    Hvammen kan gjøre det godt i WC på en enkelt 500m. Men sammenlagt er nok allrounderen Bøkko betydelig bedre. Og Bøkko er ikke i verdens beste sprintform akkurat nå heller.
    Det sier mye om NSF og norsk skøytesprint mht kompetanse på trenersiden.
    Som sagt mange ganger før: NSF MÅ tenke nytt snart.
    Kanskje importere en trener fra Korea ang sprint?
    Kanskje åpne for spissing på allround ved å tillate privatlag?
    Dagens landslagsmodell med enehersker landslagtrener fungerer jo ikke. Det er lenge siden NSF produserte noen verdensmestre. Koss på allround og Rønning på sprint er snart en generasjon siden..

  10. Skalle Knarp sier:

    For at Hvammen skal utvikle seg til å bli sprinter i klasse 34, må han få anledning til å konkurrere mest mulig internasjonalt. Det er meningsløst å vrake en ekte sprinter (derfor holder han ikke 1000 meter) for at en all rounder skal «erobre» en intetsigende 21 plass i sammendraget. Bøkko bør konsenterere seg om det han er virkelg god på, all round og 1500.

    Wetten presterte 35,12 i Vikingskipet og BURDE klart en tid godt ned på 34-tallet i Calgary og Salt Lake, men nervene kan nok der ha spilt ham et puss. Wetten hadde kanskje heller ikke rette psyken, det minste feilskjær så gav han opp med en gang. Det i motsetning til Ådne Søndrål, som ALLTID kjempet helhjertet og innbitt til siste meter.

  11. Skalle Knarp sier:

    Enkelte later til å være plaget av den vrangforestilling at tider på 34-tallet skal være uoppnåelig for norske sprintere. Klasse 34 er kurant for vår tids sprintere, så det er ingen grunn til dette skulle være så umulig for nordmenn. Med full klaff i Calgary eller Salt Lake bør Hvammen allerede denne sesongen kunne se eller i det minste komme tett på 34-tallet.

  12. Skøyte Egg sier:

    35,43 på Hvammen i dag, så han har klart 34-tallet inne på de raske banene i Salt og Calgary. Dette viser til fulle hvor meningsløst det var å vrake Hvammen i srpint VM til fordel for buljongsprintere med middels kvaliteter på 1000.

  13. EW sier:

    Hvammen sin fremgang på 500 er meget hyggelig, og han er uten tvil norges beste sprinter på denne enkeltdistansen.
    Og 34 kan muligens være innen rekkevidde på høylandsbanene allerede i år.
    Men et sprint sammenlagtmesterskap dreier seg også om 1000m.
    Og der er bl.a. Håvard, foreløbig, så mye bedre sammenlagt.
    Men Hvammen blir nok å regne med neste år med den fremgangen han nå viser i Moskva.
    Det hadde vært kjekt med en ren sprinter som bestemann sammenlagt igjen ja, lenge siden Rønning nå…

  14. Skøyte Egg sier:

    1.10,47 på Hvammen i dag, på nivå med det Bøkko og Rukke presterte i VM-sprint. Når Hvammen i tillegg er nærmere sekundet raskere enn de to på 500, så ville Norge med Hvammen også i sammendraget hatt en løper mangfoldige plasser høyere opp på listen.
    Det blir fullstendig feil å legge prestasjoner under tunge utendørs forhold til grunn for uttak til et mesterskap som går innendørs. Styrkeforholdet mellom løperne blir helt annerledes under gode forhold innendørs, der er Hvammen jevnbyrdig med Bøkko og Rukke på 1000 og langt bedre enn dem sammenlagt.

  15. Skarp Skalle sier:

    det ante meg at diskusjonen ikke var ferdig her!
    Gratulerer til Hvammen med to nye personlige rekorder i Moskva.
    Det som er leit er at formen kom en måned for sent. Skøyteforbundet gjorde et fair uttak til Sprint VM basert på de resultatene på det tidspunktet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *