17. desember: Hvorfor eksponere jentene så voldsomt?

[transcoded id=438]Noen lurer kanskje på hvorfor jeg lar jentene eksponere seg selv som i dagens blogginnlegg? Det er fordi jeg ønsker å speile samfunnet slik jeg ser det i dag!

Vi elsker nemlig oppmerksomhet rundt den personen vi er (vi må bare ikke si det høyt, for da rokker vi ved en av de mest fremtredende uskrevne reglen i Norges Lover: Janteloven).

Det viser vi jo med alt vi gjør. Nettsamfunnet Facebook er et glitrende eksempel. Her har vi muligheten til å eksponere oss selv til det fulle. Og noen av de mest interessante face-medlemmene er de som selv mener de har fått for lite oppmerksomhet i det siste, såkalt offer-facerne.

Får du ikke sett videoen øverst? Klikk her!

ae

Jeg er Anja Edin, 27 år gammel håndballspiller på Storhamar. Siden jeg ikke får være med i EM som spiller, så drar jeg som videoblogger! Hver dag gjennom EM kommer det en ny video i min Blogg-kalander. Jeg lever etter mottoet "det ordner seg", resten av livet er bare basert på flaks. Jeg liker å tøffe meg… til tross for størrelsen.

De inntar en offerrolle for å gjøre seg selv interessante: ”Jeg ligger og gråter, har grått i hele dag”. Eller: ”Jeg er såååå sinna”. Det er jo innlysende at dette blir gjort for at andre skal spørre: ”Næmen… stakkars deg da.. Hva har hendt?”

Og der kommer vi rett inn på neste gruppe facere: Hobbypsykologene. Dette er menneskene som biter på alle fiskekrokene offer-facerne kaster ut i det store facebookhavet.

Og sist men ikke minst: Filmstjernefacerne. Andre tagger bilder av dem – de sletter de stygge bildene – beholder de pene.

Eventuelt legger de ut bilder av seg selv også, der vi ikke kan se den ene armen, fordi denne er travelt opptatt med å ta bildet. Gjerne foran speilet – i minimalt med klær, eller med det ansiktsutrykket de selv mener er det vakreste.

I tillegg til alt dette, gir Facebook en klar pekepinn på vår sosiale status. Loven for hva som er gjeldende forandrer seg stadig så det gjelder å følge med i tiden. Tidligere var regelen ”flere venner, desto mer populær”. Nå er det det stikk motsatt som gir den beste effekten for å imponere: ”Frre venner – desto mer eksklusiv”.

Hva slags Facebook-bruker er du? Diskutér nederst i bloggen!

PS: Jeg har i det siste fått høre at jeg har et par profiler på Facebook.

Til det er jeg ikke nysgjerrig nok, så jeg vil sende en hilsen til en siste gruppe facere: JEIINSSJUMFÅVEA gruppa: (Jeg er ikke interressant nok selv så jeg utgir meg for å være en annen) ENJOY!

Dette innlegget ble publisert i Håndball-EM 2010. Bokmerk permalenken.

13 kommentarer til 17. desember: Hvorfor eksponere jentene så voldsomt?

 1. Ina sier:

  Enda et genialt innlegg i årets morsomste julekalender!! Stå på Anja!!

 2. Heidi sier:

  Bloggen din er genial! Snerten og med nydelige finter. Det finnes et ordtak som passer utrolig bra til deg: Hvis jeg hadde hatt baller, sa dronninga, så hadde jeg vært konge. You rule!!

 3. Tbe sier:

  Jeg får ikke til å spille av videoene, gikk bra tidligere ike uka. Sukk.. Tips?

 4. sara sier:

  Får ikke sett den, det var mye lettere å se før…

 5. Karlos sier:

  Klikk på lenken et par avsnitt under videoruta, der det står «Får du ikke sett videoen øverst? Klikk her!»

 6. hjerte sier:

  Utrolig bra! Vil se mer av Gro Hammerseng 😀 😀

 7. Charlotte sier:

  Konge innlegg, lo som bare f ! 😀
  Vil se mer av Gro Hammerseng ! 😀

 8. hey hey sier:

  jeg digger bloggen din Anja ! 😀
  forresten, kan ikke du flytte tilbake til Lyefjell. Du og Gro =)

 9. Preben Bongs sier:

  HAhahaHA! Digger dette her! GOGOGO

 10. Pål sier:

  kan dem ikke vær litt lengere da. kjederlig når det er for kort :S ca 5 min er bra.

 11. Jens sier:

  Kongelig innlegg Anja! Dronninga av EM <3

 12. Rino sier:

  Eller man lager blogg fra hånball-em for å bli eksponert

 13. Maren sier:

  Utrolig bra blogg Anja, elsker personligheten din !! domt du ikke spiller så mye for landslaget lenger 🙁 og foresten, kan du ikke prøve å filmet litt mere på kamper til norge, når du ikke spiller og videoer av deg og Gro 🙂 Bor du og Gro sammen ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *