En ettertraktet mann

Lars Berger er plutselig VELDIG i skuddet.

Lars Berger er i skuddet!

Så skjedde det endelig igjen: For første gang på to år tok Lars Berger en verdenscupseier i skiskyting. Når den mannen treffer på alle skudd på en sprint går det som regel slik. Faktisk hadde han ikke trengt å treffe på det siste skuddet. Farten i sporet var nemlig så god at Lars Berger hadde vunnet sprinten i Ruhpolding med ni treff. Med ti var han helt suveren.

Med Bergers suksess er det plutselig ikke klart hvem som blir Norges fjerdemann på stafettlaget i VM i Khanty Mansiysk. Tre mann er helt klare: Bjørndalen, Bø og Hegle Svendsen. Den fjerde blir Alexander Os. Eller Lars Berger. En Berger med god selvtillit kan få en nøkkelrolle på det norske VM-laget i skiskyting. Som en outsider på sprint og jaktstart. Og som en del av et gulljaktende stafettlag. Akkurat som i forrige VM, der han tok sølv på sprinten og gull på stafetten.

Samtidig vil en Lars Berger i form være den skiskytteren som langrennslandslaget helst vil ha med seg på den mye omtalte tredje etappen i ski-VM i Oslo. Den stafetten går fredag 4. mars. Dagen etter er det sprint i VM i skiskyting. En vanskelig gjennomførbar kombinasjon.

 – Jeg håper det dukker opp en som er god i skøyting, sier Lars Berger. Han skulle nok gjerne gått i Oslo. Men som fersk vinner av et verdenscuprenn er han også veldig lysten på å vise seg fram i den idretten han driver med på heltid.

Berger har gjort store ting i ski-VM før. På fire starter har han tre gull (hvorav to på stafett) og én fjerdeplass (med fall!). Rutinen gjør ham til det sikreste kortet å satse på av skiskytterne når langrennstroppen skal tas ut. Ole Einar Bjørndalen har ikke hatt den formutviklingen han har ønsket. Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen har ikke Bergers rutine på en langrennsstafett.

Nå ser det ut til at Berger blir en viktig mann for Norge i skiskytter-VM. Og da lurer jeg på: Kommer herrestafetten i Holmenkollen til å gå uten en eneste skiskytter på det norske laget?

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

8 kommentarer til En ettertraktet mann

  1. Bernt tilskuer sier:

    Fantasisk, Grattis Lars. !!!

  2. Daniel :) sier:

    Hafsås kan vel gå om han kommer i samme langrensform som han viste i forrige sesong ellers blir det nok Gjerdalen. Alle de andre skiskyttere kommer nok til å gå Vm i skiskytting og det krasjer jo med Kollen Vm.

  3. Bonzo sier:

    Hvordan i allverden går det ann å aranngere vm to steder samtidig?

  4. Daniel :) sier:

    Vm i skiskytting i Russland og Vm i langrenn i Kollen. Ikke spør meg hvorfor disse går samtidig, men det er jo 2 forskjellige idretter så jeg kan skjønne det.

  5. Tilbaketråkk: En ettertraktet mann | SportSquare

  6. Hadelending/Holeværing sier:

    STORT !!!!
    Endelig gikk seieren til en av Norges mest sympatiske idrettsutøvere.
    (Bare spør Tobias Angerer).
    Dette var så inderlig fortjent Lars Berger. Lykke til videre.
    Gratulerer også til et foreldrepar på Lesja med to flotte ambassadører for Norge.

  7. ivarla sier:

    Det er utrolig dumt for Norge at VM’ene går samtidig! Jeg er helt sikker på at vi har 4-5 skiskyttere som er bedre enn nest beste skøyter i langrennsleiren! Berger-Heggle-Bø-Andresen-Bjørndalen-Hafsås for å nevne noen av kandiatene.

  8. totning sier:

    Fantastisk Veldig bra Tenk at du med din «faglige» alder erfaring og innsikt kan sitte/stå og belære Ola og John noe om skiidrett. De har jo bare holdt på med dette siden noe før du ble påtenkt. Fortsett med dine selvfølgligheter. jeg kan jo høre på Svensk Radio.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *