– En knalltur med toppmotiverte folk!

utstyrssjekk
– Jeg gleder meg skikkelig til turen – det kommer til å bli en knalltur med toppmotiverte folk, sier Lars Monsen før avreise.

Det var produksjonsselskapet Mastiff som spurte om han kunne tenke seg oppgaven som ekspedisjonsleder, programleder og turfører for Ingen grenser, og Monsen sa ja nesten med det samme.

– Jeg fikk se noen episoder av den engelske utgaven, Beyond Boundaries, og hadde sans for opplegget. Serien har faktisk klart å snu britenes holdning til funksjonshemmede, det er et pluss i margen, forteller han. Den norske versjonen blir litt annerledes enn BBCs, først og fremst fordi turen går til nordisk villmark i stedet for den afrikanske jungelen. Dessuten kommer Lars og deltakerne til å fokusere på turglede og å leve i pakt med naturen, heller enn å overvinne den.

Lars Monsen har aldri vært på en såpass omfattende ekspedisjon med et så høyt antall deltakere før, hele 11 stykker. At deltakerne i tillegg har fysiske funksjonsnedsettelser, gjør at forberedelsene til turen blir annerledes enn når han er på tur for seg selv. Den største forskjellen mener han er større detaljplanlegging. Lars legger vekt på at han må kjenne hele ruta de skal gå bedre enn han pleier, og forsøke å se for seg hvilke utfordringer som kan oppstå.

Selv om Monsen er vant til å lange ut i sitt eget, høye tempo, synes han ikke det er noe problem å forholde seg til at han nå kan forvente en lavere hastighet, og er heller ikke redd for å bli utålmodig.

– At deltakerne er funksjonshemmet, tenker jeg ikke så mye på. Tvert i mot vil jeg si at de 11 som er med på turen er ekstra motiverte og positivt innstilte folk som kommer til å glede seg mens vi går. Tempoet har ikke noen betydning, det er turgleden som er det viktige, understreker han.

En annen, viktig forskjell i forhold til tidligere turer, er at Lars denne gang ikke filmer selv – filmingen av turen er de to kamerateam med TV-fotografer som tar seg av. Det synes han er en lettelse, og mener det skal bli deilig å slippe å tenke på kameraføring og dramaturgi.

– Min rolle på turen er først og fremst som motivator, medhjelper og kamerat. Så kan jeg være leder når det trengs!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til – En knalltur med toppmotiverte folk!

  1. anne mette sier:

    ønsker Erik og alle de andre en kjempetur.Tenker på dere og følger m.på nettet!

  2. Kollega t Kjell sier:

    God tur til alle deltakerne. Får håpe at Kjell får litt større utfordringer her enn å «knuse» oss kollegaer i volleyball og landhockey. God tur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *