Summer moved on

Sommeren er over, festivalportene er stengt, ølkranene tørre og det er på tide å se på høydepunktene fra festivalsommeren 2009.

Skrevet av:
Publisert 8:54 1 september, 2009

stemningny

En sommer er over. Og her har du vår oppsummering av all festivalmoroa!

2009 ble raskt utnevnt til den beste festivalsommeren så langt i norsk festivalhistorie. Her har du noen av sommerens høydepunkter som en lykkepille til høstdepresjonen:

OPPTUR:

NEDTUR:

SE: Bilder fra festivalsommeren 2009

Stadig nye utfordrer melder seg på i kampen om en plass på Norges festivaltrone. Quart gikk dundrende minus, Hove har enda til gode å se positive tall, mens både Pstereo og Parken ruller problemfritt videre med pluss i regnskapsboka. Asbjørn Slettemark spår at festivaler i utkantnorge vil vise muskler i enda større grad fremover.

Støvet lå tett i Amfiet på Hove og metalpublikummet imponerte med voldsom innsats i moshpiten. Det var derfor naturlig at perkusjonist Clown i Slipknot ble spurt om sine preferanser på hvordan publikum bør opptre.

Radioresepsjonen trakk fulle hus på sine sendinger fra Hove. Det som folk kanskje vil huske best i etterkant, er rabaldret som oppsto da sinte tacoloff-selgere så seg lei på ”hetsen” fra radiotrioen og valgte å ta en direkte konfrontasjon.

SE: Roadtrip med RR fra Marienlyst til Hovefestivalen

SE:  RRs festivalsendinger fra Hove’09

P3s eget festivalteam har kjørt land og strand rundt og rapportert fra festivaler. Fremkomstmiddelet har vært en bil forkledd som en grevling og de utsendte har sett mye rart på sin rundtur i Festivalnorge.

Quart meldte seg på igjen etter en liten pause. Selv om det var langt mellom høydepunktene og tidvis glissent oppmøte, fikk Slash og Ozzy ristet Sørlandet ut av sommerdvalen.

I fjor gjorde P3tv en reportasje på Naboen til Øya. I år har naboen tatt skrittet noe nærmere Øyafestivalen med jobb som frivillig.

Tags: , , , , , ,

Del "Summer moved on"

Legg igjen en kommentar