Marilyn Manson, Quart -

Dårlig skuespill

Marilyn Manson, Quart Sjokkrocken lever videre uten Manson. Onsdag klokka halv elleve: Noen hundre har samla seg foran scena. Fram til rundt ti over elleve: Flere har heldigvis kommet for å høre, men de har blitt servert sju anonyme låter. Marilyn Manson har vært som en dårlig oppvarmer for seg selv. Ikke før han drar […]

Skrevet av:
Publisert 2:32 2 juli, 2009

Marilyn Manson, Quart

terning23

Marilyn Manson Quart 09 (Foto: Thomas Søbstad, Lydverket, NRK)

Marilyn Manson Quart 09 (Foto: Thomas Søbstad, Lydverket, NRK)

Sjokkrocken lever videre uten Manson. Onsdag klokka halv elleve: Noen hundre har samla seg foran scena. Fram til rundt ti over elleve: Flere har heldigvis kommet for å høre, men de har blitt servert sju anonyme låter. Marilyn Manson har vært som en dårlig oppvarmer for seg selv. Ikke før han drar i gang sin gamle hit «Rock is dead», er han og publikum borte og snuser på noe som minner om gammel ekstase. Midnatt: noen gir meg en Läkerol Salmiakk. Kveldens sterkeste opplevelse.

Hvor kjedelig kan en forhenværende sjokkrocker framstå? Svaret etter i natt omfatter flere pinlige øyeblikk enn en uengasjerende B-film. Marilyn Manson later som han prøver å vekke urmennesket i oss med noen udefinerte ul.  Han forsøker å rispe oss med stemmen men kutter ikke dypere enn en ubrukelig gatekjøkkenkniv i plast. For en artist som har gjort fare viktigere enn melodier i underholdninga si, kan ikke komme unna med kveldens vasete rolle: Mellom et greit stødig band, leker Manson rundt i et slags rampelystema, tilsynelatende uengasjert. Med lyskastere som på et filmsett, filmklappere og håndkle- og vann-staben løpende som statister i et skuespill som bygger opp en bortskjemt primadonna. Hele dramaturgien ser ut til å skulle spinne rundt likegyldighet som sjokkerende verdi. Men enhver emokid i tenåra kan oppvise mer overbevisende gidder-ikke-holdning enn MM denne kvelden.

Klokka 00.06: Scenefrontlysa blinker desperat «kom tilbake» til et publikum som ikke gidder vente på ekstranumre. Lysene blottlegger en innsikt kveldens headliner nok også sjøl kjenner (mannen har jo tidligere iscenesatt seg sjøl og massene på høyde med den smarteste propagandaminister):

Vi trenger ham ikke lenger, slik han trenger oss.

Marilyn Manson lager ølfontene (Foto: Thomas Søbstad, Lydverket, NRK)

Marilyn Manson lager ølfontene (Foto: Thomas Søbstad, Lydverket, NRK)

Tags: ,

Del "Dårlig skuespill"
 

8 kommentarer på “Dårlig skuespill”

 1. Tuva sier:

  Trist å høre. Rett og slett. Var klar over at hans glansdager var forbi men dette hørtes jo helt tragisk ut. Synes konserten i spektrum i fjor var underholdende men ikke hva den var. COME BACK MANSON. Well, guess his time has passed

 2. [...] ANMELDER Marilyn Manson, Quart Kleerup, Oslo Live Festival Klaxons, Oslo Live Festival Dillinger Escape [...]

 3. Siri Narverud Moen sier:

  Enig, Tuva: Spektrumkonserten for et par år sida var velregissert propaganda. Med hans siste, lite givende album, kan denne siste konserten leses som et tegn på at en artist som en gang hadde et vell av smarte triks, er på vei ned.

 4. [...] ANMELDER Marilyn Manson, Quart Kleerup, Oslo Live Festival Klaxons, Oslo Live Festival Dillinger Escape [...]

 5. Anonym sier:

  Marilyn Manson er kongen uansett!!! Det sier nå jeg!

 6. rudi nilsen sier:

  Kanskje hans dager er talte som seneartist, men hans kvaliteter som musiker er vel udiskutable. Som trent reznor har jobbet med han, kommer han til å jobbe med andre, forhåpentligvis med gode resultater.

 7. Fornøyd sier:

  Jeg var på konserten, og det var dritbra!! Og de som stod i nærheten av meg var minst like fornøyde :) Samme med de som var med meg! Han er intelligent, har godt show og er ubeskrivelig hot!

  Men selvfølgelig slår hans gamle slagere best an, det er jo de vi kan utenat.

 8. [...] og festivalsjef Arild Buli mener det hele ble overdramatisert og blåst opp av media. Selv om Marilyn Manson skuffet, fikk Slash & Friends en femmer fra Lydverkets anmeldere, og Sørlandsperlen var selvfølgelig [...]

Legg igjen en kommentar