Røyksopp - Enga, Øyafestivalen

Norges stolthet

Elektrisk finale! Röyksopp med venner landa festivalsesongen med kraft. Hva er det som gjør Torbjørn Brundtland og Svein Berge så ranke i kveld? Er det a) at de veit at de har Robyn med på laget? b) vissheten om at vi vil ha elektropophitsa deres, c) at de har på seg superheltkappe og paljetter? Superheltene […]

Skrevet av:
Publisert 1:01 16 august, 2009

rc3b8yksopp

Elektrisk finale! Röyksopp med venner landa festivalsesongen med kraft.

Hva er det som gjør Torbjørn Brundtland og Svein Berge så ranke i kveld? Er det
a) at de veit at de har Robyn med på laget?
b) vissheten om at vi vil ha elektropophitsa deres,
c) at de har på seg superheltkappe og paljetter?

Superheltene i pop bruker sjøltilliten riktig, og lager en festforestilling av årets Øyafinale: De har lekt seg til nye versjoner av flere av låtene sine, som når «Eple» går fra funky baktung til å skrus opp og i knirk. De tar seg råda til å spille en helt ukjent sang allerede som andrelåt i settet, og jøss, de hadde en liten popbanger i skuffen uten at vi visste det! Følelsen av overskudd faller tidlig på plass. På landslaget denene gang stiller fint og utkledd band, soppene på effektvokal, skjære Anneli Drecker – og, alle smarte jenters forbilde: Robyn med på to av sangene, hviin!

Maskespill. Igjen er lyden på Enga-scena en utfordring, med vindkast som spesielt drar lyden av de flotte stemmene fram og tilbake. Litt synd, men det overskygger ikke gleden i perfekte poplåter og overraskelser. Live tar Röyksopp godt vare på sine kommersielle kvaliteter, og legger til særheter. Noen av påfunnene har de kanskje plukka opp hos Karin Dreijer (The Knife/Fever Ray). En av fellesnevnerne hos disse grenseflytterne i pop, er lysta til å leke katt og mus med publikum – og når den kvinnelige vokalisten med uglemaske dukker opp, oppbrudt og full av effekter på stemmen, er forvirringa stor: ER det Karin? Er det Anneli? Åja, Anneli, nåvel, to av tre av Nordens fineste stemmer, det er mer enn greit!

Etter festlåter i fine versjoner, er det plass til litt ekstra lek, og det ender i kledelig instrumentalhouse med skingring og beinhard bass. Karene forlater oss litt lengtende etter mer. Og litt stolte.

Siri Narverud Moen

PS Röyksopp spiller også på Pstereofestivalen, Trondheim, 21. august, og Parken, Bodø, 22. august.

Tags: , , , , , , , ,

Del "Norges stolthet"
 

11 kommentarer på “Norges stolthet”

 1. ArneAnd sier:

  At man lurer litt på om det er Karin eller Anneli sier litt om hvor god Anneli er. På de mindre konsertene når de turnerer rundt om i verden så gjør Anneli sangene til både Robyn, Karin, Anneli og Lykkeli helt strålende. Dama er et unikum!!!

 2. M.B. sier:

  Dette var legendarisk. Bedre blir det ikke. Det norske kunstlandslaget består av Ibsen, Munch, Grieg, Berge og Brundtland!

 3. Truls sier:

  Åh! Alt jeg hadde gjort for å se den konserten!

 4. ArneAnd sier:

  Jo, bedre kan det faktisk bli, når Øya får orden på lyden på Enga. For lav kvinnevokal, for mye trøbbel med bassen. Det med vokalen vedvarte hele konserten. Hva i all verden drev lydfolka med der borte? SFO? Sånn borsett fra dette var konserten helt konge.

 5. knall sier:

  ArneAnd har fullstendig rett. Lyden var skandale. Hadde nesten lyst å gå. Hva er vitsen med å fly inn Robyn når man knapt hører henne? Og Anneli var enda vanskeligere å høre.

  Føltes som å sitte i en rånevolvo med feit subwoofer og ellers små høytalere.

 6. magne sier:

  Er det noen som har den fullstendige spilllisten fra konserten i går?

 7. John L. sier:

  Helt enig, lyden var en katastrofe. Jeg måtte konsentrere meg for å høre kvinnevokalen langt inne i lydbildet et sted.

 8. Drix sier:

  Lyden ødela hele konserten og gjorde at jeg til slutt ble så forbanna at jeg stakk. Dette var en av konsertene jeg hadde gledet meg skikkelig til, men irriterte meg for mye. Noen som vet hvem som kjørte lyden? Det var rett og slett skandale, og det var ikke vindens skyld denne gangen for det blåste ikke noe nevneverdig i går.

 9. Mikael Jakobsen sier:

  Har bare lyst å nevne at jeg var på Way Out West festivalen, og DER var lyden perfekt OG Karin Dreijer sang 2 sanger også. OG röyksopp gjestet Robyn tidligere på dagen. SYKT SYKT bra var Röyksopp :) Robyn sin konsert var også HELT RÅ, nevner gjester som: Lykke Li, Kleerup, Röyksopp OG Dr. Alban! Fy f… å bra det der var.

 10. [...] fjor hadde Robyn en liten birolle da Røyksopp avsluttet hele Øyafestivalen, men i år får alle Robyn-fans der ute se den svenske superstjernen i hovedrollen i [...]

 11. […] stolthet» skrev Lydverket i 2009 om Röyksopps avslutningskonsertpå Øyafestivalen og ga konserten terningkast 5. Spesielt godt i smak falt gjesteopptredenen til svenske […]

Legg igjen en kommentar