En killer i natten
The Killers, Hovescenen -

En killer i natten

The Killers, Hovescenen Killers gjorde midtsommerkvelden magisk og festivalstemningen komplett. Det er ikke mer enn sju år siden The Killers ble et band. Det er fem år siden de ga ut sitt første album. Det er ni måneder siden de ga ut sin hittil største hit. I en verden full av classic rock, retrobaserte festivaler […]

Skrevet av:
Publisert 1:42 24 juni, 2009

The Killers, Hovescenen

terning6

Killers gjorde midtsommerkvelden magisk og festivalstemningen komplett.

Det er ikke mer enn sju år siden The Killers ble et band. Det er fem år siden de ga ut sitt første album. Det er ni måneder siden de ga ut sin hittil største hit. I en verden full av classic rock, retrobaserte festivaler og schlägere fra de fire siste tiår (dvs 80-tallet) er The Killers her og nå. De er 2000-tallets egne stjerner, lyden av de siste fem åra, bandet som pensler samtiden kulørt og attraktiv, og som får Hove-sletta til å eksplodere i en fest farlig nær det komplette.

Stuart Price, danseprodusenten som gjorde underverker med Madonna på hennes ”Confessions on a Dance Floor”-album og som fikk fjorårets Killers-singel ”Human” til å høres ut som en million dollar, er definitivt ikke med når Brandon Flowers og co entrer Hovescenen noen minutter over halv elleve tirsdag kveld. Det er rockebandet Killers som stiger fram i den skarpe norske sommerluften med nettopp ”Human”. Det låter nakent og overraskende ærlig, hvis det er lov å bruke et så tynnslitt ord, til å være et band som har bygd sin suksess på det gjennomproduserte. ”Human” dunkes ut med en kombinasjon av menneskelig nerve, energisk treffsikkerhet og selvsikker storhet som er få band forunt.

Derfra og ut renner det ut en hitrekke som bare Coldplay blant dette tiårets band kan matche. Joda, det er klisjeer, det er sødme, det er bekreftelse. Men det er først og fremst rock med mytiske kvaliteter, rock egnet til å avføde en million drømmer. Brandon Flowers har, som alle store rockforførere, beina på scenegulvet og blikket mot himmelen. ”And I’m on my knees, looking for the answer

Patosfylt poet, rakrygget frontmann og predikant med mørke undertoner. Brandon Flowers er utvilsomt dette showets store stjerne og drivkraft. Mormoner-sønnen har sin selvfølgelige prekestol bak den glinsende K’n. Men han framstår først og fremst som en utrolig sterk vokalist. Men så får han da også uvanlig god hjelp av 10 000 norske venner på ”Somebody Told Me”, ”For Reasons Unknown”, ”Spaceman”, ”Read My Mind” og ”Mr Brightside”. Bare for å ha nevnt noen. Når vi blir gamle er det kanskje avsluttende ”When We Were Young” vi vil huske aller best. Akkurat det øyeblikket, den kvelden. St. Hansaften på Tromøya, sommeren 2009.
Håkon Moslet

Tags: , , ,

Del "En killer i natten"
 

35 kommentarer på “En killer i natten”

 1. [...] ANMELDER The Killers, Hovescenen Fleet Foxes The Black Dahlia Murder Necro, Teltscenen Hockey, [...]

 2. ulf sier:

  fantastisk konsert!!

 3. Er det bare meg som syns at Killers er superkjedelig? Sukk.

 4. Thomas sier:

  Enig Morten.

 5. daffy sier:

  OMG – en 6-er! Bittert å ikke være der….!

 6. lolerskates sier:

  Haha eg synest Håkan Moslet er inhabil til å anmelde the Killers då han spamma dei på radioen når han var sjef

 7. [...] ANMELDER The Killers, Hovescenen Fleet Foxes The Black Dahlia Murder Necro, Teltscenen Hockey, [...]

 8. marthe sier:

  enig med daffy!
  ubeskrivelig kjipt å ikke få det med seg…

 9. absolutefan sier:

  noen som vet hvilke sanger de spilte bortsett fra de som er nevnt i anmeldelsen? og om de isåfall spilte glamorous indie rock & roll? min favoritt!

 10. Steffen sier:

  Spilte cover av Fleet Foxes sin He Dosen`t Know Why.

 11. Marielle sier:

  Helt sinnsykt fantastisk konsert!! Noe jeg kommer til å huske i en goood stund framover!

 12. :D sier:

  totalt beste konsert evver!!!!:D:D

 13. Martine og Saher sier:

  BESTE KONSERTEN NOENSINNE, FORTJENTE DEN 6EREN :D DDDDDD

 14. Gleder seg til Oslo Live sier:

  Killers er vel omtrent like interessant som et valgresultat i Nord-Korea?

 15. Jarle M. sier:

  Britpop fra Las Vegas.

 16. uberlund sier:

  Jeg syntst at the killers konserten var UFATTELIG kjedelig!!! Jeg forventet så mye mer for et band som var healiner!! slipknot, black dahlia murder og franz ferdinand har vært de BESTE hittil!!!! ALLE DE FORTJENER SEKSERE!!! Og jeg har store forventninger til the prodigy, major parkinson og bring me the horizon i dag!!!!!!!! DET BLIR DIGG!!!anyway, the killers søg eselballer!!!

 17. Håkon Moslet sier:

  Spilte Human, This Is Your Life, Somebody Told Me, For Reasons Unknown, The World We Live In, Joy Ride, Bling (Confessions Of A King), Shadowplay (Joy Division-cover som de gjør stort sett hver kveld), Smile Like You Mean It, Spaceman, A Dustland Fairytale, He Doesn’t Know Why (Fleet Foxes-cover som de aldri har gjort før), Read My Mind, Mr. Brightside og All These Things That I’ve Done. Og så Jenny Was A Friend Of Mine og When We Were Young som ekstranummere. Med andre ord: Jesus Kristus!

 18. Tobias sier:

  Jøss! He Doesn’t Know Why er jo en kremlåt av dimensjoner. Skulle ønske det var mulig å se opptak fra den låten.

 19. Vidar sier:

  Proft gjennomført konsert, men ikke noe mer. Åpnet bra, men falt litt av etterhvert og mistet litt av grepet på publikum. Synes de var bedre da de spilte på Hove for to år siden. Terningkast 4 fra meg.

 20. Cecilie sier:

  Har aldri opplevd noe bedre!

 21. John-Inge sier:

  When You Were Young mener du selvsagt! ;)

 22. Thore sier:

  En helt sinnsyk konsert! Beste jeg noen gang har sett, dette kommer jeg til å huske LEEEEENGEEEE!!

 23. Renate sier:

  Konge konsert ass! Digger «The Killers» og bra gjennomført synes jeg!

 24. Pelle sier:

  Jeg var på Killers konserten for 2 år siden og den var virkelig bra. Årets konsert var ikke noe annet enn et vel gjennomført pliktløp, og fortjener ikke mer enn terningkast 3. Dette er vel nok ett bevis på at Håkon Moslet er på bærtur når det gjelder musikk.

 25. Nicolay sier:

  The Killers var bra, men Franz Ferdinand var bedre. The Killers kunne virkelig spart seg å spille Fleet Foxes-coverlåta, Joy Ride, Shadowplay og Dustland Fairytale. De kunne mye heller valgt mer materiale fra Sam’s Town, og kanskje et par mindre kjente låter som Believe Me Natalie og Under The Gun.

 26. Thomas bergen sier:

  Hva ellers skal de få enn 6er?
  Verdens beste band!

 27. Ev sier:

  Bra konsert. Men ingen 6er. 6er konserten holdt de kvelden før på rockefeller!!

 28. HoveGjest sier:

  6 var ikke i det hele tatt fortjent. Konserten var daft, i ordets norske og engelske betydning. 3/4 fra meg.

  PS. Jeg kunne se folk overalt legge seg ned til å sove.

 29. sara sier:

  denne konserten er en av de beste jeg har vært på, kanskje fordi jeg stod forran, men uansett ble jeg veldig overrasked over hvor sterk vokalist brandon er. det var rett og slett helt sykt, ubeskrvelig bra! klart det var en 6er!!

 30. Killers!! sier:

  Dette var hærlig! Utrolig bra samling av låter, og brandon flowers har blitt en myyye bedre vokalist det siste året! Stod helt forran!! Helt sykt! Bedre enn for to år siden!

 31. [...] Festivalsommer betyr en god del treere, firere og femmere. Men også en og annen sekserkonsert få vi med oss. Som da Moslet gikk av skaftet i beundring etter at The Killers hadde fått Hove til å eksplodere. En av årets desidert mest debatterte saker, dette: http://www.nrk.no/lydverket/en-killer-i-natten/ [...]

 32. Uten tvil The Killers på Hove St.Hansaften 2009 – for en konsert. Alle låter fra åpningen med «Human» til slutten var magiske. Ikke minst «Mr. Brightside» og «When we were young». At terningen til Moslett ikke hadde flere øyne enn seks kan ikke han lastes for men hadde det vært mulig å gi terningkast syv hadde denne syke konserten garantert fått det. Å få gjenoppleve The Killers i år, året de feirer 10års jubileum, hadde vært utrolig kult.

Legg igjen en kommentar