Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Elsker eller hater du festivalsommeren 2010?

Sol, regn, øl og pizzaloff. Muse, Robyn, Big Boi, Karpe Diem og Kråkesølv. Hvordan var det egentlig? Vi gjør opp status i tirsdagens sending.

Skrevet av:
Publisert 21:46 23 august, 2010

Musikk og sommer betyr først og fremst festival. Nå som nattemørket begynner å komme tilbake igjen og høstlufta siger inn er det på tide å ta runden: Hva synes vi egentlig om årets norske festivalsommer?

Det har i alle fall ikke skortet på potensielle høydepunkter. 19 000 besøkende var på Hove da Paramore og Muse toppet plakaten på festivalens første kveld, gjester til både Øya og Pstereo kunne endelig få med seg den svenske popdronninga Robyn, og Kelis var trekkplaster på Slottsfjell og Parken. I tillegg til nåtidas stjerner har plateaktuelle artister i fleng opptrådt side om side med gjenforente grupper og levende legender.

Lydverket har i sommer fartet land og strand rundt for å gi deg det beste fra Norges største og viktigste festivaler, og trenger du en oppfrisker før du tar stilling finner du det her:

Hovefestivalen dag én, to, tre, fire og fem.

Trænafestivalen dag én, to og tre.

Slottsfjellfestivalen og Oslo Live.

Moldejazz.

Øyafestivalen.

Pstereo: Goldielocks, Åge Aleksandersen, The Pains Of Being Pure At Heart og Megafaun.

Men det er selvsagt mer enn bare musikken som spiller inn. Været, stemninga, publikum og maten har sitt å si, og alt dette tas med i beregninga når Lydverkets Elsk eller hat-panel tirsdag kveld tar for seg årets festivalsommer.

Ukas orakel er Behnam Farazollahi, ENO-prosjektansvarlig og tidligere pressesjef i by:Larm og Slottsfjell. I sommer har han vært på festival ”på privaten” for første gang på en god stund.

De to andre stemmene du får høre er paneldeltakerne Jonas Brenna og Rannveig Falkenberg-Arell, som skal uttrykke sin kjærlighet eller sitt hat til temaet. Men viktigst av alt er selvsagt DIN mening:

Elsker eller hater du festivalsommeren 2010?

Vær med og bestem ved å klikke din mening i feltet til høyre! Lydverkets redaksjon kommer dessuten til å følge med nøye på hva du skriver på denne siden – kanskje plukker vi ut ditt tema og tar det opp til debatt?

Noen minner fra oss.

Og noen fra publikum:

Om Elsk eller hat:
I over fire år har Lydverkets Elsk eller hat-panel spredd heder og galle om populærkulturelle fenomener, personer og trender fra musikkens verden.

Elsk- eller Hat-panelet går av stabelen i Lydverket på tirsdager. To deltakere forteller akkurat hva de mener om temaet, og når dommens tid kommer har de som vanlig hver sin stemme, mens folket – altså deg – har én: Pollen er folkets røst! I tillegg henter vi hver uke inn et orakel, som kan gi oss ekstra innsikt i det aktuelle temaet.

Pollen finner du til høyre på denne siden. Der er det to alternativer; elsk og hat. Det eneste du trenger å gjøre er å bestemme deg for om ditt hjerte er isende kaldt eller glødende varmt i forhold til ukens tema.

Tags: , , , , , , ,

Del "Elsker eller hater du festivalsommeren 2010?"
 

1 kommentar på “Elsker eller hater du festivalsommeren 2010?”

Legg igjen en kommentar