Kvelertak imponerte på Hove i juni. Mellom spillejobber rundt om i Europa stopper de i helga innom Pstereo i Trondheim. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Kvelertak imponerte på Hove i juni. Mellom spillejobber rundt om i Europa stopper de i helga innom Pstereo i Trondheim. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Det rykker i rockebarten

Festivalsommeren fortsetter med Pstereo i Trondheim.
Les også: Alt fra Øya!

Skrevet av:
Publisert 14:40 19 august, 2010

Det er bare en knapp uke siden sola gikk ned over hovedstaden og Øyafestivalen, men festivalnorge holder det i aller høyeste grad gående fremdeles.

Den trønderske nykomlingen Kanonfestivalen (et forsøk på å gjenskape den folkelige stemninga fra Selbufestivalen i byen) gikk på en skikkelig smell, og måtte kaste inn håndkleet før den knapt hadde begynt, men samtidig reiser en annen trønderfestival seg til stadig nye høyder.

Denne helga går nemlig Pstereo – som både i form og innhold kan minne om en lillebror av Øya – av stabelen. Festivalen arrangeres i idylliske omgivelser ved Nidelven; midt mellom landemerkene Nidarosdomen, Studentersamfundet og NTNU Gløshaugen, og har siden starten i 2007 ekspandert med voldsom fart. I år består festivalen av tre scener samt et eget pikinik- og klubbprogram.

Hva bør man så sjekke ut på Pstereo?

Hipt og folkelig

Ved siden av trønderske trekkplasterne Åge Aleksandersen og DumDum Boys (festivalen er oppkalt etter deres album Pstereo fra 1990), stiller sommerens festivaldronning Robyn som headliner. På Øya spilte hun seg til en femmer fra Lydverkets anmelder Jacob Krogvold – han mente blant annet at «Robyn på scenen er en krysning av Energizer-kaninen og Sexy Langstrømpe».

P3-listede Band Of Skulls imponerte Andreas Øverland på Slottsfjell – han mente at Band of Skulls «heldigvis mer enn nok et ålreit bluesrockband», og trillet terningen til fem.

Robyn - Øyafestivalen 2010. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Robyn – Øyafestivalen 2010. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Pstereo har i tillegg gjort noen gode indiebookinger; blant andre shoegazerne i Pains Of Being Pure At Heart og de Pitchfork-hypede, vokalharmonerende skjeggtassene i  Megafaun blir å finne i Trondheim denne helga.

Kvalitetsnordmenn

Bandet bak det som kjapt kan ende opp som årets norske rockeskive spiller på Pstereo fredag. Vi snakker selvsagt om hardtslående og joviale Kvelertak – som nettopp er ferdige med europaturné, og straks klare for spillejobber på gigantfestivalene Reading og Leeds. Konserten deres på Hove var en maktdemonstrasjon i ordets rette forstand; og vi ga dem terningkast fem.

Loddefjords store sønner Lars Vaular og John Olav Nilsen & Gjengen har i følge Lydverkets anmeldere henholdsvis «skrevet norsk hiphophistorie» og «spilt vakkert som livet sjæl» i løpet av festivalsommeren, og helgens konserter er blant festivalsommerens siste sjanser til å se dem på en utendørsscene.

John Olav Nilsen & Gjengen - Øyafestivalen 2010. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

John Olav Nilsen & Gjengen – Øyafestivalen 2010. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Bandet bak bejublede og hardtslående Blackjazz - Shining - og den sensitive nordlendingen Moddi spiller også på Pstereo; to vidt forskjellige band som Lydverket i aller høyeste grad har vært begeistret for tidligere.

Dains! Dains!

Ble du inspirert av Robyn sine moves på Øya, eller synes du bare det blir kjedelig å stå stille i lengden? På fredag kan du bevege beina til GoldieLocks – en britisk 25-åring som elegant mikser grime, dubstep og pop. Lørdag kan du både riste løs til den forrykende finske oktetten Rubik – og deretter la deg rive med av det multimedielle elektronikashowet til Yacht & The Straight Gaze.

Torsdag kveld klokka 20 får Lydverket besøk av gutta bak Pstereo. Bli bedre kjent med dem og festivalen på P3 klokka 20 – i tillegg til å få servert et delikat utvalg av musikken du får sjansen til å høre live dersom du skal på Pstereo.

Følg med på nrk.no/lydverket for anmeldelser fra Pstereo.

Mer info på festivalens hjemmeside.

Tags: , , ,

Del "Det rykker i rockebarten"
 

4 kommentarer på “Det rykker i rockebarten”

  1. Korrektur sier:

    GoldieLocks spiller vel lørdag og Kvelertak spiller vel fredag????

  2. charlotte sier:

    Fredagsprogrammet til pstereo må jo være en av sommerens sterkeste! Burde kanskje vært bedre fordelt?
    Robyn – Pains of Being Pure At Heart – John Olav Nilsen & Gjengen – Kvelertak – Shining – Goldielocks – Lars Vaular – When Saints Go Machine & Åge

Legg igjen en kommentar