Håpløst norsk fravær

Lagkonkurransen i VM går uten Norge. Det bør være siste gang.

Skipresident Sverre Seeberg var høyt oppe på mandag. Aksel Lund Svindals gull i superkombinasjon viste at Norge er å regne med som alpinnasjon. Og Seeberg understreket at suksess også i alpint gjør Norge til en tyngre aktør i det internasjonale skiforbundet.

 

Nå gjør landslagsledelsen sitt beste for å gjemme Norge bort igjen. I dagens lagkonkurranse stiller ikke Norge lag, enda for eksempel Aksel Lund Svindal sier til NRK at han gjerne skulle kjørt.

 

Et av argumentene for å ikke stille er at Norge ikke har to kvinner med i mesterskapet. Men det er en tynn unnskyldning. Flere av de andre nasjonene har også hentet inn en eller flere løpere spesielt for lagkonkurransen. Det kunne Norge gjort også.

 

Nasjonskonkurransen kjøres som en kort parallellstorslalåm. Blant mennene har Norge to av verdens aller beste storslalåmkjørere i Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal. Lotte Smiseth Sejersted kunne ventet med å dra hjem. Og i Mona Løseths skadefravær kunne en av jentene fra europacuplaget blitt hentet opp, få være sammen med stjernene i et par dager og sikkert fått en ekstremt inspirerende opplevelse. Men det gjør ikke Norge.

 

Andre land tar dette på alvor.

Østerrike topper laget. Sverige topper laget. Frankrike og Italia fyller på med gode storslalåmkjørere. USA stiller med sine stjerner – unntatt skadde Lindsey Vonn.

Og konkurranseformen innbyr til fest. Publikum ser hele løypa, det er dueller og førstemann til mål. Det blir tett og intenst for utøverne, og fansen får se de største stjernene i aksjon gang på gang. Også IOC har skjønt at dette har stor underholdningsverdi, og vurderer å sette det på programmet allerede i Sotsji om tre år.

 

Men Norge velger altså å holde våre store stjerner borte fra publikumsfesten. Det er ikke måten å markere seg på. I Schladming om to år må vi kjempe om medaljer. I dag får vi nøye oss med å følge festen fra utsida.

 

Dette innlegget ble publisert i Alpint. Bokmerk permalenken.

7 kommentarer til Håpløst norsk fravær

  1. Morten sier:

    Skjønner søren ikke hvorfor Norge skal nedprioritere slike lagkonkurranser. Men det er ikke bare i alpint at Norge gjør slikt. I skiskytterforbundet sender de vanligvis ut rasket på mixstafetten.

  2. Per sier:

    Skandale spør du meg!!!!

  3. Dan Tommy sier:

    Helt enig, Arild, må være mulig å hoste frem en jente til som kunne kjørt 26 sekunder…en falitt-erklæring..

  4. Nils sier:

    Enig, dette er skandaløst og flaut. Som vanlig er den norske skinasjon mest konservativ når nye ting innføres. Evt, hvis begrunnelsen er at vi ikke kunnet hevde seg: Lær dere sportsånd av Boit! Og blogginnleggest beste poeng: Hvorfor ikke la noen landlagsaspiranter prøve seg for en fantastisk opplevelse og modnende erfaring? Se bare på Lotte, hvem hadde hørt om henne før VM?

  5. Tilbaketråkk: Håpløst norsk fravær | SportSquare

  6. Horseman sier:

    Hvorfor skal vi stille lag på noe vi aldri vinner/tar medalje på likevel?

    Ville vært som å sende Ingvaldesen eller noen andre til VM i stedenfor Romøren som faktisk har kapasitet i sine beste stunder til å havne på pallen.

    Skjønner godt at vi sparer våre (få) beste og lar de kjøre konkurranser der de har muligheten til medaljer.

    4. plasser teller ikke i mesterskap! Men kanskje ikke alle visste det?

  7. Roald sier:

    Horseman, hvis alle skulle tenke som deg hadde vi fått noen kjedelige konkurranser der kun noen få kunne vært med, kansje det hadde vært bra med 3 stk. for da hadde jo alle fått medalje og ingen på 4 plass.
    Synd at ikke noen av de andre norske jentene kunne få prøve seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *