I dag blir det jubel

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud

Oppvarmingen er over. I dag stiller de norske gutta som favoritter på superkombinasjon.

Så langt har VM vært litt opp og ned for Norge. Lotte Smiseth Sejersted kom som ei kule og viste at det ikke er helsvart for norsk kvinnealpint. Tiendeplassen i kombinasjonen og frisk kjøring i en tøff utfortrasé var en god måte å presentere seg for et stort publikum på.

 

Lotte får mange sjanser i årene som kommer.

 

Og Aksel Lund Svindal mistet bronsemedaljen i utfor på et litt unøyaktig hopp i målhenget. Landingen ble djup og bare Svindals kjempekrefter gjorde at han kom seg over målstreken før han falt dramatisk over ende.

 

Men de norske utøverne har ikke vært favoritter i øvelsene så langt.

Det er de norske gutta nå.

 

Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud er to av verdens beste kombinasjonskjørere. Og med en brukbar utfor er Lars Elton Myhre en outsider.

 

Og når mannen som har vært best i år, Ivica Kostelic, fortsatt er pottesur, mener at VM bare er et sirkus for media og sponsorer og velger å være hjemme i Kroatia for å forberede seg til resten av verdenscupsesongen – da er plutselig Lund Svindal og Jansrud de aller heteste gullkandidatene.

 

Det er sjølsagt flere. Sylvan Zurbriggen. Benjamin Raich. Romed Baumann. Og Bode Miller veit man aldri hvor man har. Men likevel.

 

I dag blir det medaljer. I øvelsen hvor de komplette alpinistene vinner.

 

 

Klarer Lund Svindal å forsvare gullet fra Val d’Isere? Tar Jansrud sitt første mesterskapsgull? Eller flopper begge to? Si din mening!

Dette innlegget ble publisert i Alpint. Bokmerk permalenken.

En kommentar til I dag blir det jubel

  1. Tilbaketråkk: I dag blir det jubel | SportSquare

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *