Dette må han tåle

kostelic

Bare så det er sagt: At jeg skriver dette betyr ikke at jeg ville satt utfor sjøl.

Men Ivica Kostelic er ikke en middels trent journalist med rustne stålkanter og rustnere teknikk. Han er verdens beste mannlige alpinist i øyeblikket.

 

Kostelic burde vite bedre enn å klage på traséen i før morgendagens super-g i VM. Kroaten leder verdenscupen suverent, og har vært denne sesongens fremste mannlige alpinist. Han vant super-g i den tøffe bakken i Kitzbühel og har så definitivt vært ute både en en vinterdag og en vinternatt før.

 

Nettopp derfor burde han holdt munnen lukket.

 

I verdenstoppen i alpint er det så tett at små distraksjoner kan få store konsekvenser.

Det var tydelig i kvinnenes renn: Favoritten Lindsey Vonn var avventende og defensiv, ikke skjerpet som hun burde være i en VM-start. Hennes utspill mot FIS og arrangørene tok, for å si det med sportsklisjéen, fokus fra arbeidsoppgavene.

 

For det første tok det energi. Pågangen fra journalister mot Vonn ble i alle fall ikke mindre enn normalt. For det andre skapte hun usikkerhet for seg sjøl. NRKs alpinekspert, Kjetil Andre Aamodt mente at Vonn psyket ut seg sjøl. Aamodt er mesterskapsalpinisten fremfor noen, og verd å lytte til.

 

Og forhåpentligvis gjør de norske gutta akkurat det. Kvinnenes renn viste at sikkerheten er bra, og Kostelic må gjerne klage over ting det er nytteløst å klage på. Så kan heller nordmennene gjøre det de skal: ta seg god tid med besiktigelsen og lete etter muligheter til å vinne sekunder.

Dette innlegget ble publisert i Alpint. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Dette må han tåle

  1. Tilbaketråkk: Dette må han tåle | SportSquare

  2. SuperS sier:

    I ettertid er det ikke så vanskelig å skjønne at Vonn kjørte litt avventende og defensivt i og med at hun sliter med etterdønningene av en hjernerystelse. Spørsmålet er om det var forsvarlig at hun stilte til start i det hele tatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *