For tøft?

Lindsey Vonn frykter stygge fall i VM-traséen. Her har hun selv gått over ende i storslalåmen i Vancouver-OL. (foto:Sergei Ponomarev/Scanpix/AP)

Lindsey Vonn frykter stygge fall i VM-traséen. Her har hun selv gått over ende i storslalåmen i Vancouver-OL. (foto:Sergei Ponomarev/Scanpix/AP)

Verdens fremste kvinnelige alpinist er sterkt kritisk til hvordan arrangørene i Garmisch-Partenkirchen har preparert traséen før morgendagens super-g. Lindsey Vonn mener at løypa er for farlig slik den ser ut nå.

Og den regjerende verdensmester Vonn kan timing. To minutter før USAs pressekonferanse la hun følgende ut på facebook-siden sin:

 

«Jeg har noe viktig å si. Jeg prøver ikke å klage eller være negativ, men jeg mener sterkt at dette er et viktig tema som må tas opp. Og alle tenker på dette, men alle er redde for å ta det opp:Jeg er nettopp ferdig med treningen i VM-bakken i super-G, og var sjokkert og skuffet over forholdene i bakken. Traséen er isete og ruglete fra øverst til nederst. Jeg har aldri sett en bakke preparert på denne måten i hele min karriere, ingenting har vært i nærheten.

 Etter min mening er bakken ALTFOR isete og rett og slett farlig. Det virker vanskelig å tro at det internasjonale skiforbundet bryr seg om utøvernes sikerhet i det hele tatt når VM-bakken framstår som en humpete hockeyrink. Jeg frykter det blir mange stygge fall i dagene som kommer. LV»

 

Vonns facebook-side har over 200.000 tilhengere, og støttereaksjonene har kommet jevnt og trutt etter utspillet.

 

Flere kjørere, blant dem den svenske veteranen Anja Pärsson, har uttrykt støtte til Vonn.

NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen mente at løypa var svært isete og ruglete etter at han så jentenes siste trening i dag tidlig. Da endte flere kjørere i sikkerhetsnettene.

 

Arrangørene vet at de ikke tåler at det stilles spørsmål ved sikkerheten. Publikum har Hans Grueggers stygge fall i Kitzbühel for to uker siden friskt i minne. Og Garmisch-Partenkirchen har også opplevd dødsfall: Den dobbelte verdensmesteren Ulrike Maier omkom da hun falt her i utforrennet i januar 1994.

 

Arrangørene har så langt strukket seg til å si at «bakken er for rask for noen av kvinnene». Mens renndirektør Atle Skårdal i FIS tar kritikken med stor ro og sier han ikke er overrasket over at den kommer fra USA.

Hva mener du? Gambler arrangørene med sikkerheten til utøverne?

 

Dette innlegget ble publisert i Alpint. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til For tøft?

  1. Justice4 sier:

    Skårdal har aldri innrømmet en millimeter. Hans avvisning av kritikken er så arrogant at det er pinlig.

  2. Tilbaketråkk: For tøft? | SportSquare

  3. Jens sier:

    «Atle Skårdal i FIS tar kritikken med stor ro og sier han ikke er overrasket over at den kommer fra USA.»

    Ja, dette virker som en holdning som er både uansvarlig og arrogant. Om utøverene stiller spørsmål ved løypa må det tas alvorlig, uansett hva en selv måtte mene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *