Tar han alt?

Først langrennsstafett – så rett til VM i skiskyting. Det kan fort bli alt eller ingenting for Emil Hegle Svendsen.

 

Emil Hegle Svendsen kan bli vinterens store navn

Emil Hegle Svendsen kan bli vinterens store navn

Spenningen er endelig utløst: Det ER en skiskytter i troppen til VM i nordiske grener. Valget falt på Emil Hegle Svendsen. Han skal etter alt å dømme gå tredje etappe for Norge i VM i Oslo. Dagen etter går han helt sikkert sprinten i VM i skiskyting – i Sibir. Det er mildest sagt et C-moment han begir seg ut på. Men jeg skjønner godt at han tar sjansen. 

Herrestafett er for skinasjonen Norge den viktigste grenen i et VM på hjemmebane. Emil Hegle Svendsen er hentet inn for å sikre gullet vi bare må ha. Vi ønsker ingen ny Fauner-opplevelse på hjemmebane. Derfor skal de beste gå – om de så har børse på ryggen til daglig. Og om han er i posisjon kommer Petter Northug jr til å spurte Norge til seier. Det vil bli en enorm seier – men alt annet enn gull vil bli mottatt med dempet begeistring.

Emil kommer derfor til å være fokusert på én oppgave i dagene før stafetten. Skytingen kommer i annen rekke. Og nettopp det kan være vinneroppskriften.

For om det ender med gulljubel i Holmenkollen, kommer Emil Hegle Svendsen til Khanty Mansiysk med et stort smil om munnen. Med senkede skuldre. Da kan det bli mer gull. For til VM i skiskyting rekker han ikke å bli nervøs. Mon tro om ikke det gir et mentalt overtak på konkurrentene?

Ole Einar Bjørndalen hadde en lignende oppladning til skiskytterkonkurransene i OL i Salt Lake City i 2002. Først fokuserte han på tremila. Han gikk et godt løp, selv om medaljen uteble. I skiskyting ble det gullrush. Plutselig stemte alt.

Reisen til Sibir er lang, men med gull i Holmenkollen blir den betydelig kortere. Med suksess også i Russland blir Emil Hegle Svendsen vinterens store idrettsnavn i Norge.

Hvem hadde takket nei til den utfordringen?

Dette innlegget ble publisert i Skiskyting. Bokmerk permalenken.

13 kommentarer til Tar han alt?

  1. Gunn sier:

    Jeg tror ikke han er stabil nok til å klare dette.

  2. Rune sier:

    Holder heller med dopa Russere enn den usympatiske fjotten….

  3. Herulf Olsen sier:

    Han er nok på jakt etter flere trofeer. Men tror kansje det blir litt i meste lag. Men morro hadde det vært om han klarte det.

  4. Trond sier:

    noen som kan fortell om om tarjei bø skal gå sprint på fredag???

  5. Terje Bentestuen sier:

    Jeg tror gullmulighetene For Emil er adskillig større i Sibir enn i Holmenkollen, fordi jeg er veldig usikker om Norge er med i tetgruppa når vi kommer frem til tredje etappe. Og er vi ikke det, kan verken han, eller for den del en annen norsk løper, få kontakt.
    Emil er god men han kommer dessverre ikke opp på Lars sitt nivå.
    Sorry folkens, Petter kommer neppe til å spurte om seiern i år heller.
    Altså er fallhøyden mer enn stor for Emil. Han burde reise rett til Sibir.
    Men for all del, vi kan alle håpe på at jeg tar helt feil.

  6. Kenneth sier:

    Egentlig ikke så interessant, det vi bør diskutere er det norske herrelandslaget i langrenn. Det at denne debatten skapes sier vel en hel del om nivået akkurat nå – at vi ikke kan stille fullt lag…

    Men ære være Emil, han er en fantastisk utøver og en kuul fyr!

  7. Nils sier:

    Ta det litt med ro, Stabrun. Denne hele tiden hesebleseende optimistiske tonen er bare dum. Hva er galt med litt realisme oppi det hele? At Hegle Svendsen skal ta alt er alt for lite annsynlig til at det blir noen som helst fasit. Noen ganger lurer jeg på hva det er med dere sportsjournalister som ikke oppdager at konkurransen i skiskyting og langrenn er knivskarp. Hvorfor dere ikke anlegger en noe mere ralistisk tone i «analyser» og såpdommer, er for meg uforståelig.

  8. Thom Andersen sier:

    La oss håpe at hele Ski-VM blir er forferdelig antiklimaks. Langrenn er så kjedelig og gammeldags. Svette og elendighet. Nei, la skisporten dø ut.

  9. Andreas Stabrun Smith sier:

    Her ser jeg at meningene er delte! Det skal bli spennende å følge Emil og de andre utover. Nils: Konkurransen er hard, det er det ingen tvil om. Hovedpoenget her var å vise at det å gå stafetten ikke nødvendigvis er en ulempe for Emil. Så får vi se hva som blir fasiten.

    Terje: Jeg håper du tar feil:)

    Trond: Tarjei er her i Presque Isle og så vidt jeg vet skal han gå på fredag!

  10. Maren sier:

    Kvifor er alle så negative? Me er nordmenn: føydd med ski på beina! Eg trur Noreg har ein veldig stor moglegheit i stafetten i Holmenkollen, har de sett formen på Eldar og Martin i det siste? Og med Emil i knallform og Petter på siste etappe trur eg me lett er med i medaljekampen.. LÆTT! Så slutt å klag, det hjelper iallefall ikkje på vinnarsjansane..

  11. Kristiane sier:

    Jeg tror nok at han kan klare begge deler fint. Sprint er jo en av øvelsene er sterkest på. Hadde det vært 20 km hadde det vært noe annet. Går det dårlig i kollen er nok Emil sugen på å få utrettet noe i Russland. Går det bra vil han holde seg øverst på pallen. Men uansett får han sterk konkurranse fra f.eks. Bøe på sprinten.

  12. Kristiane sier:

    Jeg tror egentlig at Bøe tar sprinten i VM.

  13. Tilbaketråkk: Tar han alt? | SportSquare

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *