Pølsas VM-drama

Øystein Pettersen Hvis ikke Øystein ”Pølsa” Pettersen finner storformen i siste liten, så blir VM på ski i Holmenkollen en attraksjon fattigere på lørdag.

Ingen av langrennsløperne har frontet sin status som Oslo-borger som Øystein Pettersen. Han er veldig stolt av sin oppvekst i Groruddalen, sin klubb Lillomarka skiklubb og sitt treningsterreng Lillomarka, som ligger to skøytetak fra leiligheten hans på Tonsenhagen. Etter at han tok OL-gull i sprintstafetten for ett år siden kom Øystein med følgende melding på direkten: Det er ikke så mange småkriminelle snowboardere fra Groruddalen som er blitt olympisk mester.

 Det sier litt om humoren til Øystein Pettersen, men også en del om hvor stolt han er av sitt hjemsted.

 Derfor har selvsagt VM i selveste Holmenkollen vært det altoverskyggende målet for Pettersen denne sesongen. Få utøvere får oppleve et mesterskap i egen hjemby. Dette er Pølsas

Jeg heter Jann Post og har kommentert langrenn på NRK siden 2007. I min blogg vil jeg komme med mine synspunkter rundt ting som skjer i langrennsporten både nasjonalt og internasjonalt. Bli gjerne med å diskutere enten du er enig eller uenig.

Jeg heter Jann Post og har kommentert langrenn på NRK siden 2007. I min blogg vil jeg komme med mine synspunkter rundt ting som skjer i langrennsporten både nasjonalt og internasjonalt. Bli gjerne med å diskutere enten du er enig eller uenig.

sjanse. Nå henger mesterskapet i en tynn tråd.

 To VM-plasser i langrenn er ledige. Begge VM-billettene deles ut etter skøytesprinten i russiske Rybinsk kommende lørdag.

 Fra før har Petter Northug, Ola Vigen Hattestad og Brandsdal fått plass på sprintlaget. De siste to plassene står mellom Johan Kjølstad, Anders Gløersen, John Kristian Dahl og Øystein Pettersen. I øyeblikket er det mye som tyder på at Gløersen og Kjølstad har best grep om de to siste plassene. Det betyr at det er John Kristian Dahl og Øystein Pettersen som må slå seg inn på laget. Det er de to som må prestere i Rybinsk. Hvis ikke går VM i Holmenkollen uten dem.

 Alt så bra ut da Pettersen ble beste nordmann i sesongens første sprintverdenscuprenn i skøyting. Tredjeplassen i Düsseldorf var en god VM-søknad, og en bekreftelse på formen Pettersen viste på trening i sommer og høst. Problemet er at det har vært stille fra Pettersen siden den første helgen i desember. Uken etter røk han ut i prologen i Davos. Så ble han så sliten og ute av et slag at han ikke en gang var blant de 30 beste i prologen i skandinavisk cup på Savalen. Da han skulle revansjere seg etter jul ble han syk etter ankomst Liberec. I det dragsuget måtte han også stå over sprinternes test i VM-løypa og verdenscupen i Otepää. Dermed var det et veldig press på humørsprederen under NM. Det endte med høye skuldre, en stresset langrennsløper og rett ut i kvartfinalen. Nå er det en sjanse igjen.

 For Norge som langrennsnasjon betyr det ikke mye om Pettersen ikke blir tatt ut på VM-laget. Norge stiller uansett med fem medaljekandidater i sprintrennet. Kjølstad, Gløersen og Dahl er like hardtsatsende og seriøse utøvere som Pettersen. De har alle kapasitet til å ta VM-gull på en toppdag. Det har de bevist med sine verdenscuptriumfer.

Men få har publikumstekke som Øystein Pettersen. Derfor vil han bli savnet av publikum hvis han ikke kommer med.

For Øystein selv vil det være en enorm nedtur.

– Jeg må jo først kvalifisere meg til VM-start, men dersom det går bra, så er jeg helt klar på at et VM på hjemmebane i Kollen kommer til å bli det største som vil skje meg i min idrettskarriere, sa den olympiske mester Øystein Pettersen til NTB i høst.

 Det gjenstår å se hvem av de norske sprinterne som griper sjansen i Rybinsk. Jeg ønsker alle lykke til med å nå sin drøm om Holmenkollen.

Tror du Øystein Pettersen kommer med til VM?

Dette innlegget ble publisert i Langrenn. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Pølsas VM-drama

  1. June Karlsen sier:

    Det hadde nå hvert fryktelig gøy å ha med sjarmtrollet da.Vi får bare krysse fingene for at formen innfinner seg.

  2. pettersen supporter sier:

    Vårt sprintlag er verdens beste. Alle sprintgutta er enormt gode og hardt satsende langrennslöpere. Noe som allikevel får meg til å håpe litt ekstra på at Pettersen kliner til i helgen er hans måte å engasjere seg i langrennsporten på. Pölsa er ikke redd for å si sin mening i både trenings og slankedebatter. Han er inkluderende som person og er initiativtaker til fellestreninger for alle satsende langrennslöpere i Osloområdet. Han viser holdninger og er et stort forbilde for mange unge.

    Selvfölgelig skal det beste laget gå i kollen, jeg bare håper han finner formen, for da er han mer enn god nok!

  3. Tilbaketråkk: Pølsas VM-drama | SportSquare

  4. Gunnar sier:

    Hvorfor har ikke Norge med løpere til Rybinsk, svakt med tanke på arrangøren.
    Vi har mange unge løpere som trenger erfaring og matching «skandale»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *