Klar for flere dueller?

– Dette vil nok vare en god stund, sier Ole Einar Bjørndalen. Han snakker om duellene med Emil Hegle Svendsen. To skiskyttere i kjempeform som gir alt for å vinne. To lagkamerater som ikke er bestevenner når startnummeret kommer på. Forståelig nok. Kanskje går begge for å vinne verdenscupen sammenlagt? Jeg må si jeg gleder meg til fortsettelsen!

Ole Einar Bjørndalen på pressekonferanse i Hochfilzen. Bak: bilde fra jaktstarten der han endelig slo Emil Hegle Svendsen (bilde tatt med mobilkamera)

Ole Einar Bjørndalen på pressekonferanse i Hochfilzen. Bak: bilde fra jaktstarten der han endelig slo Emil Hegle Svendsen (bilde tatt med mobilkamera)

Det startet i VM i Östersund og siden har Bjørndalen vs Hegle Svendsen vært den store duellen i skiskyting. Tør vi håpe på nye kamper mann mot mann allerede til helgen i Hochfilzen? Uansett, her er mine topp fem Bjørndalen-Svendsen-dueller, så langt:

Jeg har kommentert skiskyting for NRK siden 2008. Skiskyting er fascinerende, og jeg håper du blir med på diskusjonen dersom du har noen synspunkter på det jeg skriver.

Jeg har kommentert skiskyting for NRK siden 2008. Skiskyting er fascinerende, og jeg håper du blir med på diskusjonen dersom du har noen synspunkter på det jeg skriver.

5. Jaktstart, Hochfilzen, desember 2009: Bjørndalen hadde vunnet sprinten og Hegle Svendsen startet som nummer ni, halvminuttet bak. Tilslutt ble det spurt mellom tre mann: de to norske og Østerrikes Simon Eder. Svendsen tok en frekkis på vei inn på stadion og spurtet ifra. Bjørndalen, som hadde vist et fint rykk i Östersund uka før, ble nummer tre.

4. 20 km, OL i Vancouver, februar 2010. Hegle Svendsen vant, Bjørndalen delte sølvet med hviterusseren Sergei Novikov. Bjørndalen gikk raskest og kunne avgjøre på siste skyting. Det klarte han ikke. I mål var han bare 9,5 sekunder bak Hegle Svendsen med én bom mer.

3.  Sprint, Ruhpolding, januar 2010. Et av de beste sprintrennene noensinne. Begge skjøt 10 treff og begge var i form. Bjørndalen ledet med fire sekunder ut fra stående skyting. I mål var Hegle Svendsen tre sekunder foran.

2. Jaktstart, Östersund, desember 2010. Forutsetningene gjør dette løpet så unikt. Hegle Svendsen avgjorde på siste runde både på normaldistansen og på sprinten. På sistnevnte løp falt Bjørndalen attpåtil fra seieren. Alle tre løpene i Östersund i 2010 aspirerer egentlig til denne lista, men jeg velger meg jaktstarten. Fordi det var så jevnt, så lenge. Og fordi følelsene tok overhånd til slutt.

1. Fellestart, VM i Östersund, februar 2008. Der det hele begynte. Det vil si, det begynte på 20 kilometeren noen dager før. På fellesstarten ble det spurtoppgjør mellom Kongen og Kronprinsen. Kronprinsen vant og dermed startet på en måte en ny epoke. Den vi er i akkurat nå. Bjørndalen-vs.- Hegle Svendsen-epoken…

Hva er ditt favorittøyeblikk i kampen mellom Emil og Ole?

Dette innlegget ble publisert i Skiskyting. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Klar for flere dueller?

  1. Nordigarden sier:

    Det ER noe spesielt med mann mot mann duellene, så jeg er enig med din liste og spesielt 1. plassen ……

  2. anne vad sier:

    Ja nå spisskompetansen syneliggjøres på denne måten blir det ekstra spennende:-)Herlig med skikkelig spennende dueller! Synes allikevel at det var synd det ble så surt forrige helg…

  3. Kristiane sier:

    Enig med din liste!

  4. Ola S. sier:

    Lite dueller mellom de to mao. Kun tre reelle dueller utfra lista. Det er fordi OEB kjører knallhardt nærmest uansett. Ny taktikk i Østersund nå nylig altså. Tilfeldig at de skyter likt så lenge i løpet. Artig når Bø kommer og kupper det hele, han er god på stående!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *