Tony André svarar

Tony Andre Hansen

Tony André møtte pressen i Hong Kong for kort tid sidan. Her er intervjuet: http://www1.nrk.no/nett-tv/ol/spill/verdi/68858

B-prøva skal gjerast offentlig laurdag, då vil vi trulig vite om Noreg mistar bronsemedaljen. Det internasjonale ryttarforbundet tok både urin og blodprøver av Camiro.
Toppidrettssjef Jarle Aambø tykkjer sjølvsagt det er trist og leitt med denne saka. Olympiatoppen jobbar aktivt mot doping. Han kjenner særs lite til doping i hestesporten. Det gjev Olympiatoppen heilt nye utfordringar, seier han.

Eg trur ein nordmann kan jukse, like mykje som ein utlending. Nokon nemner ordet sabotasje. Korleis kan ei slik sabotasje gjennomførast? Tony André hadde i dag tidleg vore innom lagkameratane og orsaka. Slike skuldingar var heilt ut av det blå for Tony André. Dette er berre trist.

Dette innlegget ble publisert i OL i Beijing. Bokmerk permalenken.

69 kommentarer til Tony André svarar

  1. Ratata sier:

    I følge Aftenposten er hesten hans tatt i doping.

  2. Ole Rolfsrud sier:

    Hei Ratata.
    Sjå øvst i saka:-)

  3. Annette sier:

    Jeg skjønner det bare ikke ? Hva er det som skjer ? Alle heier på Tony, han er best ! Han bare MÅÅÅÅ ri !

  4. Annika sier:

    Kanskje dei har brukt kjølegel med ulovlige stoff i… Men dette var berre kjempetrist. Kryssar fingrar og hovar for at det ikkje er tilfelle, og at Tony får starte!! Skal la vere å spekulere før eg har sett pressekonferansa.

  5. Vegard sier:

    Ben Johnson var også best i 1988…

  6. Helga sier:

    Syns synd i hestepassaren dersom det er ho som har blingsa.
    Men eg håper enno på sabotasje..

  7. Helga sier:

    me mistar bronsen då, ja.

  8. siv sier:

    Fy! Er vi ikke gode nok til å ta medaljer uten å dope oss, eller gampene våre, så får vi heller være medaljeløse. Dette er veldig pinlig. Hestefolket kommer hjem i vanære og bør fratas medaljene.
    Vi stiller utrolig høye krav til alle utenlandske deltakeres moral med hensyn til doping. Da skal vi forvente enda mer av oss selv. Dette skjer på samme dag som en av tabloidenes profilerte kommentatorer sprer dopingmistanke mot den jamaikanske sprinteren Usain Bolt.
    Lever tilbake medaljene! Dere fortjener den søren ikke.
    (Ja, jeg fikk med meg at Tony Andreé Hansen sier han ikke kjente til… Det er noe han har til felles med alle andre som er involvert i doping.)

  9. Kaja sier:

    Men det er 8 hester som er tatt. Kan ha noe med sabotasje kanskje ?

  10. Annika sier:

    Foreløpig er jo mykje uklart, så vent no med å krev at dei skal levere tilbake medalja før vi veit kva som har skjedd… Eg held ein knapp på sabotasje;)

  11. Kiki sier:

    La oss nå ikke ta sorgene på forskudd her. Mange aviser skriver forskjellig. Det er pressekonferanse kl 12 så la oss vente å se hva de sier der før vi begynner å kreve medaljer tilbakelevert.

  12. Cathrine sier:

    Hva skjeer med Tony nå da,han blir vel utestengt fra å få starte her hjemme i Norge også da vel..Holder ikke bare med et gult kort her?
    Dette er jo en stor skamm for sporten..
    Håper virkelig det er sabotasje eller annet…Hvis ikke fortjener han straff.

  13. Kristin R. sier:

    Dette er nok sabotasje. Både Tony og de andre vet hvor strengt det er, og hvor vanskelig det er å IKKE bli tatt. Vi får håpe det er noe feil på denne maskinen. Følger spent med

  14. Liv sier:

    ååå..nei dette var absolutt helt tragisk… Nå som Norge endelig har hevdet seg så skjer dette. Forferdelig synd for hele ryttersporten i norge, rett og slett tragisk! Mister vi medaljen oxo????

  15. christin sier:

    det skar vel også tas en b-prøve også før det dem gjør noe mer er da sånn for alle de andre som blir tatt

  16. Kristin R. sier:

    Tipper at konkurransen i dag blir utsatt og at alle får stille til start senere. Håper iallefall det.

  17. Annette sier:

    Dette er ikke bra. Pressekonferansen skjønner jeg meg ikke på. Klarer ikke å fortså hvorfor Tony gjorde det, vis han nå har gjort det. Han burde ha mer peiling en som så. Men man vet aldri. Kanskje han faktisk ble så overnpå etter de gode resultatene sine at han ville vinne den individuelle finalen også. Jeg håper så inderlig det ikke stemmer ! Jeg har lyst til at han skal vinne jeg også selfølgelig, hvem vil ikke det? Men på denne måten ? Nei.

  18. RennyBA sier:

    Alt dette er vel og bra og takk for fin blog. Men: Hva er galt med NRK Nett-TV OL? Jeg får ikke sett kampen – nå som vi trengte det som mest 🙁

  19. Ina sier:

    kan det va sabotasje?? koffer sku Tony dope hesten sin?? æ har ikkje lyst tel å tro at tony har nåkka me det å gjøre:(:'(!!! kommer det noe intervju med Tony??

  20. Christer sier:

    Kjære kjære NRK!!! Utrolig trist om det viser seg at Norge som har hatt en relativt plettfri dopinghistorie (sett bort fra vektløfteren som spiste kosttilskudd). Om det er rytteren eller hesten som er dopet, så er det uvesentlig så lenge det jukses, så skal de diskes.

    En liten bønn til NRK: I mangel på ledig fora hvor jeg kan ytre dette ønsket, så håper jeg denne blir lest. Hvorfor er det INGEN reportasjer eller sendinger fra Taekwondo i OL, jeg vet at det skal sendes når Nina Solheim går på lørdag, men det er tre andre dager hvor de aller aller beste taekwondoutøverne deltar. For eksempel har vi i dag en av de aller beste Mark Lopez, og i morgen broren hans Steven Lopez som er om mulig en av tidenes beste. Dere sender fra Vannpolo og synkronsvømming!! men ikke Taekwondo eller boksing.
    Kamsporten er veldig stor i OL, men Norge glimrer med sitt fravær.. Vær så snill og vis noen reportasjer eller utdrag fra kamper.

    Takk for meg!

  21. Ina sier:

    håpe virkelig det e sabotasje..

  22. Niklas, Horten sier:

    Så fort kan det svänga.. Alla negativa omtaler av de svenska prestasjonene byts med ett eget dopingfall. Jag tar hellre en dålig placering än ett dopat brons och därmed svärtar ner nationen…

  23. Milla sier:

    Flaut!!

  24. siv sier:

    Det blir tull å prate om sabotasje. En av de andre diskvalifiserte har allerede innrømmet bruk av chilikrem…
    Hvorfor tror vi aldri at våre egne doper seg selv eller hestene, når vi er blant de første til å fordømme andre som blir tatt med buksene nede?
    SKAM SKAM SKAM. De norske «bronsevinnerne» fortjener ikke medaljene sine. Fy.

  25. siv sier:

    Niklas! Dette har ingen ting med de manglende svenske prestasjonene å gjøre.
    Vi lider med dere, føler med dere, tørker Susanna Kallurs tårer og opptrer som et broderfolk. Det er ikke Norges feil at det gikk åt skogen med svenskene. Det var ikke vår moralske støtte det skortet på.

  26. Gry sier:

    Hvorfor skulle Tony-Andre ta bruke et ubetydelig preparat om han først skulle dope hesten? Dette lukter vondt. Sabotasje, tenkte jeg automatisk. Annet er jo ren idioti. Pippi er en landets beste hestepasser, så dette henger ikke helt på grep. Håper på kommentarer fra folk som vet mer i Kina. Tragisk!

  27. Ina sier:

    Koffer sku tony bruke salven?? æ fatte det ennu ikkje..
    hør dette nrk!! vill gjerne ha et intervju med Tony om denne doping saka vess dokker klare?? plis svar!!!

  28. Å-B sier:

    Siv: En av de andre diskvalifiserte har allerede innrømmet bruk av chilikrem…?

    Jaså? Hvem da? Og hvor leser du det?

  29. siv sier:

    Å-B!
    På nettet. Flere kilder.

  30. siv sier:

    For ordens skyld, det er snakk om en lindrende/smertestillende krem som har en avkjølende virkning. Det nytter ikke å vri seg unna. Ingen andre enn det norske teamet har adgang til de norske boksene/hestene. Der er hestepasserne ved bisselet hele tiden.
    Våkn opp! Ikke prøv å skylde på andre. Det er nordmennene som har «drede på draget».
    Lever tilbake bronsemedaljene. (Også nummer fem har blitt tatt for doping, så her ligger det an til at de langt dårligere plasserte rykker opp til anstendige plasseringer. La oss håpe at bare REINE ekvipasjer reiser hjem i ære.

  31. Martin sier:

    Dette er for dumt, det er beklagelig vis heller ikke bra for hestesport miljøet, ikke at jeg bryr meg men fortsatt.
    De sier på TV nå at det er tragisk, jeg føler det er idiotisk av disse som skal ha smurt dette på han!

  32. Å-B sier:

    Siv: Øh, jeg har lest cirka alt om dette, og har ennå ikke funnet noen artikler hvor noen innrømmer dette, så jeg anbefaler at du konkretiserer litt. Hvis det er så mange artikler om det som du sier bør du ikke bruke spesielt mye tid eller energi på det?

  33. Espen sier:

    Nå må vi slutte å skylde på rytteren. Han kan vel ikke noe for at hesten doper seg…

  34. Ina sier:

    æ syns det e domt av tony å dope stakkars Camiro. hesten e jo så flink å hoppe. æ håpe nu ikkje vi miste bronse medaljen for den syns æ vi fortjene, selv om det som skjedde med camiro. de har jobba så mye. så håpe jo at B-prøven ikkje e positiv..!!!

  35. Å-B sier:

    Ole: Tusen takk, bra å endelig få en reell kilde.

  36. Martin sier:

    Det er for dumt å dope en hest. Før i etter tid å si at du ikke føler deg som en juksemaker. Doper du hesten, eller er den dopet på noen som helst måte slik at hestene blir tatt, er du en juksemaker. Her har jeg endelig håpet på et rent norsk OL, men det ødelegges av at en hest blir dopet! Gud så dårlig av de som gjør dette! De burde suspenderes for livstid, både hesten og rytteren!

  37. Annika sier:

    15 av 35 hestar blei testa. Det kan jo vere endå fleire som ikkje er reine… Kun ein hest på kvart av dei vinnande laga blei testa. Håper sannheita kjem fram når B-prøva er klar!

  38. Gry sier:

    Takk, Espen. For dagen beste. Det så sant som det blir sagt, nydelig.

  39. Ina sier:

    Han er helt sønderknust og skjønner ingenting av dette, sier Tony André Hansens far, Sigbjørn Hansen, til VG Nett torsdag formiddag. skjekk det folk.. æ syns virkelig synd på Tony

  40. Birthe sier:

    MArtin, du kan da ikke beskylde hesten for å ha dopet seg? Hva godt bringer det å utestenge den på livstid? Den har da ikke gjort noe galt! Eller forresten, kanskje den åpnet døren, låste opp skapet, fant en salve og smurte den på? Eller at den satte en sprøyte på seg selv? Camiro er en utrolig flott hest som gjør sitt aller beste. Det skal den ha ros for.

  41. Silje, Trondheim sier:

    Dette beviser vel at Norge ikke er noe bedre enn resten av verden. Dersom en utlending blir dopingtatt roper vi på utestengelse i livstid, men dersom en nordmann kommer ut for det samme roper vi om sabotasje og uhell. Nei, utesteng alle på livstid, inkludert nordmenn, enten de har to eller fire bein!

  42. Jacob sier:

    Til alle som lurer på hva som er grunen til at Tony skulle dope hesten sin. For å vinne selvfølgelig! Han er en juksemaker og bør fratas bronsen.

  43. Anniken sier:

    Da har en synket lavt da, å dope en uskyldig tredjepart!!Ett dyr som er prisgitt menneskene. Stakkars dyr!!

  44. Jannicke sier:

    Utrolig synd at dette har skjedd, men synes ingen bør trekke noen konklusjoner før b-prøven er klar.

    Ikke minst er det trist at Stein og Mortens innsats i dagens finale kommer i skyggen av dette. Begge har faktisk kommet til siste finaleomgang og Morten på 10. plass totalt. Det er utrolig bra innsats!!

  45. Alex sier:

    Ole, du må virkelig slutte å sette NRK i dårlig lys.
    Når NRK promoterer bloggen din så jævlig, ser det ganske ille ut så mye personlig føleser du har. Trodde dette var en blogg med litt «presseetikk». Ser jo ut som du er en helt vanlig blogger som skriker og skråler om alt mulig rart. Hvis du er det, bør NRK slutte å sponse bloggen din. Det er nemlig jeg og alle andre som betaler for disse «bloggene» dine.

  46. Amy sier:

    Stå på Tony, alle er på din side. Hvem vet, kanskje det var sabotasje eller uvitende som trodde at det var harmløst? Jeg støtter deg og gir varme tanker til dere i Kina fra langt her oppe i Nord. Stå på, og ikke gi opp!

  47. 007 sier:

    Synes ikke vi skal ta å svart male dette med engang, før vi har fått avklart hva som virkelig skjedde!
    Ut i fra det jeg vet er det flere forhold rundt prøvene som er beklagelige. Først og fremst så er det merklig at dette stoffet ble funnet i urinen på hesten, og ikke i blod prøven! Egentlig burde det blitt på vist i begg siden dette stoffet også trekkes inn i vevet, noe som ville gjort en blod prøve positiv. Noe den ikke var. I tilegg er hestens bein blitt sjekket med varme apparat etter alle rundene. Da har de heller ikke avdekket noe. Noe som burde vært tilfeldet, siden dette er et stoff som er varmende!
    Tror alle bare skal se og vente på B-prøvene og se hva som skjer der. Å da evt. høre på en ny uttalelse fra Tony!
    Synes faktisk synd på han, og har full tro på at han faktisk ikke vet noe om dette! Hvordan det kunne skje allikevel er et stort spørsmål frem til det er klare bevis i saken!

  48. 007 sier:

    Skal også gratulere Morten og Stein med en fremragende prestasjon!

  49. Mads sier:

    Er helt umulig for oss utenforstående å si, synse og tro noe om hva som har skjedd i dette tilfellet, men at det kan ha vært bevisst juks fra norsk side – ingen tvil.

    Men det merkeligste ang. doping i dag var Kjersti Tysse Plätzers kommentarer om den russiske gullvinneren, «I give a shit», som hun sa, og gikk mer enn for langt i å antyde at gullvinneren var dopet – fordi andre russere er tatt. Og teitere: Hun sa ganske så ordrett at hun «føler seg som en olympisk mester», eller kanskje det var «olympisk mester utenom russeren».

    Hmm.

  50. Elin sier:

    Jeg støtter Tony fullt ut og tror virkelig at han ikke vet noenting om hva som kan ha skjedd her. Det er betenkelig at 4 hester fra ulike nasjoner er funnet positiv på det samme stoffet… Med tanke på at iren har undersøkt og funnet ut at «dopingmiddelet» fantes i linimentet som han regelmessig bruker, kan det jo faktisk være en forklaring på hva som muligens har skjedd. Hva om iren har smurt inn liniment (som han sa han brukte daglig på hestens bakpart) i ett av fellesområdene i stallen (f.eks. vaskespiltet) og rester har festet seg f.eks. på en vegg. Så kan det ha kommet en annen hest, gnidd seg inntil, slik at det har blitt spor av liniment også på denne? Bare en teori…? Og det var jo også kun funnet i urinprøven og ikke sirkulerende i blodet (sikkert i små mengder med andre ord). Håper de finner forklaringen og at denne flotte idretten ikke blir svertet av en «dopingskandale».

  51. Lars sier:

    Jeg skjemmes av å være norsk. Vi tror vi er så rene og dopingfrie. Steng både rytter og hest ut på livstid! Juksere hører ikke hjemme i idretten.

  52. Elin sier:

    Sett deg litt mer inn i saken før du uttaler deg på den måten Lars…!

  53. Martin sier:

    Elin: Han har jo helt rett, juksere hører ikke til i idretten, og når man er tatt i et stoff som står på dopinglisten er du en jukser! Dermed har han rett!
    For den saks skyld, har han all rett til å skrive hva han vil uten at du skal kritisere han for det!

  54. Anniken sier:

    Det får være opp til hver enkelt om en doper seg selv. det får han stå for selv. Ikke påfør ett forsvarsløst dyr noe som kan skade de.

  55. Elin sier:

    Husk at man er uskyldig til det motsatte er bevist! Det gjenstår enda å få svar på B-prøven og nøste opp i retorikken på hva som ev kan ha gått galt. Det er ikke rytteren som har kontroll på alt som skjer med hesten 24 timer i døgnet…

  56. Kiki sier:

    Ett liniment som smøres på hestens ben trenger ikke å være skadelig ved bruk av moderate mengder. Mange typer linimenter er lovlig til bruk hjemme etter trening o.l, men har en karantene før konkurranser. Hører dyremishandling blir nevnt i media. Da er vel bruk av Zon-salve, tigerbalsam, Ibux-salve på mennesker også mishandling? Samme virkning.
    Vi har ulike preparater til hester som kan brukes til hjelp av ømme muskler, ømme ledd, dempe betennelser o.l. Disse er ikke ulovlige i bruk utenom konkurranser, så da synes jeg det er drøyt å kalle dette for direkte doping.
    Jeg tror ikke Camiro hadde prestert noe annerledes om han ikke hadde testet positivt på A-prøven. Både Camiro og Tony er to fantastiske utøvere. Både hest og rytter er så god som de viste i laghoppingen.
    Vi bør alle vente å se hva B-prøven sier før dette blir blåst sånn opp. Hva hvis B-prøven er negativ? Er det noen da som kommer til å be Tony om unnskyldning?

  57. Jannicke sier:

    B-prøven er ikke klar. Kanskje man skal vente med å stemple noen som juksemaker inntil dette er avklart. I tillegg er det INGEN som vet hva som er fakta i denne saken, og hvorfor Camiro skal ha testet positivt på A-prøven. Jeg tviler sterkt på at noen i teamet rundt hesten skal ha tatt på capsaisin på Camiro, ettersom sjansen for en dopingkontroll under OL er stor og forskjellen stoffet utgjør på en så god hest som Camiro vil være relativt liten. For en så god rytter som Tony med en så god hest, tviler jeg på at bruk av capsaisin ville avgjøre et resultat og en evt medalje. I tillegg er det uttallige teorier om hvordan capsaisin virker, hvor lett det blir tatt opp av hesten, på hvilke måte stoffet kan tas opp mm.

  58. Elin sier:

    Takk Kiki og Jannicke – helt enig!!

  59. ole sier:

    artig å se hvor mange som engasjerer seg i saken:P
    lurer på hvor mange som egentlig bryr seg om hestesport..

    personlig gleder jeg meg til å høre en forklaring fra fola blakken…har en stygg mistanke om at han har gjort dette med overlegg..

  60. ole sier:

    eller camiro som han faktisk heter

  61. Jannicke sier:

    Blir altså helt matt av dekningen av denne saken. Det er selvfølgelig moralsk forkastelig å dope seg og jukse seg til en medalje. MEN; denne saken har uansett utfallet flere sider. For det første dreier det seg om en hest. En hest som står i en stall uten eier og hestepassers tilsyn 24/7. En menneskelig idrettsutøver vil (forhåpentligvis) stort sett være i sin egen tilstedeværelse døgnet rundt og til enhver tid vite hva man spiser, drikker og tar på seg. I hestenes tilfelle kan det altså hende at noen utenfor det norske teamet har påført hesten(e) stoffet el. et middel med dette stoffet i seg. For det andre er det stor forskjell ift hvordan denne typen midler brukes. Det er selvfølgelig klart at mange typer linimenter er forbud ifm konkurranse. Liniment og kjølegeleer brukes imidlertid av de fleste aktive ryttere utenfor konkurransesituasjoner, eks vis hvor hesten går i hard trening. Det er stor forskjell å bruke liniment etter en trening/et stevne og under en konkurranse (feks under belegg). Sistnevnte vil kunne føre til hypersensitivitet og at hestene blir «overforsiktige», og det er helt klart at Tonys hest ikke har hatt noe middel inneholdene stoffet da den kom ut av banen. Da ble alle hestene sjekket av stewarts under belegg og av varmesøkende maskiner, og Tonys hest ga ingen utslag i denne sammenheng men gjennom en urinprøve. Likevel fokuseres det ensidig på at bruken er vondt for hesten, fører til at hesten trekker til seg bena, blir hypersensitiv osv. Det kommer helt an på hvordan et liniment brukes!!Jeg synes saken har så uendelig mange sider, og blir så ensidig dekket at jeg blir helt fortvilet. Særlig Dagbladet og VG som aldri har brydd seg døyta om sporten, og som nå er verdensmester i dopingkunnskap innenfor hestesporten.

  62. Petter Ohrem sier:

    Kan noen sjekke hvor Gro Hammerseng er i det Karoline Dyrebreivang tar det siste avkastet i semi’n mot Korea? Jeg tror nemlig Gro var langt inne på banen til Korea idet ballen forlater hånda til Karo, og det er ikke tillatt. Hun må være på egen banehalvdel elel rpå midtstreken.

  63. Petter Ohrem sier:

    Kan noen sjekke hvor Gro Hammerseng er i det Karoline Dyrebreivang tar det siste avkastet i semi’n mot Korea? Jeg tror nemlig Gro var langt inne på banen til Korea idet ballen forlater hånda til Karo, og det er ikke tillatt. Hun må være på egen banehalvdel eller på midtstreken.

  64. Elisa sier:

    Jeg trodde ikke det var sant når jeg fikk høre om dette. TOny kan umulig ha gjort det og ikke Pippi heller, de vet at de hadde blitt tatt hadde de gjort noe lignende! Jeg tror faktisk det er sabotaje, det er veldig usannsynlig at fire forskjellige nasjoner, som alle hadde stor sjangse til å gjøre det enormt bra på det induviduelle blir tatt for det samme ulovlige stoffet samtidig! Jeg venter spent på B-prøven og håper sikkerheten blir bedre neste gang, og at de finner ut hva som egentlig har skjedd!!!

    Jeg må også si at jeg ble sjokkert over jornalisten fra NRK som intervjuet Tony André. Går det ann å være så frekk og tankeløs!? Hva var det han tenkte på når han spør Tony om å beskrive reisen fra å være helt på topp til å være helt på bunn? Jeg synes så synd på Tony nå, som om han ikke hadde det ille nok så får han sånne spørsmål! Det er for galt å spørre han om hva han synes om at han får et stempel som juksemaker! INGENTING ER BEVIST ENNÅ!! Det er veldig lite sannsynlig at han visste noe om dette i det hele tatt! Jeg er enormt skuffa over NRK sin måte å takle dette på!

    Stå på Tony, dette fortjener du ikke!!

  65. Sandra :] sier:

    Skulle ikke B-prøven komme lørdag 23. august? Hva er svaret på den? Håper ikke Tony har funnet på noe dumt nå… :S

  66. skjelbred sier:

    kan nrk sende hele skeet finalen på nytt???

  67. Elin sier:

    Jeg må si at jeg synes NRK i sin oppsummering i dag ikke er spesielt fin i sin måte å framstille den norske bronsemedaljen – «Dette var en sensasjonsbronse – trodde vi…» Må få lov til å understreke at vi faktisk ikke har mistet medaljen enda. Synes innslaget er svært negativt vinklet og bare bidrar til å sverte ryktet til Tony enda mer – han har faktisk fått nok pes foreløpig, la nå ting få bero til resultatet er klart!

  68. Tuttli sier:

    Hei. Skal si ryttersporten blir mye omtalt for tiden! Blir litt forbannet, hvorfor sto d ikke så mye da vi tok bronse? Det må rett å slett en «skandale» til før media skal gidde å bry seg! Om Camiro har vært dopa eller ikke aner jeg ikke, eller dop å dop, men i hvertfall blitt påført en krem/salve som ikke er lovlig i konkurranse sammenheng. Er det bevist at det var på bena en har funnet dette stoffet på hesten? den kan jo som tidligere nevnt her bare fått på seg etter f.eks vaskehall el.l… Og dersom 4 forskjellige nasjoner har brukt det samme så er det hvertfall merkelig. Håper for norsk ryttersport at B-prøven er ren. Er den kommet? Å er den ikke det så håper jeg at di finner ut hva og hvorfor dette er skjedd. Tror ikke Tony eller hestepasser har gjort dette med vilje hvertfall…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *