Sølv i meiningslaus idrettsgrein.

Gratulerer Kjersti Tysse Plätzer med sølv i OL, men kva slags idrett driv du eigentlig med?

Kjersti Tysse Plätzer

Korleis oppsto greina? Eg skjønar bakgrunnen for dei fleste andre løpsøvingane i OL, men kva er meininga med kappgang? Du klarte ikkje gå frå ein sabeltiger i steinalderen, du måtte springe lynfort (sprint), hoppe over hinder (doh), bekken (vannhinder), den smale elva (lengde), den grunne elva (tresteg), hoppe over busker (høgde) og høgare busker (stavsprang). Tilslutt tok du livet av beistet med eit spyd eller ei steinslegge. (hm, kula tok vel for lang tid.)

Kor tru er ein kappgåar til eiga idrettsgrein? Skal tru om det finnes konflikter mellom dei som går og dei som spring. Går ein forseinka kappgåar til bussen? Og kvifor spring ein gullvinnar i kappgang æresrunde?

Tore Strømøy vart norgesmeister i kappgang i byrjinga av 80-talet, men korleis oppstår ein kappgåar? Skjer det under ein joggetur, ein blir sliten og byrjar å gå i staden?

Det er ein stor prestasjon av ei tobarnsmor frå Vestlandet å ta medalje i ein slik uthaldenheitsidrett. Miljøet i Noreg i er mikroskopisk, noko NM i Trondheim viste. Erik Tysse og Arne- Johan Martinsen stilte på 5000 meter herrar, Kjersti Tysse- Plätzer og Hanne Liland gjekk 3000 meter.  Alle fire gjekk saman.

Dette innlegget ble publisert i OL i Beijing. Bokmerk permalenken.

13 kommentarer til Sølv i meiningslaus idrettsgrein.

  1. Espen sier:

    Det GÅR ikke an å holde på med dette. Dette er noe som hører til i GÅR. Tore Strømøy bor på GÅRd, så det er ikke så rart at han satset på det. Han er jo også familiemester i KAPPleik på låven, og de som sier at dette er en stor idrett må GÅ lenger utpå GANGen med den. Jeg tror idretten ble startet av de som hverken orket å løpe eller sykle, så vi får si at dette var en seier for latskapen. Kjersti får si som Ole Ivars: Nå GÅR der for meg 😉

  2. Ole Rolfsrud sier:

    Touché!

  3. Tobias sier:

    GRATULERE Kjersti Tysse Plätzer!!!

    Tror ikke folk forstår hvor stort dette egentlig er. Alle utholdenhetsidretter på et slikt nivå er så store og krever så mye at de færreste har fantasi til å forstå det!

    SØLV. Fantastisk!

  4. KAAN sier:

    Helt enig med Tobias,
    GRATULERER KJERSTI! Har selv gått kappgang og vet hvor slitsomt det er, så all ære til SØLV I OL!

  5. Marius sier:

    Det er da mange andre meningsløse idretter i OL:
    Stavsprang: Hvorfor ikke bare bruke stige?
    Dressurridning: La nå hestene løpe og kose seg.
    Softball: Hva er det som gjør at kvinner ikke kan spille baseball? Dessuten er det vel stort sett bare amerikanere som driver på med det. Samme gjelder baseball, men det er jo også populært i Asia og Karibien.
    Fekting: Synes egentlig de bare sto og pekte på hverandre og stakk hverandre litt innimellom.
    Butterfly i svømming: Hvorfor svømme på en så komplisert måte når det allerede finnes enklere og raskere måter å svømme på?

  6. Annette sier:

    helt ening med Marius, bortsett fra det med dressurridningen, hehe

  7. christin sier:

    hans olav
    han og amerikaneren som kom på tredje plassen ble disket

  8. Rasmus sier:

    Grattis med sølv til Kjersti.
    Idretten har nok oppstått på steder (f.eks inne på skoler, osv.) hvor det ikke er lov til å løpe, hvis man hadde dårlig tid ble man nødt til å gå fort i stedet, slikt blir det konkurranse av. 😛

  9. Ole Rolfsrud sier:

    Ha-ha, veldig bra Rasmus.

  10. Silje, Trondheim sier:

    En medalje er en medalje, så kan vi mene hva vi vil om hvordan idrett den kommer i 🙂
    Spransridning er en like meningsløs idrett for min del (mister vel den medaljen nå…)

  11. Tim sier:

    Du tar feil når det gjelder Sabeltiger Ole, det som gjalt var å GÅ stille bort fra dyret, om man løper angriper det med en gang.

  12. Sigbjørn sier:

    Jeg vil gratulerer Kjersti Tysse Plätzer med sølv i OL… Det er en utrolig prestasjon og utrolig fortjent….:D

  13. Ellen sier:

    Fantastisk prestasjon av Kjersti.

    Det er mulig å kritisere mange øvelser. Men hvorfor velge dette tidspunktet, Ole..? Utrolig kjipt gjort å kalle grenen «meningsløs» når – Kjersti vinner sølv, samtidig som du HAUSER opp Håndballjentene til de grader for å vinne gull i en minst like marginal idrett..

    Hvorfor er håndball mer «meningsfullt» enn kappgang..? Det er en konstruert idrett. Og uansett argumenter for/imot: Hvorfor ta opp dette spørsmålet når Kjersti gjør en prestasjon hun burde få honnør for!?

    Dårlig gjort, Ole.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *