Kulturprisen til Anders Fannemel?

Anders Fannemel jublar etter svevet på 244,5 meter. Får han fylkeskulturprisen?

Høyr radiopraten min med Erlend om kulturprisen 2012

I dag deler fylkeskulturutvalet kulturprisen i Sogn og Fjordane. Framlegga på kandidarar er mange og sterke. Arbeidsmåten med prisen er gammalmodig og byråkratisk. Framlegga vert ikkje sorterte og fylkeskulturutvalet kan kome med fleire namn i dag. Prisen har vorte ein reine veteranpris. Vi bør sjå oss i retning av «fem nominerte» der ein også kan velgje å gi prisen for reine ungdommelege stunt.

Malakoff er min favoritt til prisen i år. Dei knivar med andre store festivalar – Folkemusikkfestivalen (Hilde Bjørkum i Førde) og Norsk Country Treff (Ingemar Sårheim på Breim). Malakoff har den ungdommelege spruten som fylket treng meir enn noko anna.

Kva med Anders Fannemel? Men kvifor ikkje tore å tenkje utradisjonelt? Kven torer å gi prisen til han som hoppa nesten 250 meter? I eitt hopp! Han som har hoppa nest lengst i heile verda. Han som hoppa 244,5 meter som debuttant. Tenk om kulturutvalet var spenstig nok til å gi fylkeskulturprisen til Anders Fannemel!

Om hans jakob reite

Hans Jakob Reite er kulturmeldar på NRK Sogn og Fjordane. På denne bloggen ligg kulturmeldingar i tekst, radioklipp og bilete. ”På scenekanten” melder framsyningar, arrangement, bøker og kunst. Eg skriv også om aktuelle kultursaker.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *