En siste (?) karamell

Jimmy Webb mellom hoder

Lørdagen er så vidt historie her i Austin, og SXSW‘s siste kveld med konserter kommer høyt på i alle fall mi liste over absolutte høydare på denne turen.

Klubben Prague var åstedet for denne karamellen, nemlig Jimmy Webb som opptrådte sammen med et band bestående nesten utelukkende av sine egne sønner – Jimmy and the Webbs. Vi snakker mannen som har skrevet sanger som «Galveston», «The Moon’s a Harsh Mistress» (her i Radka Toneffs nydelige versjon), «By the Time I Get to Phoenix» og ikke minst «Highwaymen», en stor hit blant P1s lyttere.

Uansett, i kveld var det komponisten selv som framførte sangene. Og snakk om framførelse. Både «han sjøl» og sønnene sto for rørende versjoner, der «Adios» helt til slutt fikk bevist at mascaraen så visst ikke var vannfast.

Jimmy and the Webbs

Jimmy and the Webbs, det mine 1,65 m klarte å få med av bandet

Dessverre så ble konserten knapt en halv time lang. Rockerne, som hadde scena før Webb-familien, spilte langt over tida si, og med det strenge tidsregimet her på festivalen er det ikke rom for noe forskyving. Veldig, veldig synd for publikum som ropte på «more!» til ingen nytte.

Men, til tross for en av de korteste konsertene jeg har hørt her, så var dette så absolutt en av de beste. En skikkelig karamell for øret. 😀

PS. Den offisielle delen av SXSW er nå over, men enda gjenstår det en god del – i morgen er det blant annet god, gammeldags barn dance hos LeAnn, hvis hage P1 har sendt live-konserter fra festivalen tidligere år. Og så ryktes det som gospel-lunsj. Spennende!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

En kommentar til En siste (?) karamell

  1. Tilbaketråkk: På do med Jimmy Webb » P1-musikk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *