Dag og natt med Little Steven, Bård Ose og the Proclaimers i Austin

cimg4129.JPG 

Bård Ose vurderer kveldens konsertprogram

Innimellom seminarer, foredrag på Austin Convention Center og det tette kveldsprogrammet på klubbene med 400 konserter fordelt på ca 80 scener er det også en god del dagarrangementer med konserter og gjerne litt Texas barbeque i regi av plateselskaper, management og turnearrangører.

cimg4228.JPG

Gary Louris og Mark Olson

Jayhawksgutta Gary Louris og Mark Olson som igjen har gitt ut plate sammen (Ready for the Flood) spilte på New West sin barbecue på onsdag. De kommer forøvrig til fleEre steder i Norge i løpet av våren kunne de fortelle. I går var det Little Steven som gjennom sin radiostasjon Underground Garage og plateselskapet Wicked Cool presenterte noen av «sine » artister. 

cimg4322.JPG

Noen av de banda som gjorde seg mest bemerka der var danske The Breakers, amerikanske Krayolas, den gamle garasjesoulhelten Roy Head (Husker du hitten Treat her right?) og norske Cocktail Slippers

cimg4327.JPG

 Cocktail Slippers på Antone’s

Waterloo Records i Austin er kanskje den beste – og helt klart den mest sjarmerende platebutikken jeg har besøkt noen gang- og kollega Bård Ose lar seg  ikke be to ganger han heller.

cimg4135.JPG

 Bård Ose på Waterloo records

Fredag kveld ble helskotsk for min del med tre av Skottlands mest kjente band samlet på den svære klubben La Zona Rosa i regi av det skotske kulturrådet. The Proclaimers var like sjarmerende som alltid og spilte et akustisk sett hvor vi også fikk høre et par låter fra den kommende plata Notes & Rhymes.

Det hippeste bandet av de tre; Glasvegas skuffa egentlig litt med sitt massive lydbilde som var en miks av David Bowie (fra Heroesperioden) og det litt skitne diskofiserte U2 fra Achtung baby og deler av den siste plata deres. Låtene til Glasvegas drukna i den massive lydveggen og lavfrekvent bassbrumming.

Primal Scream var siste band ut og lente seg i stor grad på den countryfiserte, sørstatsrockende sida av musikken sin slik vi kjenner dem fra platene Give out but don’t give up (1994) og Riot City Blues (2006)

cimg4352.JPG

The Proclaimers

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *