Vår blogg er ikke i drift

Vi har bestemt oss for å legge ned vår blogg.
All informasjon om morrasendinga vår vil du nå finne på Facebook:

http://www.facebook.com/pages/Vadso-Norway/Finnmarkssendinga-i-NRK-P1/129793040372168

Hilsen fra
NRK Troms og Finnmark
Vadsø

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Ny morgen med NRK i Finnmark

De er faste følgesvenner for mange, når brødskiva og dagens første kaffekopp inntas. Mandag kan du glede deg over morgensendingene i ny drakt.

Det er tre spente programledere som mandag kan presentere en vitalisert morgensending i NRK P1 i Finnmark.

Over tid har begge redaksjonene jobbet hardt med fornyelse av form og innhold i den tre timer lange radiosendinga på NRK P1, som starter klokka seks på morgenen.

Torill Olsen (Foto: Knut-Sverre Horn/NRK)

Redaksjonssjef i Finnmark, Torill Olsen, er spent i dagene før den nye sendinga går på lufta.

Foto: Knut-Sverre Horn/NRK

Jakob Arvola (NRK)

Sammen med Kjersti Sjursen Lien og Liss Jacobsen står Jakob Arvola for sendingene fra Finnmark.

NRK

– På høy tid

Redaksjonssjef i Finnmark, Torill Olsen, gleder seg til å høre resultatet av flere ukers jobb med å legge om sendinga, som er en av de mest populære morgensendingene i landet.

– Målet har vært å gjøre sendingene bedre for lytterne. Vi har vært stivna i formen i 15 år, så det var på høy tid med en modernisering.

Nytt innhold

Nye konkurranser, flere reportere ute og flere gode radioopplevelser er stikkordene for sendingene i begge fylker.

Gi oss gjerne tilbakemelding på hva du synes om den nye morrasendinga på mail Finnmark@nrk.no

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Siste Finnmarkssending som vi kjenner den

 God fredagsmorgen 🙂
 

 

Alta-gruppa Silverstone gjenforenes lørdag sammen med Finnmarksmusikerene.
Reporter Kari Bjørkli Thomassen, har møtt Silverstone. Hør saken her.
 

I dag er siste dagen med Finnmarkssendinga som du kjenne den. På mandag- 22 feb. så er det ny morrasending. Redaksjonssjef Torill Olsen var i studio for å fortelle hva det innebærer. Det kan du høre her.

Liss og kjersti er de som har fått æren av å stå for morran i P1 denne fredagen.

 

Den som har fått æren av å lede første nye morrasending er Jakob Arvola.

 

God helg 🙂

 

Liss.jacobsen@nrk.no

 

 

 

 

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Barn som publikum

 
God torsdagsmorran godtfolk og vel oppstått 🙂

Unger kan være et skikkelig krevende publikum dersom man ikke gjør jobben sin på scenen. Hør mer her. Reporter var Kari Bjørkli Thomassen

 
Fiskeridirektoratet vil stoppe alt svart salg av kongekrabber. Men vanlige finnmarkinga er ikke sikker på om dette virkelig er et problem i Finnmark. Hør saken her. Reportere her var Ina Eliassen, og Geir Samuelsen.

Morrafolket i dag er programleder Liss Jacobsen og nyhetene er det Kjersti Lien som gir deg.

 

 
 
 

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Fra Madagskar til Vardø

 
God morgen på askeonsdag 🙂

Nirina fra Madagaskar som trivds så godt i Vardø at han kom tilbake for å jobbe med barn og ungdom. Hør saken her.  Reporter Sidsel Vik
 

Misforståtte matråd fører til feilernæring blant barn og unge – foreldre manes til økt bevissthet.Hør mer om usunne sukkerunger her. Reporter Astrid Marie Holand

 

liss.jacobsen@nrk.no

 

 

 

 

 

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Feitetirsdag- spis i vei :-)

God morgen Finnmark og verden.
I dag er det feitetirsdag. Dagen for å feite sæ opp før fasten.
Når det finnes en egen dag for å feite sæ opp må man jo utnytte det. 40 dagers faste hoppe vi elegant over…om vi klare etter all spisinga 🙂

Selv om det er 150 år siden innvandringen fra Nordsverige og Nordfinland starta, er det ikke mer enn 30 år siden de første norsk-finskforeningene så dagens lys. Og de preges fortsatt av ekte sisu. Foreningen i Sørvaranger markerte nylig 30 års jubileum.Selv om det er kort vei over grensa, er det viktig med å markere tilhørigheten.  Kollega Kurt Sandvik har møtt leder Hilja Mælæskæ og nestleder Leif Wara. Hør saken her.

Norske myndigheter mener det er trygt for tjetsjenere i Norge å returnere til hjemlandet. Likevel lever tsjetsjenske asylsøkere i Vadsø i frykt for å bli tvangshjemsendt. Hør saken her.  Til  slutt i saken hørte du Kirsten Myhre i UDI. Reporter Ina Eliassen.

Programleder Liss.jacobsen@nrk.no er svært fornøyd med starten på feitetirsdagen. Æ fikk nemlig servert sjokoladekaka i studio av nyhetsvakt Kjersti Lien. Ei sjokoladekaka hun selv hadde begått. God var den også 🙂

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Hvordan lage torskemølja…….

God mandags morran 🙂
Ny uka, nye muligheta og mye forskjellig i Finnmarkssendinga
 
Januar og februar er tida for de store middagene med torsekemølja. Spørsmålet er selvfølgelig; Hvordan lager man denne tradisjonsrike retten ? For å få svar på det spørsmålet dro kollega Geir Samuelsen til spisestedet Påls Matopplevelser, der innehaver Pål Dørmenen har kontroll over fiske og levergrytan. Hør saken her.  

Mandag går Tanas OL-håp sitt første renn i Vancouver. Hvordan er stemninga i hjembygda til Kristin Størmer Steira foran 10 kilometer friteknikk? Kollega Inghild Eriksen har blant andre møtt Kristin Størmer Steiras tidligere trener, en kamerat som tapte for Kristin i løypa, og resten av bygda. Hva er dere første minne av kristin? Hør saken her.

Det er det du finner her. Er det andre ting du vil høre, så ligger hele sendinga på nett 🙂

liss.jacobsen@nrk.no

  
Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Vinteraktiviteter i nord

NRK etterlyser gode forslag til vinteraktiviteter! Send oss en epost med ditt beste tips til hva vinteren kan brukes til! Vi ønsker oss forslag som går på flere ting enn skuter og ski – det kan like gjerne være en god inneaktivitet. Kanskje er det deg vi besøker neste gang?

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Filmfestival for unge filmhåp

Honnywood kalte de festivalen, ungdomsskoleelevene i Nordkapp som i går arrangerte sin egen skolefilmfestival. Lisa Fosse i arrangementsstaben fortalte på morgensendinga i dag at dette kan være med på å gi inspirasjon til nyskapende, kreative filmsjeler. Allerede har Nordkapp markert seg som filmkommunen i Finnmark, og kanskje kan dette føde ideer til nye prosjekter.

Vi minner om at vi stadig tar tips fra ditt lokalsamfunn – ring inn på telefon 789 50900!

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Tomgangskjøring uten straff

Folk vi møtte på gata likte det definitivt ikke. Men politiet prioriterer ikke å straffe tomgangskjørerne, altså dem som lar bilen stå på tomgang mens de er inne en snartur på butikken. Dette var en av sakene i morgensendinga i dag tirsdag. Pr definisjon er tomgangskjøring forbudt – det er definert som forurensning. Politiet prioriterer heller alvorligere overtredelser i trafikken, fant vår reporter ut.

Tips oss om saker i ditt nærmiljø – finnmark@nrk.no

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar