Maciek Ofstad, Kvelertak. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Maciek Ofstad, Kvelertak. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Gjesteliste: Kvelertak

Gitarist Maciek Ofstad synes Kanye Wests hyllede album av fjoråret er oppskrytt, men digger Avril Lavigne og Era.

Skrevet av:
Publisert 11:13 29 juni, 2011

Kvelertak tok Norge og verden med storm i 2010, og ble håndplukket av Dave Grohl til å varme opp for Foo Fighters da superstjernene gjestet Oslo forrige uke. Med sin solide miks av metal, punk og rock har stavangerbandet vekt fandenivoldskheten selv i folk som vanligvis skyr hard musikk. I sommer spiller de blant annet på Slottsfjell, Raumarock og Øya.

Sjekk ut vår festivalguide her.

Maciek Ofstad er en av tre gitarister i Kvelertak, og deler her musikken han selv brenner for.

Flere gjestelister: HonningbarnaRazika - Sondre LercheAnders Danielsen LieJennie AbrahamsonEinar Stray

Hvilken plate betydde mest for deg da du var 14 år gammel?

- Husker som det var igår når jeg fant I Heard They Suck Live av NOFX på en bruktsjappe i Sandnes. Den plata der lærte meg attitude jeg på den tiden ikke visste eksisterte, inspirerte meg til å skulke skolen og heller skate ned til byen for å trashe meg på Tropobrus og boller heeeele dagen.

Hør albumet i Wimp.

Hva hører du på lørdag kveld, før du skal ut og slåss?

- Her er det flere faktorer som spiller inn – for eksempel om man skal drikke seg full på sprit eller øl. En god ølfyll inviterer gjerne til Cut The Shit med plata Harmed and Dangerous. Har jeg caps på og føler meg litt ghetto blir det gjerne Mobb Deep – The Infamous. Spritfyll? Prodigy!

Og hva med søndag morgen, når du slikker sårene?

- Slikker ikke sårene. Setter på Death og brygger på hatet!

Hvilken plate/låt skulle man ikke tro du likte?

- Man skulle nok ikke trodd at jeg digger Avril Lavigne – «The Best Damn Thing». Sånn, da er det sagt!

Hvilken låt egner seg best til sex?

- 2 ord: Era – «Ameno».

Hvilken låt får deg til å grine?

- Alt det nye dritet som finnes, spesielt det Enrique Iglesias har prestert nylig. Den der nyeste, “Tonight (I’m Luvin’ U)” – eventuelt fucking you – medfører risiko for død som følge av blodtap. Det renner ut av øyner og ører hver gang den møkka kommer på. Ser du meg gående med tamponger stappet inn rundt omkring i fjesregionen, vet du hva som har skjedd. «Bailamos» var forresten ikke akkurat gull, den heller.

Hvilken låt skulle du ønske at du selv hadde skrevet?

- Det skulle vel gjerne blitt den Enrique-låten der da, så kunne jeg valgt å aldri å sette dens vrede fri ut i verden. Hadde jo sikkert og vært digg å spilt en note eller to på hvilket som helst Michael Jackson-album også – et lite pip på en av dem, og man er vel garantert “ok” royalties resten av livet.

Hvilken plate er tidenes mest oppskrytte?

- Them Crooked Vultures-plata. Neida! Den er solid, kan UMULIG være noen som har skrevet den på her før. Tidenes mest oppskrytte plate? Forrige Kanye West-plata. Fy faen for noe møkk.

Og mest undervurdert?

- Vanskelig, men jeg sier Brand New – The Devil and God Are Raging Inside Me. Veldig bra album. Har man falt ned i den aktuelle Bon Iver-depresjonen, men føler at den ikke helt treffer de mørkeste delene av sjelen -  værsågod.

Hvilken plate har du hørt mest på det siste halvåret?

- Tror faktisk det må være John Olav Nilsen og Gjengen – Det nærmeste du kommer. Har hørt på den mye når vi har vært på veien. Lett og catchy plate, selv om den krever et par gjennomlyttinger.

Hvilken ny artist eller hvilket nytt band falt du for sist?

- Graveyard. Deres nye plate Hisingen Blues er helt utrolig fet! Svensk rock på sitt beste, sjekk ut!

Tags: , ,

Del "Gjesteliste: Kvelertak"
 

5 kommentarer på “Gjesteliste: Kvelertak”

  1. Alf sier:

    Ærlig talt, «Hva hører du på lørdag kveld, før du skal ut og slåss?»

    Hva er det for et spørsmål? Joda, jeg skjønner at lydverket prøver å være rølpete og «kule», men helt seriøst; Dere bør vel holde dere for gode til å bidra til legitimering av vold.

  2. Takk for et bra interjvu! Mobb Deep skiva er jo helt enorm bra!

  3. [...] gjestelister: Razika, Honningbarna, Kvelertak, Sondre Lerche, Anders Danielsen Lie, Jenny Abrahamson, Einar [...]

  4. [...] Banks – Harlem Shake Tomorrow We Move To Hawaii – No Aloha Kvelertak – Trepan Kvelertak digger Avril Ghostface Killah & Adrian Younge – The Sure Shot (parts 1 and 2) Disclosure – Latch [...]

Legg igjen en kommentar