Deathcrush på Hove '11. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Deathcrush på Hove '11. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Gjesteliste: Deathcrush

Linn Nystadnes i Deathcrush slåss helst i ukedagene og kjører seg opp på Tiffany og Slayer.

Skrevet av:
Publisert 12:07 18 juli, 2011

Deathcrush tar for seg på landets musikkfestivaler. På Hove viste Deathcrush frem et formidabelt artilleri av brutal og særs tiltrekkende støyrock. Lydverkets Kim Klev lot seg rive med og trillet en femmer på terningen. Også på Slottsfjell stod publikum fjetret og klamme tilbake.

I januar var Deathcrush på Lydverkets topp-ti liste over band man skal se opp for dette året. De har på ingen måte gjort spådommene til skamme, på rekordtid har noiserock/no wave-trioen forført og lagt ned de fleste på sin vei. Nå kan du sjekke ut hvilken musikk vokalist og gitarist Linn Nystadnes lar seg inspirere av.

Flere gjestelister: Razika, Honningbarna, Kvelertak, Sondre Lerche, Anders Danielsen Lie, Jenny Abrahamson, Einar Stray

Hvilken plate betydde mest for deg da du var 14 år gammel?
Tupac leeever! Må innrømme at det gikk mest i enkeltlåter, og ikke plater på den tiden. På Groruddalen ungdomsskole var det bare jeg og én til som var interessert i musikk, så jeg måtte over t-banelinja til Ammerud for å finne folk som brydde seg om hva som ihvertfall sto på i bakgrunnen. Det gikk kun i hip hop og rap, og jeg var ’hun blonde” i dansegruppa på klubben der. Mye sketchy moves og beats.. Totalt upassende og helt perfekt når du er 14. Synger fortsatt «I can’t trust these bitches/ cause bitches come and go/ Just use them and abuse them/ like domino” fritt etter hukommelsen oppå alle låtene våre på øving og sound check. Lyrikk!

Tupac – Hit Em Up

Hvilken låt skulle du ønske at du selv hadde skrevet?
Den delen av Wild Heart som Stevie Nicks synger i garderoben under et Rolling Stone photoshoot, helt klart! Også en klassiker på soundcheck. Den faktiske innspillingen av låta må du aldri høre på…!

Stevie Nicks – Wild at Heart

Hva hører du på lørdag kveld, før du skal ut og slåss?
Varierer veldig, men på siste spilleliste er det blant annet ”Angel of death’ av Slayer, ”I think we’re alone now” av Tiffany, diverse Foetus og Theoretical Girls, «Holly» av Sleigh Bells, ”Time Flies” med warlocks, soulwax ”E talking” i nite version, ”Hearts not innit” med the real Heat, ”Hip Hop changed” av Rye Rye i Crookers versjon, ”99 problems” med Jay Z, St. Vitus ”born to late”, ”sick of you” med Pirate Love, og Belinda Carlisle med ”Mad about you”. Men nå skal det sies at jeg prøver unngå lørdager. Sloss heller resten av uka.

Sleigh Bells – Holly

Og hva med søndag morgen, når du slikker sårene?
Denne søndagen ble det ”I wanna know what love is” av Foreigner for å minne meg på at noen faktisk liker meg i all min begredelighet, «Sweet Sixteen», som høres ut som om noen har fanga Billy Idol på danskebåten og allikevel stryker meg over pannen på riktig måte, ”2hellWU”, en softere, ”gammel” Sleigh Bells låt de sikkert ikke vil jeg skal nevne, «Tonight you belong to me” med Nancy Sinatra som har fantastisk tekst og platecover og får alt til å virke så enkelt, og Fjorden Baby! sine nye demoer som er sinnsyke, går i en ny retning og på repeat i hodetelefonene mine for tiden.

Nancy Sinatra – Tonight you Belong to Me

Hvilken plate/låt skulle man ikke tro du likte?
For å være ærlig så tror jeg ikke noen som har hørt Deathcrush ville bli overrasket over at jeg har en smule schizo musikksmak. Guilty Pleasures er ikke så guilty for meg, og at det er nok av hva tante sikkert ville kalle snevert i samlinga mi kommer vel heller ikke som et sjokk på noen. På Dansens Hus hvor jeg spiller taffel til vanlig får jeg mye overraska reaksjoner, men at ”I wanna be adored” glir perfect over i «Raining Blood» av Slayer burde da være opplagt for alle!

Slayer – Raining Blood & Angel of Death Ritz NY 86

Hvilken ny artist eller hvilket nytt band falt du for sist?
Ble introdusert for AIDS Wolf i natt og Moistboyz før vi gikk i stu-
stu- studio her om dagen. De tenkte jeg sjekke ut mer. Det AIDS Wolf vinyloveret er noe av det fineste jeg har sett!

AIDS Wolf – Spit Tastes Like Metal

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Del "Gjesteliste: Deathcrush"

Legg igjen en kommentar