Sondre Lerche - for anledningen i Austin, Texas tidligere i år. Foto: Ruben Gran, NRK Lydverket

Sondre Lerche - for anledningen i Austin, Texas tidligere i år. Foto: Ruben Gran, NRK Lydverket

Gjesteliste: Sondre Lerche

Sondre Lerche gråter av Edwyn Collins, danser til Janelle Monae og er svak for INXS. Dykk dypere i bergenserens musikksmak her!

Skrevet av:
Publisert 12:41 2 mai, 2011

Han er straks aktuell med sitt selvtitulerte, sjuende album, som slippes i juni. I forrige måned hadde vi i Lydverket gleden av å forkorte ventetiden ved å la Sondre Lerche avslutte vårsesongen som gjesteprogramleder. Den oppgaven løste han med bravur:

I samme slengen huket vi tak i den New York-baserte bergenseren for å dykke litt dypere i musikken som har formet ham, og for å sjekke ut hva som snurrer heftigst på platespilleren hans i 2011.

Se også: Bloopers fra Sondres programlederdebut

Les flere Gjestelister!

Hvilken plate betydde mest for deg da du var 14 år gammel?

Da jeg var 14 hørte jeg «The Nerve Tattoo» av Motorpsycho på Topp 20 og min verden ristet. Hadde aldri hørt noe så melodiøst og utsøkt og samtidig så rått. Resten av det året tilbrakte jeg langt inni Blissard-albumet som videre åpnet øynene mine for tusen nye ting.

Hva hører du på lørdag kveld, før du skal ut og slåss?

Lørdagskvelder før jeg skal ut og slåss kjører jeg meg opp med Ameries «1 Thing» eller «Tightrope» av Janelle Monae.

Og hva med søndag morgen, når du slikker sårene?

Liker And Then Nothing Turned Itself Inside-Out av Yo La Tengo grådig godt. Hørte ikke den før i fjor. Det var en helt ny oppdagelse for meg. Den passer bra til døsige dager eller intense netter.  Loveless med My Bloody Valentine er også en bra søndagsplate.

Hvilket band skulle man ikke tro du likte?

Jeg aner ikke hva folk tror at jeg liker og ikke liker. Jeg tror egentlig ikke folk bryr seg nok om det til at jeg skal spekulere i det. Var alltid svak for INXS. Sjokkert? Trodde kanskje ikke det.

Hvilken låt får deg til å grine?

Det fins en del av dem. Mest nylig var på en Edwyn Collins-konsert i Austin da han spilte sin gamle Orange Juice-låt «Dying Day». Jeg hadde egentlig ikke noe voldsomt nært forhold til sangen på forhånd, men av en eller annen grunn gikk jeg helt til grunne da jeg hørte den live. Det ville ingen ende ta – jeg var helt knust, så vakkert var det.

Hvilken låt skulle du ønske at du selv hadde skrevet?

Den listen er lang. Rent umiddelbart kommer jeg på «I Know» av Fiona Apple, «The Word Girl» av Scritti Politti, «Something So Right» av Paul Simon, »Bottle Up And Explode!» av Elliott Smith, Todd Rundgrens «A Dream Goes On Forever», «Zebra» av Beach House, «Waters Of March» av Antonio Carlos Jobim og «You Saved My Life» av Cass McCombs. Men generelt sett er verden full av sanger jeg kunne ønske jeg hadde skrevet, og det er jeg glad for.

Hvilken plate har du hørt mest på det siste halvåret?

Deerhunters Halcyon Digest. Den føltes ganske beskjeden første gang jeg hørte den, men har bare vokst og vokst. Jeg vender stadig tilbake og hører nye ting. Skulle ønske jeg kunne skrive så enkle og fine sanger.

Tags: , ,

Del "Gjesteliste: Sondre Lerche"
 

4 kommentarer på “Gjesteliste: Sondre Lerche”

  1. Stefan sier:

    Sondre Lerche er en fantastisk musiker. Forleden fant jeg en side på nettet med gruppen The Kite Theory (myspace.com/davidstefmusic) der sangeren David Stefansson spiller musik i samme sjanger i meget god kvalitet. Jeg undrer om det finns CD´er med gruppen.

  2. [...] Se:  Sondre Lerche var gjesteprogramleder på Lydverket Les: Gjesteliste: Sondre Lerche [...]

  3. [...] gjestelister: Razika, Honningbarna, Kvelertak, Sondre Lerche, Anders Danielsen Lie, Jenny Abrahamson, Einar [...]

  4. [...] Boys – So What’cha Want DIIV – Doused Sondre digger INXS Lars Vaular & Sondre Lerche – Øynene lukket Møter Vaular veggen? Flunk – Blue [...]

Legg igjen en kommentar