Jennie Abrahamson. Foto: Promo / Pär Olofsson

Jennie Abrahamson. Foto: Promo / Pär Olofsson

Gjesteliste: Jennie Abrahamson

Svenske Jennie Abrahamson er ute med sitt tredje album The Sound Of Your Beating Heart, og om to uker står hun på scenen på Mono i Oslo. Få et innblikk i lydsporet til hennes liv her!

Skrevet av:
Publisert 11:45 28 april, 2011

I vår nettspalte Gjesteliste overlater Lydverket podiet til mennesker som på høyst ulike vis har én ting til felles: Lidenskap for musikk. Her skal fortidige favoritter, ferske forelskelser, overraskende kjepphester og universelle tips deles til folket.

Se Anders Danielsen Lies Gjesteliste her!

I dag er det svenske Jennie Abrahamson som øser av sitt musikalske vannhull. Hun er aktuell med albumet The Sound Of Your Beating Heart, og har tidligere turnert sammen med Ane Brun. Deres vakre fremføring av Jennies «Hard To Come By», eksklusivt for Lydverket, ser du her, og torsdag 12. mai kan du oppleve henne med band på Mono i Oslo.

Under kan du lese hvilken musikk Jennie tyr til i livets krinkelkroker, hva hun vokste opp til og hva hun skulle ønske hun selv hadde skrevet. Vi gir deg Jennie Abrahamsons Gjesteliste!

Hvilken plate betydde mest for deg da du var 14 år gammel?

Det var akkurat da vi  fikk kabel-TV i byen der jeg vokste opp, og MTV! Revolusjonen i mitt musikkliv! Det var midt i britpop-bølgen, og jeg hørte ekstremt mye på band som Ride, Blur og Suade. Hovudalbumet i mitt liv det året var likevel U2s Achtung Baby – den slet jeg ut.

Hva hører du på lørdag kveld, før du skal ut og slåss?

Noe med mye rytme, dansbart og med skikkelig driv, så man kan hoppe opp og ned og peppe mens man kler og sminker seg. Det kan være Cut Copy, Junior Boys, Local Natives, Peter Bjorn & John eller noe slikt.

Og hva med søndag morgen, når du slikker sårene?

Nicolai Dungers svenske album eller klassisk musikk, for eksempel Bach eller Pärt.

Hvilken plate skulle man ikke tro du likte?

Kanskje ville man ikke trodd at jeg fremdeles hører mye på Neneh Cherrys Raw Like Sushi.

Hvilken låt egner seg best til sex?

Jeg er av den bestemte oppfatning at man slår av musikken.

Hvilken låt får deg til å grine?

Akkurat nå: Loney Dears fantastisk vakre «Harm» fra albumet Dear John. Den inneholder utdrag fra Albinonis vakre Adagio i G-moll, noe av det vakreste som er skrevet. Jeg gråter også av en låt fra Ane Bruns nye album som kommer i høst; den er så bra at jeg knapt kan forstå det.

Hvilken låt skulle du ønske at du selv hadde skrevet?

Jeg skulle ønske jeg hadde skrevet «The Winner Takes It All», ABBAs gamle hit. For håndverkets skyld; det er jo virkelig en helt perfekt poplåt! Melodien, harmonien, dramaet. Men så finnes det jo også låter man liker på en helt annen måte, som man skulle ønske man hadde skrevet eller produsert – som «Everywhere» eller «Dreams» med Fleetwood Mac, eller «Running Up That Hill» med Kate Bush – og låter man skulle ønske man hadde skrevet teksten til – som Bob Dylans «Every Grain Of Sand».

Hvilken ny artist eller hvilket nytt band falt du for sist?

Linnea Olsson! Hennes enmansorkester med cello och röst och loop-pedaler är något utöver det vanliga. Helt fantastisk!

Tags: , ,

Del "Gjesteliste: Jennie Abrahamson"
 

1 kommentar på “Gjesteliste: Jennie Abrahamson”

  1. [...] gjestelister: Razika, Honningbarna, Kvelertak, Sondre Lerche, Anders Danielsen Lie, Jenny Abrahamson, Einar [...]

Legg igjen en kommentar