Fem høydepunkter fra alpin-VM

aksel_blogg

Fem ting jeg husker spesielt fra dette VM:

 

1. Der Riese, skrev tyske aviser etter at Aksel Lund Svindals seier i superkombinasjon. Ikke bare var nordmannen den eneste som forsvarte tittelen sin i dette VM. Han gjorde det to dager etter at han først sto i mot voldsomme påkjenninger – og kanskje skadet seg, har det vist seg i ettertid – da han bommet på hoppet i «freies Fall» og landet ekstremt dypt, før han utslitt ikke klarte å holde seg på beina i målområdet og braste inn i reklameseilene. «Som å få en lastebil i skallen», tvitret han etterpå. Før han altså kom tilbake og tok gull i sitt fjerde mesterskap på rad. Historisk.

 http://www.nrk.no/video/gull_til_aksel_i_superkombinasjon/49B2D406D62D0DD4/emne/alpin-vm/

2. Hun kom ut av det blå. Eller – hun gjorde jo ikke det. Lotte Smiseth Sejersted hadde tross alt blitt juniorverdensmester i utfor en uke tidligere. Men hvem hadde trodd at den norske 19-åringen skulle vinne den siste utfortreningen i Garmisch? Hun ble toppsak hos østerrikske ORF. De meritterte konkurrentene visste ikke hva de skulle tro om jenta som parkerte dem fra startnummer 31. Og det norske støtteapparatet trengte litt tid før de stolte på tidtagningen. I utforrennet hadde hun maksimal uflaks da bindingen løste ut i en slagete sving, mens hun tok en sterk tiendeplass i superkombinasjon.

 http://www.nrk.no/video/lotte_raskest_pa_trening/AAB360FB1D118E6B/emne/alpin-vm/

http://www.nrk.no/video/god_kombinasjon_av_lotte/4C72A459C7A1B696/emne/Lotte%20Smiseth%20Sejersted/

3. VM er verdens mesterskap. Starthenget i kvalifiseringen til storslalåm var bratt. Det var mulig å se om ikke frykten, så i alle fall skepsisen, i fjeset til utøverne fra Armenia, Mexico, Haiti, Chile, Iran, Ghana og mange andre nasjoner vi aldri hører om i alpinsammenheng. Men resultatlistenes slitere gjorde sitt beste – 191 startende som kjempet om de 25 plassene sist på startlista i den storslalåmkonkurransen som TV-publikummet får se.

 4. Det var så nær et eventyr fra virkeligheten, det kunne blitt historien om et forbløffende comeback. Jens Byggmark har knapt kjørt et skikkelig godt renn siden 2007. Da var han Sveriges nye slalåmstjerne med seier blant annet i Kitzbühel. Men en periode hadde Byggmark kun hjemstedet Slalåmvägen i Tärnaby til felles med Ingemar Stenmark – Byggmark viste stor sans for viraken utenfor bakken og mistet fokus. Til dette VM hadde han kjempet seg tilbake fra startnummer nede på seksti- og syttitallet i verdenscupen og slått seg inn på et meget sterkt svensk slalåmlag. I finaleomgangen kjørte han fantastisk og tok en uventet, men meget hyggelig sølvmedalje.

 http://www.nrk.no/video/byggmark_tok_overraskende_andreplass_for_sverige/83E4B89D6F358735/emne/alpin-vm/

5. En eneste gang fikk det tyske publikummet slippe alle hemninger og la jubelbrølene runge. En eneste gang var lyden og stemningen i bakken så høy som man kunne ha forventet i et mesterskap i skigale Garmisch-Partenkirchen. Men tyskerne hadde stang ut hele veien. De tyske utøverne virket tynget av stundens alvor, og kjørte forknytt.

Men lydtrykket lørdagen i Gudiberg da Maria Riesch kjørte inn til foreløpig bestetid og det lyste et grønt ett-tall på tavla, det eneste grønne tallet i løpet av ti individuelle konkurranser, viste hva publikum var i stand til. Men vertsnasjonens kjørere fikk det bare ikke til. Og Maria Riesch ble nummer fire i VM-slalåmen i bakken hun har utsikt til fra sin egen stue i Partenkirchen.

 http://www.nrk.no/video/oppsummering_nrk_i_garmsich_partenkirchen/C1C7930358FC408D/emne/alpin-vm/

Hva husker du best fra dette VM?

Dette innlegget ble publisert i Alpint. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Fem høydepunkter fra alpin-VM

  1. Tilbaketråkk: Fem høydepunkter fra alpin-VM | SportSquare

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *