Gult til Schleck – rødt til Spania

Andy Schleck og Alberto ContadorDet eneste riktige nå er å trekke den gule trøya over hodet på Andy Schleck – toeren i Tour de France 2010. Han er nå vinneren. Men la han få trøya på en annen måte enn i posten.

Andy Schleck var 2010-utgavens moralske vinner. Vi glemmer ikke lett hvordan Contador stakk da Schleck fikk trøbbel med kjedet på 15.etappe. Luxembourgeren var psykisk knekt etter touren. Først da han så  Contador på trinnet over seg på pallen, skjønte han at han hadde tapt etapperittet. Lite visste han i det øyeblikket om at mannen på øverste trinn hadde avlagt positiv dopingprøve.

Ove Eriksen kommenterer blant annet skøyter og sykkel for NRK. Eriksen har lang erfaring fra begge idrettene og blogger jevnlig.

Ove Eriksen kommenterer blant annet skøyter og sykkel for NRK. Eriksen har lang erfaring fra begge idrettene og blogger jevnlig.

Det spanske sykkelforbundet gjør hva de kan for å bagatellisere Alberto Contadors juks. Å dømme han til 1 års utestengelse er en hån mot antidopingarbeidet. Dommen forteller først og fremst”spanjolene” står i dopingspørsmålet.

Mens mange kjemper for å øke straffen til 4 år, går sykkelforbunder i Spania  motsatt vei.

Jeg håper at UCI og WADA ikke kan akseptere denne dommen med utestengelse på 1 år. Det føler jeg meg ganske overbevist på at de ikke kan godta. Noe annet ville være et stort tilbakeskritt for antidopingarbeidet i sykkelsporten spesielt og idretten generelt.

Dette innlegget ble publisert i Sykling. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Gult til Schleck – rødt til Spania

  1. Følger argumentet til mål. Contador har fått ett år fordi han er spansk. Spania må ikke få lov til å kjøre dette løpet. Her må spesielt UCI på banen med en anke umiddelbart og kreve straffen satt til normale 2 år.
    Æresborger i sitt hjemland, en kjeltring og juksemaker i internasjonal idrett. Wada må bruke denne saken til å fremme forslag om 4 års straff for dopingbruk.

  2. Steffen Junge sier:

    Undskyld meg, men dette blir et nummer for enkel fremstilling av denne saken.

    Contador testet positiv for 50 picogram pr. milliliter blod. Det er 400 ganger under den værdi WADA krever sine akredditerte laboratorier skal kunne detektere og enda lenger fra det som kan forventes å ha en fysiologisk effekt i kroppen. En effekt som for øvrig i visse studier er negativ m.h.p. utholdenhet. Clenbuterol er et slankestoff som brukes av bodybuildere og i Sør og Mellom Amerikansk landbruk der det er 100% lovlig, og har ingen positiv effekt for en syklist. Det kan legges til at Contadors prøve svarer til inntak av 1/2.500,000 dels «vanlig» dose.

    Mengden som er funnet i Contador er funnet ved en meget raffinert analysemetode i Køln. På bakgrunn av denne analysemetoden har laboratoriesjefen for det pågjeldende laboratoriet internt anbefalt WADA i innføre en grenseværdi for Clenbuterol grunnet faren for ufrivillig kontaminerte prøver fra inntak av celenbuterolholdige matvarer. Det finns 10,000-vis av veldokumenterte tilfeller av slik forgiftning og verdiene stemmer 100% med verdiene fra Contadors prøver.

    Uansett… saken er 100 prosent politisk og det avspeiles i dommen. Spanjolene vet at Contador er 100 moralsk uskyldig, men UCI og en hungrig verdenspresse skal ha sine perverse behov tilfredsstilt så derfor setter de en symbolsk straff. Både Contador og UCI kommer for øvrig til å anke dette.

  3. Tilbaketråkk: Gult til Schleck – rødt til Spania | SportSquare

  4. sykkellolia sier:

    Helt enig, Steffen Junge. Virker som Ove Eriksen bare har lest VG og Dagbladet (og NRK Sport). Han har ikke orket å grave noe i saken, men skriver et kort lite innlegg med subjektiv patos. Denne saken er så mye mer enn å se ting bare i sort og hvitt… Og nei, jeg er ikke for doping.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *