PARLØP FOREGÅR I KUNSTLØP

Det er et feilskjær når Håvard Bøkko går i «nærkamp» med Ivan Skobrev først etter løpet.

Håvard Bøkko foran og Ivan Skobrev bak tidlig under 10.000-meteren på Hamar.

Han etterlyser russerens vilje til å være med i mil-løpet helt fra start. Men Ivan «den grusomme» ser ikke på 10.000 som et parløp. Det gjør vel ikke Bøkko heller.

Skal Håvard vinne en duell med Skobrev må forbannelsen han viste umiddelbart etter målpassering hentes fram underveis i løpet.

Gode milslukere forteller om et «helvete» i mange runder og i kampen mann mot mann må viljen til å vinne overskygge alt.

Håvard karakteriserte Skobrev både som feiging og drittsekk. Det ble sagt med et smil om munnen og sikkert ikke ment så bokstavlig som ordene falt et par minutter etter nederlaget for russeren.

Håvard Bøkko: – Ivan er en drittsekk

Jeg synes ikke det er noen grunn til å henge seg opp i Håvards utbrudd – TV-seerne våknet i hvert fall.

Tendens til å tape dueller

Men det er mer bekymringsfullt at Håvard har en tendens til å tape slike oppgjør.

Det har ikke bare skjedd mot Kramer, men også mot Bob de Jong, koreaneren Lee og Skobrev.

Bortsett fra Kramer starter alle de tre øvrige roligere enn Håvard. Men de kommer etter noen runder og Håvard får problemer med å svare.

Gamle milslukere

Det er lett å skjønne Håvards frustrasjon. Og det er utelukkende han selv som kan snu trenden.

En ny strategi må han ha på plass til EM i Collalbo i januar – da kan nok Bøkko og Skobrev møtes på 10`ern igjen.

Det kan tenkes at gamle milslukere som Koss, Karlstad, Stensen, Maier, Kupper’n og Hjallis kan ha tanker å bidra med som gjelder til alle tider.

Selv om farten er blitt større har duellen mann mot mann eksistert siden skøytesportens opprinnelse.

Dette innlegget ble publisert i Skøyter. Bokmerk permalenken.

9 kommentarer til PARLØP FOREGÅR I KUNSTLØP

  1. Moss Wessel Finstad sier:

    Det handler jo om å komme først til mål, så det holder ikke å klage på Skobrevs løpsopplegg. Bøkko må enten svare på motstanderens angrep eller endre på eget løpsopplegg. Uansett ser det ut til at han ikke er sterk nok ennå. Han går jo jevne runder, så farten må opp noen knepp. Og det får vi håpe han klarer.

  2. Birger sier:

    Du har helt rett.Tror det ikke er noen grunn til å være bekymret.Når Bøkko nærmer seg toppformen,så svarer han på angrepene.Mye moro i vente.

  3. EW sier:

    Enig i dette. Bøkko mangler foreløbig «killerinstinktet», bli forbannet og gi gass over evne, se på CH i sine glansdager, hangler gjennom og så plutselig eksplodere i 23 runde og dra en 29,5… Eller Kramer, han har /hadde samme egenskap, nektet å tape. Chad tapte da etterhvert, men han ga gass uansett til det siste. Koss kom i mål flere ganger rødere i trynet enn drakten og med like mye snørr i trynet som Dæhli, men så ble jo begge to verdens beste da. Eskil gikk til ryggen røk og måtte hjelpe til med hendene på låra, men han ga alt selv da.
    Håvard drar ut 80% maks av sin kapasitet per nå tipper jeg, blir spennende den dagen han blir klar over sin kapasitet og gir f i midlertidige svære smerter….-)

  4. Oddmund sier:

    Skobrev bruker vel den gamle taktikken (2 indre og vekk mee’n). Han har åpenbart fordel av å bli trukket de første 10 rundene. Bøkko blir psyket ut fordi han ser at Skobrev har overtaket. Hvis ikke Bøkko er sterk nok til å riste ham av seg, må han heller bruke samme taktikk som Skobrev. Så får vi se hvem som er lurest.

  5. Fjell sier:

    Bøkko mangler utstråling. Skal skøytesporten overleve må den ha profiler. Njåtun kan være et stort aktivum her.

  6. Colombo sier:

    Bøkko mangler tydeligvis egenskaper som killerinstinkt og vinneregenskaper. Ikke så rart kanskje når en ser på herrelandslaget. At Øystein Grødum fortsatt tilhører eliten sier det meste om en idrett på dødsleiet, uten apell til virkelige talenter.

  7. Sappy Van Duijk sier:

    Kanskje HB burde ta en prat med langrennsguttas motivatormed millitær bakgrunn? Han skulle jo lære gutta å ta seg ut. Pain!

  8. Karlos sier:

    En liten sidekommentar: dobbel linjeavstand mellom hver setning gir en oppstykket leseopplevelse med lite flyt.

  9. Jørgen skøyteløper sier:

    Fjell: ja, Ida har utstråling og et herlig vesen.Men, Bøkko kommer nok, og han blir bedre under dette regimet enn under Muller. Men, jeg er ganske sikker på at Ida blir en virkelig flott eksponent for sporten framover her på berget. Hun har det lille ekstra i alle betydninger av ordet:) Still opp og se hun blir norgesmester på Frogner i helga!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *