Hvem erstatter Northug?

Å hoppe etter Wirkola er blitt et kjent begrep. Men hva med å spurte etter Northug? Antakelig er ikke det mye lettere enn å hoppe etter Wirkola. Northug er uten sammenligning den beste spurteren langrennsporten har sett.

Tord Asle Gjerdalen er en kandidat til sisteetappen.

Tord Asle Gjerdalen (bildet) er en kandidat til sisteetappen.

 Men under søndagens stafett i svenske Gällivare må en av de andre norske gutta erstatte Northug på sisteetappe, da vår faste avslutter og spurtfenomen holder seg hjemme.

Høyst sannsynlig går Martin Johnsrud Sundby og Eldar Rønning de to klassiske etappene på Norges 1. lag.

Det betyr at de to skøyteetappene skal fordeles mellom Sjur Røthe, Geir Ludvig Aasen Ouren, Ole Einar Bjørndalen, Chris Jespersen, Kristian Tettli Rennemo og Tord Asle Gjerdalen.

Det er tidlig i sesongen og lørdagens individuelle renn over 15 kilometer fri vil ha mye å si for uttaket. Men det vil også bli sett på avslutteregenskaper løperne har vist ved tidligere anledninger.

De to som har fått prøve seg på ankeretappen tidligere er Tord Asle Gjerdalen (ved flere anledninger) og Kristian Tettli Rennemo (i Lahti 2010). Like etter OL forrige sesong gikk de to ankeretappen for hvert sitt norske lag, under en noe B-preget stafett i Lahti. Da avgjorde Tettli Rennemo på oppløpet til fordel for Norge 2 og fikk sitt internasjonale gjennombrudd.

Problemet med Tettli Rennemo er at han har hatt store astmaproblemer i det siste. Under sesongåpningen på Beitostølen kom han seg aldri til mål. Derfor må Tettli Rennemo, som liker seg bedre i den tørre luften i Gällivare, bekrefte form på lørdag hvis han skal bli ankermann.

Gjerdalen har kommet i bedre og bedre slag utover høsten, men er fortsatt ikke tilbake på sitt beste nivå. Fordelen med Gjerdalen er at han er god til å henge og på en god dag er han også i stand til å slå sterke løpere på oppløpet.

Ole Einar Bjørndalen er vant til å gå sisteetappe for skiskytterne, og gjorde det senest da det ble OL-gull i Vancouver. Men det er først og fremst fordi han er rå mentalt på siste stående skyting. Som spurter er han ganske dårlig. Derfor passer Bjørndalen bedre på en tredje etappe i langrenn.

Det gjelder også Sjur Røthe, Geir Ludvig Aasen Ouren og Chris Jespersen.

Jeg tror derfor valget faller på enten Tettli Rennemo eller Gjerdalen. Den som viser form lørdag får jobben.

Uansett ville jeg følt meg betydelig mer trygg med en formsterk Petter Northug på siste etappe når Markus Hellner, Tobias Angerer og Dario Cologna skal settes på plass.

La oss håpe Northug er frisk under VM i Oslo…

Hvem mener du bør erstatte Northug i helga?

Dette innlegget ble publisert i Langrenn. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Hvem erstatter Northug?

  1. Carrie sier:

    Er enig, dersom Gjerdalen og Tettli Rennemo går ok på lørdag bør det nok bli en av de:)

  2. fan sier:

    ole einar bjørnadalen blir beste norske idag, sjur røthe nest best

  3. Raymond Tuv sier:

    Jeg synes at dere nrk kommentatorer er i overkant optimistiske når dere i dagens herrestafett snakker om at Sjur R skal hent Marcus Hellner og Legkov. Sannheten ble til slutt at vi havnet ca 47 sek bak Sverige. Det er på tide å kalle en spade for en spade og innse at bak Northug er det få eller ingen kandidater som er på det nivået som kreves. For oss som sitter å ser på blir det for mye transport gjennom etappene, «bare henge med» sånn at det ser OK ut. Jeg savner en ordentlig fandenivolskhet i fra de norske utøverene på herresiden, gjelder individuell start, fellesstart og stafett. Se på jentene våre, de har en helt annen fandenivolsk innstilling. De er ydmyke og lar reslutatene tale for seg og i tillegg viser de gjennom TV ruten at de har en fantastisk lagfølese, de drar lasset sammen. Med forbehold kan jeg ikke si at jeg ser den samme lidenskapen og samholdet hos herrelaget men det vet de vel best selv. I mine øyne sett utenfra gjennom TV og aviser tror jeg at det er for mange på herresiden som tenker kun på seg selv og ikke bidrar nok til fellesskapet og laget. Jeg er glad i langrenn og er sikker på at mange gjør sitt beste. Til slutt all ære til Sjur R som klarte en finfin tredjeplass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *