OPPDRIFT OG BAKVIND.

At det blåser i hoppbakken her i Liberec kommer ikke som en overraskelse på noen. Trøsten får være at de beste vinner til slutt.

Vindmåler i hoppbakken, Liberec 2009.

Vindmåleren i hoppbakken går rundt seg selv som en forvirra katt som forsøker å fange sin egen hale. Vinden kommer fra siden, bakfra, forfra og alle andre retninger hvis det finnes noen. Arrangørens litt spesielle forsøk på å banke snøen ut av vindpølsa på kulen hjalp heller ikke stort. Oppdrift er viktig i hoppbakken. Det kan gi deg den herlige følelsen over K-punkt, og bære deg de ekstra meterne ned mot sletta. NRK er blant de heldige som har vindmåler i bakken. Det kryr av trenere, hoppsjefer og andre som vil se på vindmåleren vår. Stian og Espen må nesten skuffe dem unna med samme fart som tsjekkerne må skuffe unna snøen som fortsetter å falle over VM-byen. Det internasjonale skiforbundet har bestemt at du som TV-seer ikke får se vindmåler på skjermen. Kanskje det rett og slett er fordi de ikke vil at du skal vite hvor urettferdig det er? Eller er det rett og slett sånn at de beste er best uansett forhold? De aller beste har ihvertfall en tendens til å være best uansett vind. Er vi for opptatt av vinden i bakken? Kjør debatt!

Dette innlegget ble publisert i Ski-VM 2009. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til OPPDRIFT OG BAKVIND.

  1. KA sier:

    Nei jeg vil ikke påstå man er for opptatt av vinden, for som det blir sagt her så er den ganske avgjørende for mange. De som er i toppform takler som regel dårlige vindforhold blant annet fordi at teknikken sitter og de er stinne av selvtillit, men de som ikke får ting til å stemme kan lett bli offer for vinden… Eller man kan være heldig og gjøre et kanonhopp!

    Videre så kan man jo spørre seg hvorfor man arrangerer VM i en bakke som er såpass utsatt for vind. Det er tross alt meningen at man skal kåre verdens beste hopper, og da skal det ikke være bingo hvem som vinner etter min mening. En ting er å falle fra en pallplassering pga «udugelighet» slik Morgenstern gjorde, men å bli tatt av maks tillatt baktrekk og gå glipp av medalje er ikke noe særlig… Men da igjen så er dette utendørsidrett, og inntil man begynner å bygge innendørs hoppbakker så må man bare leve med vinden dessverre…

  2. Kom med noe backstage snart

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *