Vinteren kommer snart!

Heia 😀

Har du bare utsikt til svart asfaltdekke utenfor huset ditt, og et par ubrukte skistøvler under trappa? Ikke fortvil! I dag fortalte meteorologen at gradestokkene flere steder i fylket nærmer seg vintertemperaturer. Så det er (forhåpentligvis) ikke så altfor lenge igjen til flere og flere finnmarkinger kan dra på seg nikkers, topplue og ullundertøy og ta stavtak på stavtak inn mot store, hvite flater med skiglede her i fylket vårt.

I mellomtiden kan du og jeg og alle andre som venter på snøen sette beina på bordet og høre på radiomenyen til NRK Finnmarkssendinga. Det vil si, ikke jeg da, for jeg må jo reise meg opp her i NRK-studioet og dra i spaker og avvikle sendinga – men du som lytter kan i hvert fall slappe av 😀

Flytter mot strømmen

Denne tirsdagen fortalte vi om ungdommer som flytter motstrøms – hjem til kommunen de vokste opp. 25-åringen Sverre Hansen har nå flyttet hjem til Kjøllefjord etter at han gjorde ferdig utdannelsen sin. Hjemme lokket kommuneledelsen med en god jobb og muligheter for fritidsaktiviteter.

Skotsk musikkprofil plukker opp Honningsvåg-band

En profilert skotsk radio-DJ har plukket opp ett rockeband fra Honningsvåg. Musikkentusiaster over hele Skottland har nå fått muligheten til å høre en låt av bandet «Moillrock» fra Nordkapp-byen.

Plateprateren Jim Gellatly beskrives som en mektig person i skotsk musikkliv, og har spilt kjente artister i Storbritania lenge før de ble kjent. Han spilte sangen «Problema» i et skotsk musikkprogram som sendes på internett.

Melkøya igang igjen

I dag hadde vi gleden av å ha med oss pensjonisten Einar Staurvik som var med oss i konkurransen her i Finnmarkssendinga. Det var dette som var dagens spørsmål:

1)

Et stort industrianlegg i Finnmark startet nylig opp produksjonen igjen etter tre måneders stans. Hvilket industrianlegg tenker vi på?

Svar:

Melkøya-anlegget ved Hammerfest

2)

Det er selskapet Statoil – eller StatoilHydro, som det het frem til noen få dager siden – som driver dette anlegget. Hva heter konsernsjefen i dette selskapet?

Svar:

Helge Lund.

Les mer om snøhvit-feltet her!

 

Ha en fin dag!

Halldor.asvall@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *