Og vi skriver kun 2. september ! I dagens sending hadde reporter Sidsel Vik vært på Ekkerøy og snakket med Herborg Kristoffersen. Herborg er ei dyktig dame som vet å benytte seg naturens spiskammer, spesiellt bær av alle sorter. Bl. a er hennes blåbær pai, nesten berømmt er den. Her kommer oppskriften :
Herborgs blåbærpai
pai-deig:
3 eggeplummer
2,5 dl sukker
piskes til en lett og luftig røre
75gram smelta smør
2,5 dl mel
fyll:
5 dl blåbær eller mer
marengs:
3 eggehvitter
2 ss sukker
stivpiskes
legges oppå paien
stekes gyldenbrun på svak varme
175 grader i 30 minutter
————————————————-
Krøkebærsaft
saft av 2 liter krøkebær
sukker etter smak
1 pakke vinsyre
1 pakke sitronsyre
skal godgjøre seg i en uke, røres om hver dag og sukres mer om nødvendig.
Og i anledning den kalde sommeren, og vinteren som kom alt for tidlig i år så ringte vi opp leder i Vadsø Hagelag Elsa Zahl Jonassen. Vi ønsket å få noen tips om hvordan våre tandre hageblomster skal kunne takle kulde så tidlig på sesongen.