Finland samarbeidet om utryddelser

God morgen på den siste dagen i september 2008.

Finnmarkssendinga i dag byr på:

Finland samarbeidet om utryddelser: Finland hadde en langt mer aktiv rolle under forfølgelser av jøder og kommuniuster enn historikere hittil har trodd. Den finske forskeren Oula Silvennoinen har funnet beviser i finske arkiver for at finlenderne opprettet en egen kommandogruppe i nord sammen med tyskerne. Det norske nazi-styret hyllet ofte Finlands innsats med tyskerne, kan du høre her.  Reporter Jakob Avola.

Nesseby kirke konkurs? Tidligere i år kunne Nesseby kirke feire 150 år, men det var ikke bare med glede. For uten økonomisk hjelp står den i fare for nærmest å gå konkurs. Ikke minst må den gamle trekirka vedlikeholdes regelmesig for ikke å råtne opp. Den ligger også spesielt til og er litt av en turistattraksjon der den ligger ytterst ute på en nes. Når vi først for se den fra Seidafjellet, synes det som om den ligger midt ute i Varangerfjorden. En andektig kollega Kurt Sandvik beøkte kirka, og traff Kirkeverge Berhard Iversen som er stolt av kirka si. Hør han her.

Konkurransen: Fotball er tema i dag. Hvem er treneren til Alta IFs herrelag? Svar:Isak Ole HættaAlta-trener Isak Ole Hætta valgte å gjøre noe helt annet enn å trene laget sitt i uka før kampen mot Odd. Hva var det ?Svar: å dra på elgjakt. Vinner: Laila Andreassen. Vi gratulerer! 🙂

Vinner av thermokruset i september er Nils Kristian Winter . Vi gratulerer. 🙂

liss.jacobsen@nrk.no

Ha en super duper dag 🙂 Send gjerne en mail om det er noe du lurer på 🙂

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *